Belgien RumänienSedan tidigare är det känt att både Moldavien och Nederländerna kommer att presentera sina internvalda bidrag till Eurovision Song Contest 2021 den 4:e mars, men de är inte ensamma då även Belgien och Rumänien planerar att göra detsamma.

Internvalda bidrag som presenteras den 4:e mars:

Belgien Belgien
08:45 CET
Internvalda Hooverphonics ESC 2021-bidrag kommer att presenteras via radiokanalen MNM runt klockan 08:45 CET den 4:e mars. Några minuter senare väntas låten vara uppe på olika plattformar, bl.a. bandets YouTube-kanal. (Källa: escxtra.com)
Moldavien Moldavien
19:00 CET
Internvalda Natalia Gordienkos ESC 2021-bidrag har titeln “Sugar” och kommer att presenteras från Crave Theatre i Moskva den 4:e mars via Natalias YouTube-kanal och instagram med start klockan 19:00 CET.
Nederländerna Nederländerna
19:00 CET
Bidraget som internvalda Jeangu Macrooy kommer att representera Nederländerna med i Rotterdam 2021 kommer att spelas upp via AVROTROS YouTube-kanal den 4:e mars med start klockan 19:00 CET.
Rumänien Rumänien
20:00 CET
Internvalda Roxen kommer att presentera sitt ESC 2021-bidrag den 4:e mars klockan 20:00 CETTVR1. Låten var ett av sex bidrag som skrivits för sångerskan och vinnaren valdes ut av en jury bestående av:

Luminiţa Anghel – (Rumäniens representant i ESC 2005)
Andrei Tudor – (Kompositör och artist)
Liana Stanciu – (Rumäniens delegationschef)
Lucian Ștefan – (Global Records)
Bogdan Păun – (NGM Creative)
Liviu Elekes – (Kompositör och producent)
Bogdan Pavlică – (RRA)
Dan Manoliu – (Producent och konstchef)
Gabriel Scîrlet – (TVR)
(Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Förutom att Italiens Sanremofestivalen fortsätter med Kväll 3 så har vi hela fyra ESC 2021-bidrag att se fram emot under torsdagen. Spännande värre. 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Belgien i ESC 2021“.
Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Även Belgien och Rumänien presenterar bidrag den 4/3”

 1. Mr A

  Blir mycket socker imorgon då.

 2. Micke

  Mycket som händer i nya bidrag de närmaste tre dagarna. Tänkte slänga ut min topp 10 av allt som kommit hittills med lite kommentarer till. Gårdagens italienska bidrag har jag hört för lite för att kunna fundera över om de hör hemma topp 10. Två av de jag tagit med är gränsfall när det gäller det men just är de är de är iaf

  ESC Topp 10 this far:

  10. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE
  (Ja vad har jag inte sagt om det här? Detta är ESC för mig… Ett land som sjunger på eget språk med ett bidrag som bara är landet från djupet av hjärtat. En fransk sång karakteriseras väldigt mycket av det franska språkets musikalitet. Att det sen är ett väldigt starkt bidrag dessutom gör det ju inte sämre. En stark sångerska med ett väldigt uttrycksfullt bidrag. Extra plus givetvis för att det dessutom vann)

  9. “Saudade“, Karetus & Romeu Bairos – PORTUGAL
  (Portugal……detta underbara Portugal som alltid står för grundtanken i ESC. Ni har inte alltid bra bidrag när det väl gäller men det är absolut inte det viktigaste för mig. Attans rent ut sagt vad jag älskar er i ESC, att ni står för det ni gör och inte följer i andras ledband. Extra kul då om detta kunde få vinna. Väldigt starkt bidrag som jag har svårt att sluta att nynna på. Det viktigaste är dock att inte “Dancing in the Stars“ vinner. Sicken sk… väldigt snällt uttryckt)

  8. “Kiss Me” – Karl Killing – ESTLAND
  (Ibland frågar jag mig själv…varför gillar jag det här? Första gången jag riktigt tog till mig den var efter att ha hört en mängd bidrag från Europa med MF-stuk. Var så jädra less. Men mitt i allt detta klickade jag upp ett litet bidrag från Estland där det satt en ensam kille med gitarr. Har svårt att beskriva hur jag kände men plötsligt såg och hörde jag en låt där melodin var det primära och inte det runt om. Jag bara kände hur låten tog färden in i hjärtat för att där finna ett hem där den än idag blir väl omhändertagen)

  7. “Dive into unknown“, VICTORIA – BULGARIEN
  (Vackert är väl bara förnamnet……. Många vill se “Ugly cry” som vinnare men det vill inte jag. Tycker jättemycket om “Ugly cry” och den är en av tre som ligger strax efter de nio men den når inte upp till “Dive into unknown“. Finns inte ett dåligt bidrag bland Victorias sex låtar. Förra årets var ju underbar men fortfarande vet jag inte hur hon tar sig ut i ett liveframträdande. Förhoppningsvis får vi se och höra det i år. Ni som inte kan uppskatta vacker musik. Wow att ni missar mycket här)

 3. Micke

  Ok fortsätter min Topp 10 då: Ser förresten att det blir en Topp 11 då jag räknat fel på bidragen. Så det blir nu inte 6-3 utan 7-4:

  7. “Pourvu Qu’on M’Aime”, Juliette Moraine – FRANKRIKE
  (Allt det jag sa om Frankrikes bidrag på min plats 9 gäller även här. Denna var dock för mig ännu ett trappsteg upp. My oh my att det luktar Frankrike och ESC)

  6. “Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström – SVERIGE
  (Har redan berättat storyn om det här. Hur jag “lurades” till att lyssna på ett bidrag från MF. Jag är bara tacksam för det för detta är so way over MF för mig. Med ett bättre ihopsatt scenframträdande för Clara hade det kunnat bli riktigt bra. Snälla börja med att befria henne från “luftgitarren”. Hur någon ens kan komma på den tanken är över gränsen. Än värre att det blivit legio och att det ses gång på gång på gång på gång – år efter år efter år efter år. Men det är kul att det fortfarande tydligen finns bra i MF där melodin är det primära)

  5. “Everything Is Alright“, Mike Tramp – DANMARK
  (Detta är för mig årets största växare. En extrem överraskning då jag vid första lyssningen sållade in den under benämningen USELT som övriga låtar i Danmarks startfält. Men jädrar så den växt sen. Den största cruisa-runt-i-bilen låt från ESC jag hört sen Nederländernas bidrag 2014. Blir bara på så jädra gott humör när jag hör låten. I rättvisans namn ska jag säga att det finns ett värdigt bidrag till i Danmarks uttagning…Emma Nicoline. Här finns tyvärr också ett bidrag som är värre än mitt mardrömsbidrag i Portugal och det är tvillingarna som för min del lika gärna kan stanna långt ut i Kosmos yttersta hörn)

  4. “Rijeka”, Nina Kraljić – KROATIEN
  (Årets största skandal. Årets sämsta låt från allt vann över årets näst bästa låt från allt. Ninas låt är allt det jag önskar från ESC. Har inget mer att säga om detta och för att inte riskera att sabba för er här och för eget intresse av ESC kommer jag inte ens att nämna Kroatien i min ranking av ländernas bidrag utan bara skriva: MF-STUK…….. KOMMER DÄRFÖR INTE ATT FÅ NÅGOT OMDÖME. Kan tyckas barnsligt och jag håller absolut med om det men jag kämpar lite med intresset just nu och vill inget riskera)

 4. Adri

  Micke: Av de du lagt ut hittills håller jag 3,5 högt. Jag kan utveckla. Vi börjar med de jag absolut skriver under på:

  • ”Saudade” – Mycket har sagts om detta. Från mig och från andra. Men jag kommer bli så fruktansvärt besviken om/när detta inte vinner. Framförallt om NEEV vinner istället. Men oavsett så har Portugal ett guldkorn här.

  • ”Behöver inte dig idag” – Detta är sån musik som når mig bäst utanför bubblan, så jag blir alltid lika glad när den tar steget in i bubblan också! Framförallt när den får gensvar. Jag gillar Eva Rydberg (Ewa Roos verkar hur härlig som helst, men jag vet inget om henne) – men i duellen på lördag kommer mina röster helhjärtat gå till Clara. Hon är äkta och berör. Det enda jag hade velat ha mer av är gotländska. Men ah, alla sjunger inte på dialekt.

  • ”Rijeka” – Jag hade två favoriter i Kroatien. ”Rijeka” var en av dem. Den andra var ”Tick Tock”. En av dem vann så jag kan inte vara för missnöjd. Men lite trist är det allt att ”Rijeka” inte kommer få visas för Europa. Men, HRT kanske har lärt sig nåt nu. För stagingen ”Rijeka” fick var oacceptabel.

  Och så då till de som jag är ”halvt” med på:

  ”Voila”: Jag vill gilla detta mer än jag gör. Jag tycker låten är fin och så, men den är också grymt tjatig. Vet inte om den kommer överleva hos mig tills i maj.

  ”Dive into unknown”: Victoria presenterade tre bättre låtar, och tre sämre. ”Dive into unknown” är den sämsta – av de bästa. Den är fin. Den är lite av vad man kunde vänta sig från henne. Men det finns två jag hellre ser: ”Ugly Cry” och framför allt ”Imaginary friend”

 5. Micke

  @Adri, vi har nog aldrig någonsin varit så överens som med Portugal i år. Finns bara en värdig vinnare men också en mardrömsvinnare. 100% på samma plats Adri 🙂

  Vad gäller Kroatien så är det min tionde (0/10) i betyg bidrag genom tiderna som kommer att representera dem. Det är det sista jag säger om dem i år.

  Bulgarien då? Jag gillar fyra av Victorias sex låtar. Ingen är dålig.

  Då är det bara tre låtar kvar på min Topp 11. Här kommer min trea och min tvåa

  3. “Maps”, Lesley Roy – IRLAND
  (Ja vad tusan ska man säga. Världens bästa musikland utanför ESC får äntligen till det även i ESC. Kan man kanske hoppas att de börjar ta detta på mer allvar från nu? Redan vid första lyssningen tyckte jag det fanns något där men erfarenheten Irland/2000-tal/ESC fick mig nästan att börja på tvivla på det jag hörde. När jag väl kunde lägga bort de tankarna insåg jag att de tagit bidraget från 2020 och städat upp det och slipat alla kanter och plötsligt fått till något. Årets största glädjespridare och dubbelt upp då eftersom det kommer från Irland. Hoppas, hoppas nu bara att detta är det Irland vi i fortsättningen får från detta land och inte bidrag ihopskrapade mest för att de bara måste få ihop något då de anmält sig till ESC)

  2. “Dieci“, Annalisa – ITALIEN
  (Italien sviker aldrig….. Så jädra mäktig och vacker. Ett bidrag jag inte kan sluta lyssna på. Inte riktigt i samma klass som hennes bidrag från 2018 som är ett av ESC-historiens två bästa bidrag (vilket dock min etta i år är) Den som följer här efter på min förstaplats. Men min tvåa då: Annalisa är fantastisk, versen är fantastisk, refrängen är fantastisk men framförallt helheten är fantastisk Jag har dock en riktigt äcklig magkänsla. Den att Annalisa vinner men tackar nej till ESC med tanke på covid-19 och den skiten. Only time will tell. Underbart bidrag oavsett hur det går)

  Då återstår bara min etta. Tredje gången i ESC-Historien som det är väldigt nära till (10/10) i betyg men eftersom det betyder att det inte kan bli bättre någonstans i låten är det ädå inte riktigt där. Men det är nära 🙂

 6. Adri

  Micke: Ja vi tycker sannerligen likt om “Saudade”. På andra sidan spektret finns ju då “Tick Tock”. Jag tycker himla bra om den. Och det är 90% tack vare blåset. Det är nåt visst med blåset där! Det räddar en annars ganska banal klubblåt.

  Ska bli kul att se din etta, men jag anar redan nu att den inte är min kopp.

 7. Micke

  Ska bli kul att börja lyssna på Belgien nu snart. En av de jag har mest förhoppningar på i år 🙂

  Men då till min etta av allt som kommit hittills i år. Jag har faktiskt noll koll på vad ni tycker om den då jag inte följt med. Jag tror att den är i Johannas smak med tanke på det jag pratade om tidigare. Anar också att kanske, kanske kan t.o.m Adri gilla den :-)Tyvärr tror jag inte den är i Pinglans smak men jag hoppas verkligen jag har fel.

  Är TOTALT SÅLD på den här. Jag har svårt att fatta att det handlar om ESC. Det här är en av de tre starkaste bidragen som någonsin deltagit i ESC. De två andra drabbades befolkningen av total härdsmälta så att låtarna inte ens fick representera sitt land. Nu kommer jag att svära Pinglan och ber om ursäkt om det. Fy faaaan rent ut sagt om denna inte får representera sitt land. Alltså jag bara flyter totalt bort. Lyssnar på den även utanför bubblan och tro mig…det är ett extremt högt betyg för den. Jag älskar nästan all musik. Allra mest rock att bara försvinna in i. Det näst bästa är flyta-bort-musik. Musik som är så mäktigt vacker att man nästan får svårt med andningen. Musikens initiala kraft slår till. En ny värld imploderar. Andlös, utan ord, ett med musiken. DENNA MÅSTE BARA VINNA

  https://www.youtube.com/watch?v=ksZv5VeOo_4

 8. Adri

  Micke: Ah bra val! 🙂 Riktigt bra. Det bästa av allt är det där hummandet efter refrängen. Det alone är värt ett högt betyg.

  Sen oroar sångerskan mig. Inte att hon skulle sakna talang. Jag har hört henne sjunga, och talang har hon. Däremot verkar hon tyvärr sakna utstrålning. Men det kanske kan övas fram tills maj!

  Hoppas, likt du, att denna låt väljs! 🙂

 9. Micke

  @Adri, jaså vi tycker lika där också… Vad har hänt? 🙂 Även lika vad gäller oron över henne live. Sen då det där hummandet……försvinner man inte bort där vet man inte ens vad det innebär 🙂 Så mäktigt

 10. Johanna

  @micke Ja alltså den är faktiskt inte min favorit av Victorias låtar även om den ör väldigt bra. Tycker ändå den är mååånga snäpp sämre än “Tears getting sober” från förra året! Men absolut kompetent!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se