Schweiz Eurovision-bidrag 2021

2021-03-10 (onsdag)

SchweizDen 20:e mars 2020 bekräftade TV-bolaget SRG SSR att de internvalt sin ESC 2020-artist Gjon’s Tears att få representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2021.

I dag, den 10:e mars 2021, presenterades då äntligen tävlingsbidraget “Tout l’Univers” i form av den tillhörande officiella musikvideon på Eurovisions YouTube-kanal, se nedan.

Gjon Muharremaj, som han egentligen heter, valdes först ut till att få representera Schweiz förra året med låten “Répondez-moi“. Den nya låten, som är tänkt att sprida ett positivt budskap om att hålla hoppet levande, skrev Gjon vid ett låtskrivarläger tillsammans med Wouter Hardy, Nina Sampermans och Xavier Michel. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Tout l’Univers”, Gjon’s Tears officiell musikvideo
(text och musik: Gjon Muharremaj, Wouter Hardy, Nina Sampermans, Xavier Michel)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av låten var att “Tout l’Univers” eventuellt rörde sig i samma område som Spaniens “Voy a quedarme”, d.v.s. något vackert som inte lyckas beröra mig, men ju längre låten pågick desto starkare blev känslan att det kanske finns något mer här. 🙂

Just nu så är det inte mer än ett medelbidrag för mig, men det ger en mersmak som skvallrar om att det finns potential för låten att växa. Tilläggas bör att jag aldrig var speciellt förtjust i Gjons 2020-bidrag “Répondez-moi” så jag är väldigt nyfiken på att se hur det här utvecklar sig. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2021”

 1. Johanna

  Som jag skrev innan! Här har vi en potentiall vinnare! Om han lyckas med scenshowen samt sätter alla toner (vilket jag vet att han kan) så kommer detta bli farligt i Rotterdam!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Du kan nog mycket väl ha rätt. Jag förstod aldrig riktigt vad alla såg i “Répondez-moi” men här finns det i alla fall något som t.o.m. jag tilltalas av. 🙂

 3. Johanna

  @Pinglan “Repondez Moi” är ett av mina favoritbidrag någonsin så detta är väl lite under den men ändå då mycket gåshud. Har spelat den i en timme nu!

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Då gratulerar jag så mycket. Det är alltid roligt när man hittar ett riktigt bra bidrag. 🙂

 5. Adri

  Det här är bra. Det är spännande. Det är bättre än 2020 för Gjon kör inte lika många omotiverade skrik från ingenstans. Toppen. Musiken i vissa skeenden påminde ju om ”Arcade”. Den vann. Det tror jag inte denna kommer göra.

  Men Schweiz final-bana fortsätter iaf:)

 6. Marcus

  Varför är killen så jäkla rädd för melodier? Hans röst är trollbindande och bägge låtarna är snyggt producerade och skriker verkligen av gediget hantverk – men de saknar melodier. Så fort de tar slut så glömmer man av vad det var man lyssnade på. Den kommer säkert få en fin placering, och det skulle vara välförtjänt, men jag hoppas inte att den vinner.

 7. Micke

  Vänder mig helt och hållet till Johanna nu eftersom hon säger att detta är hennes absoluta etta. Kände redan när du sa detta Johanna att det här kommer vi åtminstone inte att vara överens om. Jag rent ut sagt hatar falsett i musik som jag sagt många gånger. Redan förra året fick jag “det här är inte min grej” känslor när jag hörde hans röst. Jag vill dock alltid ge varje person en ny chans så jag nollställde mig när jag började lyssna på årets bidrag.

  Tyvärr Johanna jag tycker hans sätt att sjunga är hemskt Jag lyssnade igen och försökte avskärma mig från hans röst och bara koncentrera mig på låten i sig. Redan vid andra försöket kände jag att om de hade haft en annan sångare, eller om han hade gett tusan i falsetten så hade detta bidrag lätt varit topp 3 för mig av de klara bidragen. så jag greppar definitivt hur du känner i övrigt Johanna.

  Varför Schweiz????? Sicken pärla ni hade haft utan falsettdöden

 8. Johanna

  @Micke Jag har inget emot falsett om den görs bra, vilket den gör här. Har en bekant som beskrev det såhär “Att det känns som att någon har slitit hjärtat ur bröstet på en, fast på ett bra sätt” Anser också att det är han som gör låten, hade troligen inte gillat den lika mycket med en annan artist. Och pluspoäng för franskan förståss!

  Roligt dock att det första jag tänkte när jag hörde den första gången var att det här kommer inte Micke gilla!

  Idag var en bra dag för mig vad gäller nya bidrag. Äntligen har jag en topp 10 där jag faktiskt kan tänka mig att rösta på samtliga…

 9. Engsla

  Jag har väl sällan känt mig så lättad i esc-sammanhang som när den här dök upp. Inget har liksom stämt med mig och bidragen som presenterats de senaste dagarna. Vet inte vad det pysslades med när det röstades i finalerna i helgen, men det var bara Italien som lyckades välja något jag gillar. Alls. Sedan har eländet bara fortsatt den här veckan.

  Ryssland är iofs kul att titta på och Senhit har ju visat sig kunna bjuda på en intressant show oavsett låt, men resten… Till och med Ukraina (som jag tyckte så mycket om i originalversionen) polerade till sitt bidrag så att det extatiska och ohämmade som jag gillade i mycket har polerats bort. Övriga låtar har mest varit meh (de gånger jag inte har tagit mig för pannan för att de varit så dåliga). Har funderat på om jag har blivit för grinig för att alls uppskatta musik längre. Men så kom Gjon’s tears nya låt och ordningen är återställd!

  Älskade förra årets Répondez-moi, och den här är inte fullt i samma klass, men refrängen satte sig direkt och jag tycker att han sjunger jättefint. Äntligen något som jag kan se fram emot att få se i maj 🙂

 10. Johanna

  @Engsla Kunde inte sagt det bättre själv!

 11. Engsla

  Johanna, det är alltid kul när man hittar något som man kan se fram emot med förväntan 🙂

 12. SchlagerLuvan

  ‘Falsettdöden’
  Ett mästerverk utan dess like, den enda låt som möjligen kan hota är Cypern, men sitter den här live kan jag lova att det är vinnaren ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se