Sloveniens Eurovision-bidrag 2021

2021-02-28 (söndag)

SlovenienDen 16:e maj bekräftade TV-bolaget RTVSLO att de internvalt sin ESC 2020-artist Ana Soklič att få representera Slovenien i Eurovision Song Contest 2021 och i går kväll, den 27:e februari, presenterades tävlingsbidraget “Amen” i en specialversion av “EMA 2021“.

Ni kan läsa mer om EMA 2021, hyllningsshowen till Sloveniens 60-åriga ESC-historia som leddes av Nejc Šmit och Lea Sirk, här medan musikvideon till tävlingsbidraget kan ses längre ner.

Enligt eurovision.tv, där ni kan läsa mer om “Amen”, är låten skriven av Ana Soklič och Bojan Simončič i samarbete med RTV Slovenia Symphony Orchestra (under ledning av Pirnat) och textförfattaren Charlie Mason, som varit med och skrivit “Rise Like A Phoenix” (Österrike 2014), “Here For You” (Slovenien 2015) och “Beauty Never Lies” (Serbien 2015). Låten beskrivs som en universell låt om kärlek.

Låtvalet gjordes av en expertpanel i två steg. Panelen bestod utav Darja Švajger (Slovenien 1995 och 1999), Vladimir Graić (“Molitva”-låtskrivare), Mojca Menart (ZKP RTV Slovenia-chef), Matevž Šalehar (artist) och Ana Soklič (Slovenien 2020 och 2021).
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Ana Soklič: “Amen” (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
officiell musikvideo (text och musik: Ana Soklič, Bojan Simončič, Pirnat, Charlie Mason)

Schlagerpinglan: Om jag börjar med showen som helhet så var man nog tvungen att förstå slovenska för att få ut det mesta av den. De spelade nämligen upp gamla ESC-klipp (där värdarna ibland var inklippa och utklädda, dock inte lika träffsäkert som Klemen Slakonja men ändå) som de varvade med kommentarer och intervjuer med några av de klassika artisterna. Det hela var säkert intressant för de som förstod. 😀

När det gällde ESC-bidraget så var jag först inte säker på att det var just det jag lyssnade på, då det tidigare sagts att Anas ESC 2021-bidrag inte skulle vara en ballad. När jag väl insåg att det faktiskt var Sloveniens tävlingsbidrag så valde jag att sova på saken innan jag skrev om det… och här är vi nu. 🙂

Ana har en fantastisk röst och jag tycker att hon sjunger väldigt imponerande samtidigt som mycket i låten är storslaget och fint, speciellt kör-inslaget… men i nuläget så kan jag inte påstå att jag blir nämnvärt berörd av bidraget. Jag håller tummarna för att låten ska växa med tiden och skickar ett stort lycka till till Ana och Slovenien.

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2021“ medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Pato

  Inte dåligt. Hon har en superhärlig röst. Jag gillar kvinnor som nästan har en “manlig” röst när dom sjunger. Ingen dåligt skriven låt. Den får gärna gå vidare till final för mig. Men vi får se hur den här starka semifinalen utformar sig. Men det låter som en låt som hade varit klockren för The Mamas. Trevligt med ett bidrag där man inte ser svenska låtskrivare på listan. Tummen upp från mig. Jag saknar inte alls förra årets “Voda”

 2. Adri

  Ja det är bättre än ”Voda” (men den ribban var å andra sidan väldigt låg), men det är väl tyvärr där jag kan ge beröm.

  Eller Ana ska naturligtvis också få beröm. Hennes röst är nostalgisk, låter tidigt 00-tal om hennes röst. Lite Anastasia.

  Men jag hade föredragit en annan låt för henne! Menmen, nu är vi här. Lycka till! 🙂

 3. Pato

  Dom riktigt chanslösa länderna just nu i semi 1 tror jag är Belgien, Kroatien, Nordmakedonien, Israel och Belarus. Jag tror inte heller på Norge. Och 7 låtar ska bort härifrån så Slovenien kan absolut gå till final.

 4. Johanna

  Hon är en fantastisk sångerska men den här låten alltså. Nej, nej, nej! Sedan hör jag ju till skaran som gillade “Voda” iofs. Sedan kan jag ju inte med det här kristna propagandandet(men det är en sak som inte hör hemma här i bloggen egentligen) så nej. Näst sist för mig såhär långt och hoppas att Österrikes “Amen” är bättre!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se