ESC2020 Schlagerpinglan: Traditionsenligt så kommer de organiserade ESC-fansen även inför Eurovision Song Contest 2021 att genomföra en omröstning där det framgår vilket bidrag som är deras favorit men i år kommer presentationen av resultatet att ske på ett annorlunda sätt.

Hälften av klubbarna kommer att presentera sina resultat mellan den 13:e april och 2:a maj medan de resterande poängen avslöjas i en video den 7:e maj. Först ut att presentera sina röster är OGAE Nederländerna, se nedan.

OGAE Nederländernas 12:a gick till:
Gjon's Tears
Schweiz Gjon’s Tears får sin första 12:a (Foto: Oscar Alessio )

OGAE Nederländernas röster:
12 poäng: Schweiz Schweiz – “Tout l’Univers“, Gjon’s Tears
10 poäng: Malta Malta – “Je Me Casse“, Destiny
8 poäng: Frankrike Frankrike – “Voilà“, Barbara Pravi
7 poäng: San Marino San Marino – “Adrenalina“, Senhit
6 poäng: Cypern Cypern – “El Diablo“, Elena Tsagrinou
5 poäng: Litauen Litauen – “Discoteque“, The Roop
4 poäng: Island Island – “10 Years“, Daði og Gagnamagnið
3 poäng: Sverige Sverige – “Voices“, Tusse
2 poäng: Grekland Grekland – “Last Dance“, Stefania
1 poäng: Rumänien Rumänien – “Amnesia“, ROXEN
(Källa: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan: De senaste sex åren så har OGAE-omröstningens favorit vunnit en gång, vilket visar att denna omröstning inte är ett försök att förutse vinnaren utan ger endast svar på frågan vilket bidrag som de organiserade fansen gillar mest. Året deras vinnare vann var 2018 (Israel) medan de hade Italien som favorit 2019, 2017 och 2015, Frankrike som favorit 2016 och Sverige som favorit 2014. Hur det går 2021 återstår att se. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “OGAE Poll 2021: Nederländernas röster”

  1. Adri

    Ja, om man vill förutsätta vinnaren så är OGAE ganska ointressant. Men likväl så blev man inte glad av det här. För det här styrker ju nämligen magkänslan jag har att jag kommer inte få speciellt mycket att bli glad över i den slutliga resultatslistan. Som både 2016 och 2017 när ingen av de årens topp 3 hamnade ens i min topp 15 (Portugal 2017 har dock vuxit lite på senare år, men inte topp 10 iaf).

    Så ja… jag vet inte. Det är ett öppet år, visst. Men jag har inga jättehöga förhoppningar på att mina favoriter ska skapa eko i resultatlistan 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Även jag fick en lite olustig känsla av att se resultatet. Det var inte speciellt oväntat egentigen, listan är ju full av bidrag som känns som riktiga “ESC-fans-favoriter”… men mina personliga favoriter lyser med sin frånvaro och det gör det ju inte roligare precis. Återstår att se hur många som delar deras smak i maj.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se