Österrike Tidigare har det inte avslöjats mycket mer om Österrikes deltagande i Eurovision Song Contest 2021 än att Vincent Bueno internvalts samt att han förväntar sig att bidraget ska släppas i mars.

Nu kommer det en uppdatering via instagram där Vincent delar med sig av videoklipp från arbetet i inspelningsstudion i Zürich samt lite om det internationella team som hjälper honom i arbetet: bl.a. schweiziska producenten Pele Loriano, brittiska låtskrivaren Ashley Hicklin (Belgien 2010, Spanien 2020), svenska producenten Jonas Thander och bakgrundssångaren Tobias Carshey.

Det avslöjades även att TV-bolaget ORF har utsett Marvin Dietmann att ha hand om den österrikiska scenshowen, precis som 2014 när Conchita Wurst vann och 2018 då Cesár Sampson kom 3:a. (Marvin kommer även att ha hand om Cyperns scenshow i år.)
(Källor: wiwibloggs.com, eurovoix.com och Vincent Bueno)

Österrikes internvalda ESC 2021-artist:

Vincent Bueno (här med sitt ESC 2020-bidrag “Alive“)

Schlagerpinglan: En efter en faller bitarna på plats och innan vi vet ordet av det så har vi runt 40 ESC 2021-bidrag presenterade. 😀 Än dröjer det dock ett tag och i väntan på det kan det vara intressant att ta del av förberedelserna.

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Österrike i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se