VitrysslandTV-bolaget BTRC har meddelat att de, efter att deadline passerats den 31:a januari, fått in runt femtio bidrag (jämfört med förra årets 95 bidrag) när de sökte efter lämpliga artister och låtar att skicka som representant för Vitryssland i Eurovision Song Contest 2021.

Nyheten för i år var att de sökande tilläts även från utlandet (dock ett bidrag per artist) samt att alla var tvungna att skicka med ett treminuters live-framträdande av sitt bidrag då det i år inte blir någon live-audition.

Nästa steg är att bidragen ska kontrolleras så att de uppfyller uttagningens alla regler. Exakt hur det slutliga valet ska göras har ännu inte beslutats utan sägs påverkas av hur COVID-19-situationen utvecklar sig. (Källor: eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Vitrysslands senaste ESC-bidrag:

Da Vidna“, VAL (som inte kommer att representera Vitryssland 2021)

Schlagerpinglan: Då det inte bara råder oroligheter i landet utan det även görs försök att utesluta BTRC (Vitrysslands enda TV-bolag med EBU-medlemskap) ur EBU så är kanske de sviktande antalet inskickade bidrag ett av de mindre problemen i sammanhanget. Vad som händer nu är ovisst, vi får helt enkelt vänta, se och hoppas på det bästa.

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se