ESC2020 Schlagerpinglan: I dag, den 11:e februari, är det 100 dagar kvar till finalen av Eurovision Song Contest 2021, vilket uppmärksammas av den officiella ESC-sidan under #100DaysToEurovision​, vars trailer syns här nedan.

I samband med detta har det avslöjats att Eurovision numera även finns på TikTok under namnet @eurovision samt att de under torsdagen kommer att fråga olika artister vad Eurovision betyder för dem. Svaren, även från fans som delat med sig under #100DaysToEurovision, kan ses via Instagram och Twitter.

Dessutom utlovas en live-överraskning från Nederländerna kl. 19:00 på torsdagskvällen vilket ska kunna ses via den officiella YouTube-kanalen.

Uppdaterat: Se eurovision.tv för info om den nedräkningsklocka som invigdes av ESC-programledarna och Rotterdams borgmästare.

#100DaysToEurovision​ Trailer


#100DaysToEurovision​ Trailer” (0:39 – Feb 11, 2021 – eurovision.tv)

Eurovision Song Contest 2021 – i korthet:
41 länder se EBU:s deltagarlista / semifinalsindelning / ESC 2020-artister i ESC 2021
3 shower 18:e, 20:e och 22:a maj 2021
Plats Rotterdam Ahoy i Rotterdam
Följ via YouTube, Twitter, Instagram, Facebook, TikTok (#OpenUp #Eurovision)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Sakta men säkert så närmar vi oss årets höjdpunkt – endast 100 dagar kvar nu. 😀 Så här långt har fem ESC 2021-bidrag presenterats, vilket betyder att vi har (ungefär, beroende på vad som händer) 36 bidrag att se fram emot de närmaste veckorna, en period som jag själv nästan tycker är roligare än själva finalen (som avklaras alltför snabbt).

Jag skulle dock inte vilja vara utan något av det och i år ser det ut att bli av, även om vi i nuläget inte vet vilket av de tre scenarierna som kommer att väljas. Oavsett vilket så önskar jag er alla en riktigt trevlig Eurovision-säsong och hoppas att vi alla hittar något bidrag att heja lite extra på när vi väl kommer fram till finalen den 22:a maj. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: 100 dagar kvar till finalen”

 1. Adri

  Man ska vara källkritisk, men detta verkar av allt att döma (and it makes sense när man lyssnar) vara Rein Alexanders låt:

  https://m.youtube.com/watch?v=yLeOO0FtCSo

  Det är ju ingen ”One Last Time”. Faktiskt förvånad över att det är detta han kommer med. Men dålig var den då rakt inte. Kudos till Norge! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Du hade rätt i att det var Reins låt, typiskt att det var en dag då jag var upptagen med annat. Nåja, håller annars med dig – förvånansvärt, men inte dåligt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se