ÖsterrikeDen 26:e mars 2020 bekräftade TV-bolaget ORF att de internvalt sin ESC 2020-artist Vincent Bueno att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2021.

I dag på morgonen den 10:e mars så presenterades tävlingsbidraget “Amen” för allmänheten i radioshowen Ö3-Wecker för att senare även dyka upp i form av den tillhörande officiella musikvideon på Eurovisions YouTube-kanal, se nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Amen”, Vincent Bueno officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Då jag gillade Vincents ESC 2020-bidragAlive“, men tyckte att den saknade något, så hoppades jag att han skulle komma tillbaka med en lite vassare uptempolåt 2021. När jag sedan såg att titeln var “Amen” blev jag orolig att låten skulle vara i stil med Sloveniens ESC 2021-bidrag (med samma titel), som jag upplever som lite väl gospel-aktig för min smak.

Mina förväntningar var därmed inte speciellt höga när jag gjorde den första genomlyssningen av “Amen”, vilket naturligtvis kan ha påverkat min upplevelse, men mitt första intryck av låten var endast positivt. En enkel, effektiv låt med en musikvideo som jag gillar i all sin enkelhet med sitt snygga symbolspråk. Inget att klaga på så här långt m.a.o..

Missförstå mig inte, detta är ingen ny personlig favorit för mig utan endast ett (strax över) medelbidrag så här långt vad gäller placering på min ESC 2021-lista. Jag är dock så pass lättad över att jag faktiskt gillade låten att det känns som en liten delseger. Bra gjort Österrike och lycka till i Rotterdam. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Österrike i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2021”

 1. Micke

  Bästa på länge Österrike. Well done

  Känner jag Pinglan och Adri rätt så kommer de att ranka Grekland högt i år. Tro mig….Det gör inte jag 🙂

 2. Johanna

  Älskar denna! Sedan jag fick en ljudfil skickat till mig igår har jag nog hört denba kabske 18-20 ggr? Mycket bra och topp 5 just nu för mig!

 3. Adri

  Jag föredrog ”Alive” 2020 helt ärligt. Men, jag tycker den här är bättre än Sloveniens ”Amen”. Vi får se var den slutligen hamnar på min topp! 🙂

 4. Marcus

  Ja, nej… det här var väl inte jättespännande. Både blodfattigt och själlöst. Det bästa jag kan säga om låten är att den inte är dålig, men det tar slut där.

 5. Adri

  Micke: Har hört halva Greklands låt, för det är det enda jag hittar (generellt är jag emot läckor, men när du sa så var jag tvungen att kolla upp såklart).

  Det låter som en massiv förbättring från den oerhört störiga ”Supergirl” förra året. Jag gillar ju när 80-talet kommer på besök.

  Men med sagt tycker jag nog att både Danmark och Kroatien gör 80’s-Throwback bättre.

  Men absolut inte dåligt. Bättre än Raylee i Norge till exempel 🙂

  Oklart var den placerar sig i nuläget hos mig.

 6. Micke

  @Adri, det är ju det som är lite kul 🙂 Största skillnaden mellan dig och mig när det gäller musik är som vi varit inne på förut 80-talet. För dig det bästa årtionden. För mig det sämsta sen popmusik “uppfanns”. Om det var 50-tal eller 60-talfinns ju olika åsikter om.

  Jag älskar iofs mycket även på 80-talet men det är inget årtionde jag lyfter upp när det gäller musik. Om någon kom och gav mig biljetter till en konsert/spelning där det bara handlade om musik från ett århundrade så hade jag ju mycket hellre gått på en med 60-tals eller 70-tals musik än en med 80-tals musik. Utan minsta tvekan 🙂 Alla årtionden vad gäller musik återvänder ungefär 20 år senare men då oftast försämrad.

  Kände lång väg när jag hörde Greklands bidrag att detta passar Adri. Kanske har rätt. Vi får se 🙂 För mig är det en jättebesvikelse. Jag dyrkar ju irländsk folkmusik (helst upprockad) och ska jag välja en tvåa där så blir det grekisk folkmusik. Därför hoppas jag varje år på något från de grekiska rötterna men möts av sånt här. Sååååååå långt ifrån det jag ville. Får en plats långt ned på min ranking där alla andra liknande låtar i år ligger

 7. Adri

  Denna låten växer! 🙂 (men föredrar ändå ”Alive”)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se