Israel TV-bolaget KAN utsåg Israels bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom låtuttagningen Our Song for Eurovision den 25:e januari där internvalda ESC 2020-artisten Eden Alene tävlade med 3 låtar.

Vinnarlåten, “Set Me Free“, har nu presenterats i en ny tillputsad version och med en ny musikvideo, se länkar till tävlingsbidragets båda versioner nedan. (Källa: eurovision.tv)

Ny, tillputsad version av Israels ESC 2021-bidrag:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Set Me Free”, Eden Alene
Länkar: officiell musikvideooriginal-musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Noam Zaltin, Ido Netzer, Amit Mordechai, Ron Carmi
Se även: Resultatet av “Our Song for Eurovision

Schlagerpinglan: Det här var ju inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Det jag gillade bäst i låten, det lite hackiga i refrängen, finns det inte längre några spår av så för mig personligen så blev “Set Me Free” ganska ointressant helt plötsligt. Visst, låten flyter på bättre så kanske är det en förbättring när allt kommer omkring. Vi får väl se vad som händer när jag väl vant mig vid att refrängen försvann. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Israel 2021: Ny musikvideo till “Set Me Free” (Eurovision-versionen)”

 1. Adri

  Det här är fortfarande inte en favorit. Långt ifrån. Men beröm ska ändå ges. Refrängen med ”oh oh oh” var fruktansvärt platt och stel.

  Nu känns låten iaf mer som ett levande verk! 🙂

 2. Johanna

  Jag älskade “oh oh oh” hooken i den tidigare versionen och tror att det kommer gå sämre för Israel med denna versionen. För mig ramlade den ner utanför final på min ranking men med lite tur kan den kanske ta sig till final men nu är den mer lik alla de andra dans-låtarna med tjejer och både Cypern och Azerbadjsjan är mer troliga finalister äb det här. Tyvärr för jag gillar Eden.

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Instämmer helt, all personlighet försvann i ett slag. Lyckligtvis för Israel så har de Eden och eventuellt så kan hon ändå lyckas att lyfta upp låten till att bli något som står ut, men i och med den nya versionen så blev det genast lite svårare. (Nu går jag efter mina första intryck, när jag lyssnat mer och ser slutresultatet så kanske jag kommer fram till att det var en bra förändring, men det får vi se då.)

 4. Marcus

  Jag hade Israel nära bottenplatserna tidigare, men med revampen är de uppe och doftar på topp 5. Riktigt grymt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se