Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2021 så är det torsdagar kl. 13:30 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som ska genomföras under dagen och som är lovade att släppas senare i dag.

Se även: “Uppladdning inför Deltävling 3” – “Fredags-odds och intervjuer (vecka 3)

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2021:
Klara Hammarström Tusse
Klara Hammarström & Tusse (Foto: Jan Danielsson, SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2021:s tredje deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Beat of Broken Hearts”, Klara Hammarström
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Niklas Carson Mattsson, Fredrik Kempe, David Kreuger, Andreas Wijk)
“Voices”, Tusse
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Contagious”, Mustasch
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Ralf Gyllenhammar, David Johannesson)
“Still Young”, Charlotte Perrelli
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Erik Bernholm, Thomas G:son, Charlie Gustavsson, Bobby Ljunggren)
Övriga bidrag:
“Om allting skiter sig”, Emil Assergård
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov)
“Baila Baila”, Alvaro Estrella
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)
“Den du är”, Elisa
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Ingela ”Pling” Forsman, Elisa Lindström, Bobby Ljunggren)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av veckans tävlingsbidrag så var det framför allt “Beat of Broken Hearts” som fångade mitt intresse men även “Voices” och “Contagious” kändes väldigt lovande, så för mig personligen så ser det ut att bli en lite mer spännande Melodifestivals-vecka, vilket jag inte tackar nej till. 😀

Mitt fjärde bidrag som jag hoppas går vidare är i nuläget “Still Young“, även om jag hade hoppats på något mindre svalt från Charlotte Perrelli. Förhoppningsvis blir helheten minnesvärd i alla fall.

Längst ner på min lista har jag de tre låtar som inte övertygade med en gång och i samtliga fall så beror det framför allt på texterna, som jag tycker skaver lite väl mycket på sina ställen. Vi får väl se om de kanske inte blir lika iögonfallande när de presenteras tillsammans med fokusförskjutande scenshower, för musikmässigt så har jag inte så mycket att klaga på för tillfället. De flesta följer ju välanvända låtskrivar-mallar. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på veckans uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Lyssna på tredje veckans bidrag”

 1. Pato

  Definitivt årets starkaste delfinal hittills. Inget snack ens.

  Tusse o Charlotte går direkt till final medan Mustasch och Elisa går till Andra chansen. Femma hamnar Alvaro. Sexa hamnar Emil och sjua hamnar Klara.

  Det här är första deltävlingen på länge där låtarna inte låter helt lika varandra. Sabina, Timbak och Christer på lördag. Den här deltävlingen är något som är värt att kolla på! Skål!

  //Pato

 2. Pato

  Dags att köpa en flaska polsk vodka!

 3. Ukrainare

  Ok, då kör vi. Här har vi tre bra låtar, tre låtar jag inte vet vad jag tycker om och en låt jag aldrig vill höra mer i mitt liv.

  Om intrycken från smakproven står sig så lär nog min topp 7 se ut så här:

  1. Klara Hammarström. Detta hoppas jag tar sig vidare på lördag. En AC-plats är helt möjlig.
  2. Tusse. Well, detta är kompetent och snubben har bra röstresurser. Det finns nog inte så mycket att tillägga just nu då jag känner att jag behöver höra hela låten för att kunna komma fram till ett omdöme. Men potential har detta i alla fall!
  3. Alvaro Estrella. Latinopop går alltid hem hos mig!

  4. Charlotte Perrelli. Låten lyfter aldrig riktigt för mig och refrängen låter som ett hopkok av låtar jag hört förut. Vilket i sig såklart inte är dåligt, men detta är inte riktigt den comeback jag hoppades på av Charlotte Perrelli.
  5. Elisa. Lite småfint. Men är inte detta för gammalt?
  6. Emil Assergård. Sorry, men jag har bara inga kommentarer till detta.

  7. Mustasch. Jag har en rätt så varierad musiksmak och lyssnar på det mesta som låter bra i mina öron. Men samtidigt så finns det en musikgenre man automatiskt misslyckas med hos mig och det är, ja just det, (hård)rock i alla dess former.

 4. Zacke

  Känns som den refrängstarkaste deltävlingen såhär långt. Sen om helheten är lika stark, återstå att se, men jag för hoppfull 🙂

  1: Voices
  2: Still young
  3: Contagious
  4: Om allting skiter sig
  5: Den du är
  6: Beat of breaken heart
  7: Baila Baila

 5. Adri

  Som vanligt verlar deötävling 3 bli den svagaste:

  1. Alvaro Estrella
  – Alltså det ”är” ju inte bra. Men sån här generisk Luis Fonsi/Ricky Martin-grej är ändå nåt jag gillar mer än jag önskar.

  2. Tusse
  – Lite besviken. Tusse går 99% till final men nån segerkandidat tycker jag mig inte höra. Naturligtvis kanske det ändras live. Vi får se men nu fick jag typ vibbarna ”amen det här är en stabil femteplats i finalen”. Tusse sjunger grymt. Ingen kan förneka det, men jämförs det med The Weeknd som jag läst så trodde jag mer.

  3. Emil Asserhård
  – Positiv överraskning. Men lite samma sak som Alvaro här. Skäms ju över att jag gillar detta.

  4. Mustasch
  – Jag kanske blandade ihop Mustasch med ett annat band för jag trodde verkligen det skulle vara hårdare än det här. Men dåligt var det då rakt inte. Ifall de hamnar i AC och möts mot Lillasyster ska det bli spännande att se vem som rock-fansen väljer. Men det är himla många om och men dit.

  5. Klara Hammarström
  – Inte dålig, men minns den inte alls. Samma problem som ”Nobody” hade.

  6. Charlotte Perrelli
  – Hmmm…

  7. Elisa
  – Det här är tyvärr sämst i år hittills. Tråkigt. Elisa är superfin när man sett intervjuer med henne. Men det är tyvärr (eller lyckligtvis) inte en personlighetstävling. Det här var årets ”Sluta aldrig gå” anar jag.

  ————

  Jag vill inte behöva stå till svara för denna listan sen, så jag poängterar att detta är fruktansvärt temporärt. En vecka i studioversion, där jag dessutom tycker startfältet var ganska jämntjock. Listan kan vara helt flippad på söndag, vi får se.

  Men så här långt: en ok vecka. Men segerkandidaten jag trodde Tusse skulle vara verkar det inte bli. Säger jag såhär innan vi sett det live.

  Öppen vecka känns det som! 🙂 kul, även om standarden var ”helt ok tbh” för min del 🙂 Jag klagar inte.

 6. Adri

  Märker redan en del stavfel och liknande i min kommentar. Jag är på många många många timmars sömn-underskott. Jag hoppas ni förstår.

  Kanske orättvist mot låtarna också. Ska lyssna på dem mer uppvilat sen! 🙂 Men såhär långt, en trevlig vecka men inte så mycket mer. Högre toppar de tidigare två! 🙂 för moi

 7. Marcus

  Charlotte är överlägset bäst, äntligen visar hon vilken jäkla queen hon är! <3

  I övrigt uppskattade jag väl Alvaro och Tusse efter förtjänst. Elisa var inte hel dum men så fruktansvärt konservativ.

  Rocken hoppar jag över, Emil kanske jag fyllesjunger till vid något enstaka tillfälle, och Klara har ju fått årets mest menlösa låt.

 8. Johanna

  Jag tycker inte heller att Tusse var lika bra som jag förväntade mig faktiskt. Men till final borde han flyga säkert.

  Min favorit är utan tvekan Mustasch, jag brukar ju vara svag för rock och hoppas verkligen att den tar sig direkt till final. Tusse blir tvåa för mig efter denna veckan.

  Alvaro borde ta sig till AC ihop med Charlotte då om jag måste välja någon. I vilket fall tror jag Elisa kommer sist och Emil sexa. Klara har den tråkigaste låten hittills i år och känns som en klar femteplats efter en enda lyssning. Gav mig absolut ingenting!

 9. Johan Wallman

  Det blir intressant att se vilka som går vidare till final i deltävling 3 på lördag. Vi på betting.se tror att det blir Tusse och Charlotte Perelli. Om ni vill får ni gärna läsa vår analys här: https://www.betting.se/melodifestivalen-odds

 10. Engsla

  Om inte deltävling fyra överraskar och bjuder på något alldeles fantastiskt verkar det inte bättre än att Sverige kommer att ha den sämsta nationella uttagningen i Norden. Näst Danmark. Inte mycket att glädjas över den här veckan heller. Hoppas iaf på snygga liveuppträdanden som kan väga upp till en del…

 11. Adri

  Engsla: Oj. Hårda ord. Jag håller dock med om att 2021 varit ett rejält nerköp från 2020 som i mina ögon var den bästa upplagan jag varit med om.

  Vad gäller sämsta uttagningen är dock verkligen Danmark ohotad för mig. Jag blir faktiskt lite upprörd när jag tänker på deras final. Det finns inte på världskartan att det inte kom in nåt bättre än de 8.

 12. Engsla

  Adri, hårda ord, men sanna… Jag undrar hur de valde ut årets bidrag. “Hmm. Det är mitt sista år med mello. Om vi bara bjuder in artister och låtskrivare jag gillat mest från mina tjugo år vid rodret, så att det blir en trevlig återförening för allihop? Strunt i hur låtarna blir, vi kör personalfest i år!” Typ. Hur det än gick till så funkar det hittills inte för min smak. Men det brukar det inte göra, så det är väl mest fel på mig, lol

 13. Schlagerpinglan

  @Engsla, Om inte den fjärde deltävlingen blir något rejält spektakulärt så är jag böjd att tro på din teori, den låter ju faktiskt riktigt trolig. Så här långt så känns det som en stor personalfest där de tänkt mer på namnen än på de bidrag som presenteras, även om jag måste ge pluspoäng till programledarvalen som imponerat så här långt. 😀

 14. Engsla

  Håller med dig där Pinglan. Jag gillade både Lena och Anis/Oscar 🙂

 15. Lukas

  Mustasch låt gjorde mig inte besviken! Hoppas så klart att de kniper finalplatsen. Borde de ju göra då de skulle locka en bredare publik jämfört med t ex Charlotte Perrelli tror jag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se