IsraelSchlagerpinglan: I dag, klockan 13:05 CET inleds omröstningen där Israel ska bestämma vilket av de tre finalbidragen som internvalda Eden ska representera sitt land med i Eurovision Song Contest 2021.

Enligt esctoday.com kommer de tre bidragen att bli officiellt presenterade i en show ledd av Lucy Ayoub (ESC 2019-programledare) och Michal Asulin där de tre musikvideorna spelas upp. De israeliska tittarna kan rösta via en speciell app fram till den 25:e januari då resultatet avslöjas i showen “Our Song for Eurovision 2021” i KAN 11 kl. 20:15 CET.

Här nedan ser ni de tre bidrag det handlar om, presenterade i den ordning som jag själv för tillfället rankar dem:

Uppdaterat: De officiella musikvideorna har nu släppts, se länkar nedan, och presentationsshowen kan ses i efterhand här. (Källa: wiwibloggs.com)

Inför musikvideo-presentationen:

Eurovision-musikvideorna avslöjas: Vilken låt representerade oss vid ESC?
(2:58 – Jan 18, 2021 – IPBC)

Schlagerpinglans “Our Song for Eurovision 2021”-final-topp-3, 21-01-19:

1. La La Love“, Eden officiell musikvideo
2. Set Me Free“, Eden officiell musikvideo
3. Ue La La“, Eden officiell musikvideo

Schlagerpinglan: När jag först lyssnade på demoversionerna i början av december så fick jag ett positivt intryck av “La La Love“, men placerade den inte bland de tre jag hoppades skulle gå vidare till finalen. Efter att ha lyssnat på de slutliga versionerna en månad senare så tyckte jag att de övriga låtarna lämnade en hel del att önska och där står jag kvar än i dag.

La La Love” är ingenFeker Libi“, och det är synd att de röstande inte får se Eden framföra låten live innan de fäller avgörandet, men av de tre så tror jag att det är det klart bästa valet. Nu håller jag tummarna för att även de israeliska tittarna app-röstande tycker det. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2021-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Israel 2021: Schlagerpinglans final-topp-3 (21-01-19)”

 1. Adri

  Min topp ser ut som din:

  1. ”La la love”
  – Det är ingen ”Feker Libi”. Och det är inte heller en ”La la love” (Cypern 2012). Men det är ändå en bra låt som skulle fylla sin plats i ett ESC-startfält. Blir glad om den vinner.

  2. ”Set me free”
  – Denna låt gör mig ändå lite glad. Lite 00-talsnostalgi. Tror detta är den enda chanslösa låten i startfältet dock. Denna vinner absolut inte.

  3. ”Ue la la”
  – Nämen kort sagt: jag gillar helt enkelt inte det här. Tyvärr tror jag den vinner.

 2. Adri

  Tydligen kan man rösta från överallt. Jag läste det, och laddade ner appen. Jag tror att jag röstade på “La La Love”. Kan inte säga för mycket för jag förstår absolut inte hebreiska, men jag klickade iaf på låttiteln och det dök upp ett gult “check-tecken”.

  Jag tror dock ändå “Ue la la” vinner. Folk verkar gilla den, och jag förstår inte varför.

 3. Micke

  För mig tyvärr ett stort skämt. Är detta ISRAEL????????? My oh my.

  Om jag nu glömmer detta för ett ögonblick och bara kollar låtarna kan jag säga att ”Ue la la” för mig är ett dåligt skämt. ”La la love” och ”Set me free” har iaf något att komma med (6/10) i betyg ger jag de två medan den förstnämnda får (2/10) men det är bara för att jag är på jädrigt gott humör idag 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Intressant att de vänder sig till alla, men de räknade kanske med att det språkbarriären ska hindra de flesta. 🙂

 5. Engsla

  Jag önskar att de hade letat lite till efter bättre låtar till Eden. Och för att vara lite motvalls här igen så rankar jag bidragen lite annorlunda mot er andra 🙂

  1. “Ue la la”
  2. “La La Love“
  3. “Set Me Free“

  Men ingen av dem faller mig i smaken, så det är sak samma vilken låt som i slutänden blir vald.

 6. Helena

  Jag älskade verkligen “Feker Libi” förra året (i min topp-3) så dessa låtar är alla en besvikelse för mig. Sen gjorde Eden ett bra dansnummer förra året så möjligen att något av bidragen kan växa med en riktigt bra scenshow.

 7. Schlagerpinglan

  @Helena, Mmm… troligtvis är det en av de tre som är den självklara vinnaren om man får se den framföras live med tillhörande scenshow. Synd att de röstande inte får en chans att se vilken det är innan de röstar. Sätter man saker i ett större perspektiv så är detta naturligtvis ett av de mindre problem som pandemin orsakat, men här i bubblan så är det ju tråkigt då det hade underlättat valet.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se