Frankrike TV-bolaget France Télévisions utsåg Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Eurovision France – C’est vous qui décidez! där 12 bidrag tävlade och Barbara Pravi vann med låten “Voilà“.

Precis som Gjon’s Tears så har Barbara Pravi besökt Spanien för att framföra sitt ESC 2021-bidrag live på Telecinco vilket även i detta fall medföljde en klättring på de spanska listorna. Framträdandet, där en del av texten visas i bakgrunden på spanska, ser ni länk till nedan. (Källa: wiwibloggs.com)

Barbara Pravi
Barbara Pravi (Foto: AFP / Joêl Saget)

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Voilà”, Barbara Pravi
Länkar: “Telecinco”-framträdande (telecinco.es)final-framträdande
officiell musikvideostudioversionakustisk version (Taratata)
eurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Barbara Pravi, Lili Poe, Igit
Se även: Resultaten av “Eurovision France – C’est vous qui décidez!

Schlagerpinglan: Frankrikes bidrag tillhör de som jag tycker har tappat mest för mig den senaste tiden, men jag tror inte att det kommer att spela så stor roll i slutändan. Efter att ha sett liveframträdande ovan så påmindes jag om att styrkan i bidraget trots allt är Barbara själv och hennes sätt att leva sig in i låten. Jag är därför övertygad om att hon, oavsett hur trött jag är på låten i maj, kommer att få mig att placera Frankrike relativt högt upp på den slutliga finallistan. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Frankrike 2021: Se Barbara Pravis Telecinco-framträdande”

 1. Micke

  Barbara rules. Finns det mer att säga?

  Låten har varit med så pass länge nu att man hinner tappa det den är. Det gör man definitivt inte när man ser och hör henne live. Det känns ren livsglädje. Undantaget är den döda studioversionen. Den är som när man lever med covid-19 och allt bara blir värre. Att se och höra henne live är tvärtom som att all den skiten är över och vi andas normalt igen. Tror alla kan sätta sig in i den känslan.

  Det var härligt att se henne live igen för att påminnas om storheten i bidraget.

  ESC 2021 är sämst någonsin i mina ögon men med en sån här värdig vinnare hade jag bara glömt det helt enkelt 🙂 Barbara nu hoppade du lätt upp två pinnhål för mig igen från plats 5 till plats 3

 2. Kille

  Herregud vilken passion för låten hon har och vilken show hon gör med så lite material. Jag kan lätt se Frankrike vinna. Frankrike och Italien är defenitvt överlägsna 2021 enligt mitt tycke. Faktum att big 5 (Utom Spanien) är ovanligt starka i år.

 3. Adri

  Jag är tyvärr mer på Pinglans sida. Denna låten har tappat så mycket hos mig. Nu framstår den mest som oerhört tjatig. Jag har sett en sammanställning på vilka låtar i år som upprepar sin titel mest. Jag trodde faktiskt att Sverige skulle vinna eftersom kören går “Voices, voices” i bakgrunden hela tiden. Men Frankrike är faktiskt det land med den mest återkommande nämnandet av titeln i år, följt av Cypern.

  Och det märks. Jag är så trött på ordet “Voila”.

  Aja. Jag kan tänka mig att juryn smälter som smör i solsken för detta. Tittarna tror jag kanske är snålare. 15e plats eller nåt?

  Inget ont om Barbara dock. Hon är talangfull och allt som krävs.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se