ESC 2021 En efter en avslöjas de planer som TV-bolagen har inför de tre ESC-showerna i maj. Tidigare har det meddelats att Ahmad Joudeh och Dez Maarsen underhåller i den andra semifinalen samt att det i finalen kommer att bjudas på den stjärnspäckade mellanakten “Rock the Roof“.

Nu står det även klart att ESC 2019-vinnaren Duncan Laurence kommer att dyka upp i både den första semifinalen (som han kommer att öppna med budskapet “Eurovision Song Contest är tillbaka och vi kommer att fira det”) samt i finalen (där han ska framföra vinnarlåten “Arcade” och en ny låt). (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat: “Duncan Laurence har testats positivt för COVID-19

Vinnaren av Eurovision Song Contest 2019

Duncan Laurence (här med sitt The Today Show-framträdande av “Arcade“)

Schlagerpinglan: Vad vore väl ett ESC utan ett gästframträdande av den tidigare vinnaren? Att Duncan Laurence även får hålla i öppningsnumret av Rotterdam-versionen känns även det ganska rätt då det inte funnits någon ESC-vinnare som väntat så länge på att den efterföljande tävlingen ska komma igång. 🙂

Samtliga utvalda ESC 2021-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“. Se även bidragen presenterade i semifinal-startordning.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2021: Duncan Laurence återvänder till ESC-scenen”

  1. Adri

    Jag tycker det är kul att “Arcade” lever sitt andra liv nu 🙂 Det är snart två år sen den vann och nu har den åkt upp på listor igen. I nuläget är den klättrande på Spotufy’s lista över mest lyssnat på i världen – plats 26. Det blev även rätt så nyligen tror jag den mest lyssnade ESC-låten på Spotify. Och tydligen håller Duncan Laurence på att launchas i USA nu med en massa framträdanden i talkshows där. Bland annat Ellen DeGeneres.

    Måste säga, jag gillar “Arcade” och Duncan. Men jag trodde likväl inte att han – och denna låten – av allt som kommit från ESC skulle vara den med det stora genomslaget 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se