LitauenLördagen den 23:e januari sändes Deltävling 2 av Pabandom iš naujo!, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2021. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 10 bidragen så var det 5 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i lördagens “Pabandom iš naujo!”

Where‘d You Wanna Go?“, Gebrasy (vinnaren av Deltävling 2)

Resultatet av Litauens “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 2 (23:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Where’d You Wanna Go?”, Gebrasy 12 p. (55) 12 p. (868) 12 p.
2. “My Guy”, Gabrielius Vagelis 10 p. (47) 7 p. (423) 10 p.
3. “Be Paslapcių”, Evita Cololo 8 p. (46) 8 p. (443) 8 p.
4. “Man In Need”, Norbertas 4 p. (21) 10 p. (587) 7 p.
5. “Home”, Aistė Brokenleg 7 p. (27) 2 p. (131) 6 p.
Utslagna:
6. “Open”, Sunday Afternoon 5 p. (24) 4 p. (249) 5 p.
7. “Degam”, Rapolas 3 p. (19) 5 p. (333) 4 p.
8. “Freedom”, Gabrielė Goštautaitė 2 p. (18) 6 p. (340) 3 p.
9. “Solitary Star”, Cosmic bride 6 p. (26) 1 p. (93) 2 p.
10. “Eisiu”, Uno Band 1 p. (7) 3 p. (169) 1 p.
(Källa: LRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så var det den norska MGP-semifinalen som hade förtur när jag i går följde de båda nationella uttagningarna. När jag under kvällens gång inte hittade något av de tio litauiska bidragen som intresserade mig så trodde jag först att det berodde på att jag inte givit dem tillräckligt med uppmärksamhet.

När jag i dag lyssnade igenom låtarna igen så kom jag dock fram till att det faktiskt var så illa som jag trodde. Finalklara The Roop presenterade sitt bidrag “Discoteque” i showen, och visade att de troligtvis har segern som i en liten ask, och i jämförelse med det så var det inte mycket annat som imponerade.

För sakens skull kan jag ju nämna att jag låtmässigt föredrog “Eisiu” och “Degam” medan Sunday Afternoon stod för det framträdande som jag hejade till mest på… men samtliga röstades ut så det här är en deltävling jag gärna glömmer så fort som möjligt.

Näst på tur är semifinalen den 30:e januari där tio bidrag tävlar om fem platser i finalen den 6:e februari, vid sidan om förkvalificerade The Roop. Det kan ju bli spännande… men förhoppningsvis inte. 😉

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Litauen i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Litauen 2021: Resultatet av “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 2”

 1. Adri

  Då är frågan…

  …var detta verkligen det bästa som skickades in till LRT? Eller vill de mer eller mindre bara ge vinsten till The Roop gratis men ha en uttagning som ”täckmantel”?

  Ah det kan man spekulera i. Men ingenting här är ju konkurrenskraftigt.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppas (och tror med tanke på hur startfälten brukar se ut i Litauen) att de inskickade bidragen faktiskt inte var bättre än så här medan The Roop lyckades med konststycket att återigen få fram ett bidrag som verkligen skiljer sig från de övriga. 🙂

 3. Micke

  STORT GRATTIS

 4. Johanna

  The Roop var den stora behållningen av denna deltävlingen men Gebrasy var en värdig vinnare med startfältets bästa låt (förutom The Roop som absolut kommer vinna)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se