ESC 2020 EBU har tillsammans med NPO, NOS och AVROTROS publicerat ett omfattande COVID-19 hälso- och säkerhetsprotokoll för Eurovision Song Contest i maj 2021. Mer info hittar ni här nedan men sammanfattningsvis så kan man säga att de arbetar vidare och hoppas på scenario B.

Det omtalade protokollet hittar ni här.

Planerna / protokollet för Eurovision Song Contest 2021 så här långt

I protokollet beskrivs de åtgärder som alla ackrediterade måste följa för att delta i tävlingen i Rotterdam och som stämmer in på de liknande stora evenemang som stora sporttävlingar. De uppfyller även riktlinjerna som gäller i Nederländerna.
Martin Österdahl (tävlingens nya Executive Supervisor) har meddelat att Eurovisions anda och tradition handlar om att förena Europa på en scen och fortfarande är målet att få alla artisterna att uppträda live i Rotterdam i maj. Arbetet fortsätter med planerna att producera en säker tävling och protokollet visar arrangörernas engagemang, med hälsa och säkerhet för alla som deltar som vår högsta prioritet.
Sietse Bakker (Executive Producer Event 2021) tillägger att de de senaste månaderna lagt ner mycket arbete bakom kulisserna för att kunna genomföra tävlingen på ett ansvarsfullt sätt, där omfattande tester, maskanvändning, hygienåtgärder, uppmärksamhet på ventilation och innovativa åtgärder skapar en miljö där medarbetarna, artisterna och pressen kan arbeta så säkert som möjligt.
Åtgärderna har godkänts av tredje part: den officiella myndighet som granskar och godkänner hälso- och säkerhetsplaner för evenemang (Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) och validerats av en internationell byrå som specialiserar sig på granskning av sådana planer (SGS). Protokollet kan justeras när som helst om så krävs och börjar gälla innan delegationerna anländer till värdstaden.
Regelbunden testning: Alla som deltager i Eurovision Song Contest och kommer från utlandet rekommenderas att gå i karantän i fem dagar före avresa till Nederländerna. De behöver även testas negativt för COVID-19 högst 72 timmar innan de reser. Väl i Nederländerna måste delegationerna stanna på sina hotell, förutom när de reser till Rotterdams Ahoy Arena för repetitioner, live-shower och andra relaterade aktivitetet. Alla som arbetar / vistas i arenan testas regelbundet i en speciell anläggning bredvid arenan. Målet är att förhindra överföring av viruset under evenemanget. Om någon testas positivt träder isoleringsprotokollet i kraft och om en deltagare inte kan delta så används den förinspelade videon.
Scenario B “återbekräftat”: I februari kom meddelandet att under nuvarande omständigheter så kommer inte ett “normalt” Eurovision Song Contest att kunna arrangeras utan arrangörerna arbetade vidare mot scenario B. Att så kommer att ske har nu bekräftats av EBU, men skulle omständigheterna förändras under de kommande veckorna så kan det förändras.
Detta betyder att antalet personer i varje delegation får minskas rejält samt att antalet journalister begränsas till 500 (med ytterligare 1000 i ett nytt online-presscenter). Om det kommer att tillåtas publik eller inte och vilka ytterligare aktiviteter som kan arrangeras i Rotterdam kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Som sagt, att det inte blev scenario A är ju inte så oväntat men så länge hoppet lever om att scenario B kan vara genomförbart så är jag mer än nöjd. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se