BulgarienInternvalda VICTORIA har nu presenterat den tredje av de sex låtar som uppges vara potentiella låtar för hennes deltagande i Eurovision Song Contest 2021 som Bulgariens representant.

Dive into unknown” är skriven av Victoria Georgieva, Lukas Oscar, Pauline Skött, Borislav Milanov och Peter St James och är en av de låtar som finns med på Victorias första EP “A little dramatic“.

Ett av Bulgariens potentiella ESC 2021-bidrag:

dive into unknown“, VICTORIA (textvideo)

Låtsläppsschemat för Victorias potentiella ESC 2021-låtar:

20:e november ♥ “UGLY CRY (läs mer här)
14:e februari ♥ “imaginary friend (läs mer här)
15:e februari ♥ “dive into unknown
16:e februari ♥ “phantom pain”
17:e februari ♥ “the funeral song”
18:e februari ♥ “growing up is getting old”

Schlagerpinglan: Eftersom jag föll för “UGLY CRY” direkt vid första genomlyssningen så blir det tyvärr automatiskt så att jag jämför den med de låtar som nu presenteras, vilket kan visa sig inte vara helt rättvist.

Vissa låtar behöver ju ett antal lyssningar för att växa så möjligheten finns ju att jag placerar “dive into unknown” före “UGLY CRY” när alla bidragen presenterats. Just nu så tycker jag dock att Victorias senaste låt är en fin låt med vacker text som har en avslappnande effekt på mig… men jag kan inte se mig ge den några högre poäng om den tävlade i Eurovision. Fortfarande fördel “UGLY CRY” m.a.0.. 🙂

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Bulgarien 2021: Lyssna på Victorias “dive into unknown””

 1. Adri

  Av de tre som presenterats hittills är det denna som påminner mest om ”Tears getting sober”, i stämning och uppbyggnad.

  Trots det så är faktiskt ”Ugly Cry” mitt förstealternativ i dagsläget! 🙂

 2. oe

  Måste erkänna att jag var en smula besviken efter imaginary friend. Fin, men inte riktigt sådär fantastisk som man vant sig av Victoria. Men dive into unknown – wow! Otroligt fin. Men håller nog ändå med om att Ugly Cry kan vara ett bättre alternativ för eurovision. Personligen håller jag nog båda lika högt just nu, får ge denna några fler lyssningar för att kunna bestämma mig. Men ingen av dem når inte riktigt lika högt som Tears Getting Sober, vilket i och för sig inte är så konstigt. För hur i hela fridens namn ska den gå att toppa? Men vi får väl se, logiskt sett bör de starkaste kandidaterna ligga sist, kanske är det inte helt omöjligt.

 3. Schlagerpinglan

  @oe, Jag håller med, rimligtvis så borde de starkaste kandidaterna presenteras sist. Utan att veta vad som väntar så tror jag dock inte att det finns något på Victorias EP som slår “UGLY CRY”, utan ser detta “fråga efter fansens åsikter” endast som ett sätt att få många som möjligt att lyssna på låtarna på Victtorias debut-EP. Inget fel i det, och jag ser gärna att det finns en superlåt där, men jag vill gärna höra det innan jag tror på det. 😀

 4. Johanna

  Den här tycker jag är bäst hittills! Det är ändå något med “Ugly cry” som inte riktigt klickat för mig även om det också är en bra låt, men den här klickar jag med direkt! Den här får de gärna välja för mig!

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Själv var jag ju inte helt såld på “Tears Getting Sober” och hejade därför till då jag ser att Borislav Milanov (som var med bland upphovmännen bakom “Tears Getting Sober”) varit med bland de som skrivit “dive into unknown”. Låtarna påminner ju lite om varandra och kan därför kanske ses som ett bra alternativ… om man gillar det. Min fråga är därför: är detta en låt som träffade dig direkt eller har du behövt lyssna många gånger på den för att nå dit du är nu? (Översättning: missar jag något då jag inte klickar med låten direkt? 😀 )

 6. Johanna

  @pinglan Precis som med “Tears getting sober” gillade jag den här direkt. Första låten i år som jag ville lyssna på direkt igen när den slutade. Jag älskade ju förra årets låt, rankade den topp 5. Den här hade varit en värdig uppföljare helt klart! “Ugly Cry” däremot fick jag lyssna på 3-4 gånger innan jag kände att den uppnådde betyget bra (och den här är alltså bättre enligt mig) “Imaginary friend” är långt efter de andra två….

 7. Schlagerpinglan

  @Johanna, Oj, ingen igenkänning där men väldigt intressant att höra. 🙂 Hade jag endast gått efter egen smak så hade jag fortfarande sett “UGLY CRY'” som överlägsen låt men nu får jag kanske överväga möjligheten att det kan finnas andra alternativ. Tackar. 🙂

 8. oe

  @Schlagerpinglan, om jag får gissa på hur man har tänkt, tror jag faktiskt inte att “Ugly Cry” var tänkt till eurovision från början. Ta exempelvis längden på låten, den måste väl kortas med ca halvminuten för att komma ner till 3 minuter. Dessutom, varför skulle man släppa den så tidigt som i november? Känns inte optimalt för den låt man själva ser som den starkaste kandidaten. Tror snarare att den var menad som en “vanlig” singel för att hålla Victoria “relevant”, men att man insåg att den blev bättre än vad de tänkt sig, och då vore det ju dumt att räkna bort den som en kandidat. Det är naturligtvis rena spekulationer från min sida, men därför misstänker jag att man har ett ess i rockärmen som man själva ser som favorit, sannolikt “growing up is getting old” eftersom den är sist ut (måste säkert vara skriven av en viss Borislav Milanov enligt min teori). Vi får väl se, risken är förstås att man blir besviken.

  Nu var det visserligen inte mig du frågare, men både “Ugly Cry” och “dive into unknown” var låtar jag fastnade för direkt (precis som “Tears Getting Sober”, förstås). “Alright” och “imaginary friend” behövde däremot rätt många lyssningar för att jag skulle fastna, och då kommer de ändå inte riktigt upp i samma nivå för mig.

 9. Schlagerpinglan

  @oe, En intressant reflektering som mycket väl kan stämma. Det ska bli intressant att se hur de sista låtarna låter. 😀

 10. Andreas

  Jag tror också att Ugly Cry var tänkt som singel och att låtarna nu är andra låtar dom vill promota för henne ser man på videos så är dom sista två väldigt simpel medan Ugly Cry var ett betydligt seriösare film projekt. Och jag tror även att sista låten om två dagar kommer vara den som dom har tänkt sig ska representera Bulgarien i ESC.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se