Rumänien Redan i mars förra året bekräftade TV-bolaget TVR att de internvalt sin ESC 2020-artist Roxen att få representera Rumänien i Eurovision Song Contest 2021. i dag kom beskedet att även hennes tävlingsbidrag kommer att väljas ut internt.

Detta blir första gången som Rumänien låter en jury utse landets ESC-bidrag och anledningen sägs vara budgetnedskärningar och restriktionerna som råder p.g.a. pandemin. Planen är att Roxen ska spela in ett antal demoversioner och att juryn sedan ska göra sitt val i slutet av februari. (Källor: eurovoix.com och esctoday.com)

Roxens senaste låt:

Wonderland“, Roxen x Alexander Rybak (2:49 – Nov 27, 2020 – ROXEN)

Schlagerpinglan: Inledningsvis så har jag inte haft så höga förväntingarlåtvalet som Roxen står inför då jag varken gillade hennes ESC 2020-bidrag “Alcohol You” eller de övriga låtar hon tävlade med 2020.

Efter att hon presenterade sin Rybak-låtWonderland” i november så tvärvände jag och blev helt plötsligt väldigt förväntansfull då hon tydligen även kan presentera låtar som faller mig i smaken. Helst så ser jag ju gärna att hon skickar in ovanstående låt till juryn men skulle hon ha något ännu bättre på lager så gör det ju inget. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se