Belgiens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-04 (torsdag)

Belgien TV-bolaget VRT har i dag, torsdagen den 4:e mars, presenterat det bidrag som den internvalda gruppen Hooverphonic kommer att representera Belgien med i Eurovision Song Contest 2021.

Att gruppen fått en ny chans i tävlingen, efter att ESC 2020 ställdes in, avslöjades redan den 20:e mars 2020 men i november avslöjades det att sångerskan Luka Cruysberghs inte var aktuell för Rotterdam 2021 Gruppen består numera av Alex Callier (producent och låtskrivare), Raymond Geerts (gitarrist) och Geike Arnaert (sångerska som är tillbaka i gruppen efter flera års frånvaro) och låten de tävlar med, “The Wrong Place“, är skriven av bandet själva.

Presentationen av tävlingsbidraget, som handlar om ett misslyckat one-night stand och spelades in i 21 olika versioner innan de var nöjda med den , skedde på radiostationen MNM på torsdagsmorgonen och senare släpptes även musikvideon, se nedan.
(Källor: wiwibloggs.com och eurovision.tv)

Lyssna på Belgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“The Wrong Place”, Hooverphonic officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidraget så är jag positivt inställd då jag tycker betydligt bättre om “The Wrong Place” än deras 2020-bidrag “Release Me“. Trots det så är jag inte helt övertygad då jag tyckte att inledningen lovade mer än vad resten av låten, som just nu känns ganska enformig, kunde leva upp till. Nåja, nu har jag bara lyssnat på låten ett fåtal gånger och mycket kan fortfarande hända. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Belgien i ESC 2021” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Belgiens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag återkommer möjligen senare, med mer utvecklade kommentarer. Men just nu kan jag bidra med följande:

  Låten är ett stort fall framåt från ”Release Me” – en låt jag tröttnade på redan innan första genomlyssningen var slut. Denna låt är bättre! 🙂

  Men, jag föredrog den andra sångerskan. Och låten slutar extremt abrupt.

  Så perfekt är den då rakt inte. Men ett betyg på snitt eller över? Absolut 🙂

 2. Johanna

  Men hallå vilken glad överraskning! Jag gillade Belgien förra året men den här är ännu bättre! Och med rätt scenshow tilm denna kan det nog gå riktigt bra i ESC.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se