Lettlands Eurovision-bidrag 2021

2021-03-12 (fredag)

LettlandDen 16:e maj bekräftade TV-bolaget LTV att de internvalt sin ESC 2020-artist Samanta Tīna att få representera Lettland i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 12:e mars, var det dags för tävlingsbidraget att presenteras, se nedan.

The Moon Is Rising“, som uppges handla om beundransvärda kvinnor och hur alla kvinnor ska tro på, älska och vara stolta över sig själva, skrevs av Samanta tillsammans med producenten SKVR (Oskars Uhaņs) och Aminata Savadogo (6:a med “Love Injected” i ESC 2015) vid ett två-dagars låtskrivarläger. Mer info om låten och den tillhörande musikvideon hittar ni hos eurovision.tv.

Lyssna på Lettlands bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“The Moon Is Rising”, Samanta Tīnaofficiell musikvideo
(text & musik: Samanta Tina, Aminata, SKVR (Oskars Uhaņs))

Schlagerpinglan: Lettland har de senaste åren valt ut sitt bidrag genom den nationella uttagningen Supernova men valde till skillnad från sina baltiska grannar Estland (där 2020-vinnaren Uku Suviste vann Eesti Laul 2021) och Litauen (där 2020-vinnarna The Roop vann Pabandom iš naujo! 2021) att inte organisera någon uttagning utan internvalde sin 2020-vinnare direkt.

I just detta fall så tycker jag det var helt rätt beslut då Samanta Tīna gjort så många försök i de baltiska uttagningarna att jag verkligen unnar henne ett ESC-äventyr nu när hon lyckades vinna till sist. 🙂

Låten då? Jo, jag tycker faktiskt att det är den bästa låt hon ställt upp med genom åren. När Polen presenterade sitt bidrag tidigare i dag så önskade jag mig något som varken var en ballad eller vanlig pop och det här uppfyller mina önskningar mer än väl. Det är kanske ingen låt som jag faller för direkt, men här finns många element jag gillar och jag är övertygad om att den kommer att växa till sig med tiden. Klart lovande så här långt. 😀

Jag tackar för detta intressanta bidrag och ser fram emot att se vad ytterligare lyssningar kan göra för den. Till dess, lycka till i Rotterdam, Samanta Tina. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Lettland i ESC 2021“ medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Lettlands Eurovision-bidrag 2021”

 1. Johanna

  Låten, om man nu kan kalla den der kändes som tio minuter lång, och inte på ett bra sätt. Mer oväsen än melodi. Nja, Samanta i år var inte året jag hittade ett bidrag med dig som jag gillar. Rätt in på sista plats, vilket i sig är en bedrift då jag behöver minst 15 platser i min botten 10 i år….

 2. Adri

  Det är inte konstigt att Johanna ogillar detta. Jag tror man gillar detta – om man gillade ”Still Breathing”.

  Och precis som jag tror att ”Still breathing” skulle vara en finalist (och respektabelt i finalen) tror jag samma om ”The Moon is rising”.

  Ser inte hur denna skulle missa det faktiskt 🙂

 3. Johanna

  @Adri om denna går till final kommer Moldavien, Serbien och ev Albanien missa. Eller San Marino. Det är för många pop-tjejer med galna nummer här.

  “Still breathing” trodde jag skulle ta sig till final (men då var Moldavien och San Marino självklara icke-finalister förra året med)

  Nej jag trodde Serbien skulle vara sämst i år men jag hade tydligen fel. För övrigt är nog Lettland det land jag haft i botten 5 flest gånger av alla länder….

 4. Adri

  Johanna: Jag vill naturligtvis kanske se numret innan jag ger en fast bedömning så jag inte sitter i maj och ser dum ut. Men första magkänslan sa final.

  Serbien och Albanien får gärna missa finalen för min del, däremot. Synd man inte är envåldsdomare. För de låtarna är jag inte alls glada i.

  Serbien är fruktansvärda. Högljudda, o-catchiga och det man på engelska kallar ”obnoxious”. Klarar inte ut den. Min sistaplats hittills.

  Albanien tolererar jag, men kul är den då rakt inte.

 5. Johanna

  @adri Serbien är ju min näst sista plats så den får gärna missa för mig (för den delen ser jag gärna att San Marino missar med men det lär nog inte hända) Albanien är ett land som jag aldrig tror ska gå till final men ganska ofta gör det ändå men i år tycker jag att den är klart bäst bland tjej-danslåtarna. Sedan har vi ju Moldavien med i samma semi och den gillar jag lite som ett Guilty Pleasure så jag hopoas på den men tror nog även den missar finalen.

  Så min slutsats just nu är att både Lettland, Serbien och Moldavien missar finalen för att de tar röster från varandra. Om en av de klarar sig tror jag på Serbien för att måbga från forna Jugoslavien bor lite överallt i Europa och Hurricane är väldigt stora på Balkan….men vi får se när vi sett live-framträdande om man ändrar sig då, det brukar iaf jag kunna göra!

 6. Marcus

  Wow, det här hade jag inte förväntat mig. Samanta utmanar Go-A om att vara min vinnare i år!

 7. Micke

  Som Johanna säger: “alldeles för många tjej-danslåtar.” Av dessa är Albanien i särklass bäst. Lettland o Grekland kan jag stå ut med till skillnad mot övriga. Sicket jädra sk…….år. Nu lämnar jag plats för er och ert MF. Där finns ju faktiskt ett starkt bidrag i år med Clara Klingenström. Men vad hjälper det… Ha en trevlig kväll nu alla ni här på bloggen

 8. Adri

  Jag skulle dock faktiskt inte placera vare sig Albanien eller Lettland i samma korg som övriga ”tjej-danslåtar”.

  Moldavien, Serbien, Cypern, Kroatien, San Marino köper jag är i samma fack (men kvaliten skiljer sig för Serbien är verkligen USEL).

  Men Lettland är ju nån typ av rnb. Och Albanien nån form av etno-pop. Och inte ens i upptempo väl?

  Så jag tror inte Lettland och Albanien kommer vara med i de som eventuellt tar röster från varandra då! 🙂

 9. Adri

  Skulle jag placera Lettland med någon annan i år så skulle jag istället sätta Lettland i samma korg som Ryssland.

  ”The Moon is rising” känns i utförande och stämning som vad ”Russian Woman” vill vara – men misslyckas fatalt med att bli.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se