Portugal TV-bolaget RTP utsåg Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Festival da Canção 2021 där 20 låtskrivare valts ut att tävla med sina bidrag i festivalen som bestod utav två semifinaler och en final.

Till finalen den 6:e mars tog sig 10 bidrag och då tittarna och juryn gav sina 12-poäng till olika bidrag så var det deras andrahandsalternativ The Black Mamba som vann med låten “Love Is On My Side“. Här nedan ser ni en akustisk version av vinnarlåten.

Akustisk version av Portugals ESC 2021-bidrag:

Lyssna på Portugals bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Love Is On My Side”, The Black Mamba
Länkar: akustisk versionfinal-framträdandetext-video
semifinal-framträdandeeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: TATANKA
Se även: Resultaten av “Festival da Canção 2021

Schlagerpinglan: Att “Love Is On My Side” skulle vinna var inget som jag var direkt beredd på och det har tagit lång tid att smälta. Vad gäller själva bidraget så har jag däremot inte kommit någonstans utan står fast vid att låten visserligen har trevliga melodislingor men att jag har lite svårt för sångarens röst/sångstil, vilket ovanstående version både bekräftar och förstärker. Men, men… det som vissa irriterar sig på finns det ju alltid andra som älskar, så vi får se hur det går i Rotterdam. 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Portugal i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Portugal 2021: Akustisk version av “Love Is On My Side””

  1. Mikaela

    Håller med dig Pinglan om att det finns en trevlig melodi där, men stilen känns förlegad och ointressant.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se