Norge Denna vecka fortsätter TV-bolaget NRK Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 då det nu på lördag, den 30:e januari, är dags för den tredje semifinalen av Melodi Grand Prix 2021.

Vi vet redan vilka veckans finalklara artist är: Kaja Rode. Hennes tävlings-bidrag “Feel Again“, som de kommer att framföra live i semifinalen, släpps nu på fredag.

Tidigare i morse presenterades veckans fyra semifinalister som tävlar om en plats i finalen den 20:e februari. Här nedan ser ni namnen på artisterna, bidragen och låtskrivarna samt länkar till spotify och youtube där man nu kan lyssna på veckans semifinalbidrag.

Semifinal 3 – lördag 30:e januari – Startfältet:

Dinaye
Dinaye – “Own Yourselfspotifyyoutube
(t&m: Christian Ingebrigtsen, David Thulin, Dina Matheussen)
MGP-debutant (guldfinalist i MGPjr 2016: “Sterk og Rå“)
läs mer på nrk.no
Big Daddy Karsten
Big Daddy Karsten – “Smilespotifyyoutube
(t&m: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset, Pål Gauslaa Sivertzen)
MGP-debutant
läs mer på nrk.no
Emmy
Emmy – “Witch Woodsspotifyyoutube
(t&m: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck)
MGP-debutant
läs mer på nrk.no
Ole Hartz
Ole Hartz – “Vi er Norgespotifyyoutube
(t&m: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten,
Magnus Hagen Clausen, Petter Bjørklund Kristiansen
)
MGP-debutant
läs mer på nrk.no
(Källa: nrk.no – Foto från NRK – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Då endast tre av fyra bidrag är släppta så får jag återkomma med en uppdatering av länkar och rankning när den sista låten dyker upp. På återseende. 🙂

Schlagerpinglans rankning efter första genomlyssningen:
1. “Vi er Norge”, Ole Hartz (Glädjefylld spelmanslåt / fotbollslåt)
2. “Own Yourself”, Dinaye (Välanvända textrader och melodislingor, men svängigt.)
3. “Witch Woods”, Emmy (Inledningsvis intressant, men håller det i längden?)
4. “Smile”, Big Daddy Karsten (Halvsvängig men utan något som fångar mig.)

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på MGP-bidragen (Semifinal 3)”

 1. Micke

  Inte direkt något jubel från mig men definitivt starkaste semifinalen hittills om nu inte fjärde bidraget drar ner det helt. Negativt då? Ett bidrag som är helt ok är kanske lite väl plankat från Supremes. Ett bidrag som är helt ok är kanske lite för mycket Norge nu i skidsäsongen 🙂 Det tredje river jag mig i håret över. Helt ok bidrag men jädrar så det låter nån gammal låt men jag kan bara inte komma på vilken. Kanske nån annan gör det här 🙂 Det positiva är att alla tre är helt ok. Klart lyssningsbara.

 2. Micke

  Har hört det fjärde bidraget nu och det är klart sämst av de fyra. Usch!!!!

 3. Adri

  Hmm. Detta är konstigt. För rent låtmässigt är detta inte är den ”bästa” semifinalen från Norge. Men detta är den intressantaste hittills. Ser redan fram emot lördag. Detta är en brokig samling intressanta låtar!

  Min topp 4:

  1. ”Witch woods”
  – Typiskt att den klart bästa låten också är så fruktansvärt kort. Men detta har mycket intryck i musiken som jag älskar. Dragspel, exempelvis! Helskotta vad dragspel kan lyfta vad som helst nästan. Och så intressanta stråkar i droppet. Nämen, detta gillar jag verkligen.

  Sen blir det svårt, men en TILLFÄLLIG rankning blir väl:

  2. ”Vi er Norge”
  – Den lät inte RIKTIGT så banal som jag trodde den skulle vara. Men ja, komplex är den då rakt inte. Men ändå positivt överraskad från låttiteln.

  3. ”Smile”
  – Jag gillar refrängen, tyvärr gillar jag versen ens litegrann.

  4. ”Own yourself”
  – För att vara en sistaplats är den ganska bra. Jag tycker inte rakt över disk illa om det här. Men jag bara fick en känsla av att detta inte berörde mig alls faktiskt. På vare sig positivt eller negativt sätt.

 4. Micke

  @Adri

  “Smile” passar bra just nu för det är just det jag gör när jag ser din ranking o den inte ligger längst ner där 🙂

  Tre helt ok bidrag och ett uselt 🙂

 5. Adri

  Micke: Vilket är det usla? Jag bara antog att du tyckte det var ”Smile” som var det usla, men då borde du väl inte känna glädje över att jag inte har den sist?

  Är det ”Witch Woods” du finner uselt? Det är ju ändå lite typiskt dig att bara motsätta dig min smak helt och håller 🙂 nä, skämtar men den känns inte direkt gjord för dig.

  Såhär på måndagen så tror jag nog också att det blir ”Witch Woods” som får final-passet. Men det är svårt. Den enda låten jag verkligen inte tror våra grannar i väst kommer rösta på är ”Own yourself”. De andra tre har nog alla jämnstora chanser! 🙂

 6. Johanna

  “Witch woods” är klart bäst här.

  “Own yourself” är lite mycket Lady Gaga i verserna för sitt eget bästa-men bra budskap och allt sån’t.

  Smile- godkänd men inte mer

  Vi er Norge- rolig på fest för 15 år sedan men ja-så vidare bra är den ju inte

 7. Micke

  @Adri, “Smile” är ju för mig solklart sist. Det är ju därför jag smilar när du inte har den sist 🙂 Nej du polarn jag har aldrig vid ett enda tillfälle dissat en låt bara för att du gillar. That´s not my kind of world.

  Ser att Pinglan har bättre koll på placering för “Smile”. Det är ju bra 🙂 Även om hon istället är ensam om att inte ha “Witch woods” i topp. Men tre bidrag är ganska jämna för mig

  Men är det verkligen inte någon som kan få bort de här jädra kliandet i skallen om vad det är för låt den möjligen plagierar. Det är ju klockrent men jag kan banne mig inte komma på vilken låt

 8. Artemisia

  Enligt vad jag tycker så borde det vara
  1. “Witch Woods” – Emmy
  2. “Vi er Norge” – Ole Hartz
  3. “Smile” – Big Daddy Karsten
  4. “Own Yourself” – Dinaye

 9. Adri

  Micke: Är det ”Witch Woods” du vill hävda något plagiat på?

  Jag kan inte placera en låt den eventuellt lånar mycket från, men i mitt huvud hör jag lite barndom i låten. Alltså typ populärmusik från typ 2002-2003. Lite såna influenser i ”Witch Woods”.

  Dock så bryts den illusionen av ett Billie Eilish-influerat break.

  Men jag vet inte, leta i popmusiken från 18 år sen så kanske du också hittar nåt? För det är iaf dit min hjärna vandrar under större delen av låten! 🙂

 10. Micke

  Adri jag vill inte hävda eller anklaga överhuvudtaget. Det är bara nåt konstigt med låten. Jag nynnade med innan varje passage i låten innan den ens kom dit redan vid första lyssningen. Får inte det ur skallen. Det är nånting där

 11. Micke

  @Adri vad är ditt största skräckscenario av allt det vi hört i ESC 2021?

  För mig är det solklart och det händer i Portugals uttagning. Vad jag vet har du och jag samma favvis “Saudade“, Karetus & Romeu Bairos. Den står i särklass för mig. Men den största mardrömmen för mig är om vinnaren blir “Dancing in the Stars“, NEEV. Dels för att den är en av de tre sämsta i uttagningen men även för, vi pratar ju om Portugal. Landet av äkthet som alltid stått för just detta. Inte fa…… kan väl även de skita ned sig så att de skickar ett bidrag på engelska. Vill inte tro så illa om Portugal

  Har du något liknande sckräckscenario?

 12. Adri

  Micke: Oftast fokuserar jag på det positiva – det vill säga de bra låtarna. Och det gör att jag oftast glömmer de riktigt dåliga faktiskt. Åtminstone så länge man inte påminns om dem.

  Idag ska Israels bidrag avslöjas. Där är två bidrag jag ändå gillar, och tror kan gilla mer med tiden. Men där är även ett bidrag – ”Ue la la” – som jag absolut ogillar. Tyvärr tror jag den vinner. Men det är ju sorgligt då. Inte bara för min skull. Men för artisten, Eden, förtjänar verkligen mer. Hon har mer eller mindre sagt själv att ”Ue la la” är den hon klickar minst med. Hoppas israeliterna lyssnat. Men tror tyvärr inte det.

  Jag tycker verkligen verkligen inte om den låten, men vet inte om det är det absoluta mesta skräckscenariot i ESC såhär långt.

  Vi är på samma sida gällande ”Saudade” dock! Fint att se 🙂 Men nja. Jag tror inte jag har något skräckscenario at the top of my head. För som sagt, de dåliga låtarna går mig oftast förbi – fram tills att de eventuellt väljs då :/

 13. Micke

  @Adri, jag har tack och lov också oftast förmågan att koppla bort de dåliga men ibland när det extremt har jag också extremt svårt att koppla bort det.

  Se där Adri. Vad tusan händer? Överens både i Portugal och Israel 🙂 I Israel finns två riktigt skapliga bidrag och ett hemskt. Vi är på exakt samma linje 🙂

 14. Micke

  @Adri jag har inte sett något om Israel ikväll. Tycker det borde ha märkts mer men det är säkert så ändå. Det jag kan säga är att två av de tre bidragen har vuxit från en anonymitet för mig för att nu börja snudda vid (7/10) BRA i betyg. Inte riktigt där än men it´s close now.

  Jag pratar då om:

  1. “La La Love“
  2. “Set Me Free“

  Det tredje bidraget har däremot gått från ett betyg på (3/10) DÅLIGT till ett betyg på (2/10) MER ÄN DÅLIGT

  3. “Ue La La“

 15. Adri

  Micke: Kolla inlägget som skrevs av Pinglan innan detta 🙂 Där är infon.

  För övrigt har vi samma topp 3. Jag är också ok eller mer med 2 av 3. Men vad hjälper det när jag ändå tror mest på det tredje som jag absolut inte gillar.

  Jag hoppas – men tror väl tyvärr inte – att den kommer växa, för jag anar som sagt att ”Ue la la” blir den som vinner.

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Då jag redan skrivit om förutsättningarna för finalen samt presenterat mina favoriter i Israels uttagning ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2021/01/19/israel-2021-schlagerpinglans-final-topp-3-21-01-19/ ) och senare även angett tid och länk tidigare i dag ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2021/01/25/infor-eurovision-song-contest-2021-vecka-4/ ) så har jag inte haft någon brådska med att lägga ut inför-inlägget.

  Det blir inga nyheter, endast ett nytt, sammanfattande inlägg där eventuella kommentarer kan postas av de som ev. följer finalen i kväll (som startar 20:15, eller ev. 20:00). 🙂

 17. Johanna

  Jag tror att “La la love” vinner i Israel, iaf om man baserar det på vad Eden själv verkar vilja då hon uttalat att den är favoriten. I vilket fall hoppas jag också på att slippa “Ue La la”

 18. Micke

  @Johanna, vi är tydligen väldigt överens om här vilket bidrag vi vill slippa som vinnare 🙂

 19. Micke

  @Pinglan, som jag sagt, tyvärr fattas det lite pinnhål till det verkliga intresset just så jag märker att jag missar lite grejer. Sorry för det

  Försöker hitta tillbaka o förhoppningsvis kommer det väl tillbaka med lite bra låtar och bra vinnare 🙂 Känns som tre ganska klara vinnare i de uttagningar i veckan där vi hört bidragen.

  FRANKRIKE: “Voilà“, Barbara Pravi
  (Ganska säker att den vinner. Gärna för mig då jag har den som tvåa bakom “Pourvu Qu’on M’Aime“, Juliette Moraine. Två härliga bidrag som luktar Frankrike från översta hårstrået till yttersta tånageln)

  LITAUEN: “Discoteque”, The Roop
  (Inte alls min grej men bombsäker på dess seger. Förstår dess dragningskraft men som sagt NOT FOR ME. En annan orsak till vinst är ett MYCKET BLEKT startfält)

  NORGE: “Monument“, KEiiNO
  (Kan inte se att någon ska kunna utmana av de vi hittills fått se och höra. Jag skulle vara klart nöjd om detta bidrag skulle vinna men hoppas på än bättre av det som återstår)

  ISRAEL återstår då och så länge inte “Ue La la” vinner så kommer inte jag att klaga

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Inget att be om ursäkt för. Kanske skulle jag ha varit tydligare, är inte meningen att man ska behöva leta. 🙂

  Jag märkte själv att mitt intresse fick en rejäl skjuts i rätt riktning när de portugisiska låtarna presenterades (inte för att det behövde någon knuff egentligen… men ändå) och förhoppningsvis så dröjer det inte länge förrän även du får en liknande upplevelse. 🙂

 21. Mr A

  Nej fanns bara en halvintressant låt här. Dinaye – “Own Yourself”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se