ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den tionde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Serbien i Eurovision Song Contest:

Serbien
Land: Serbien deltagit 12 gånger (+2020) – vunnit 1 gång: 2007
TV-bolag: RTS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Marija Šerifović kom 1:a av 24 i finalen med “Molitva

Serbiens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2020: Hasta La Vista“, Hurricane (Beovizija 2020) inställd tävling
2019: Kruna“, Nevena Božović (Beovizija 2019) 18:e i finalen
2018: Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika (Beovizija 2018) 19:e i finalen
2017: In Too Deep“, Tijana Bogićević (Internval) 11:a i semi 2
2016: Goodbye” (Shelter)“, ZAA
Sanja Vučić
(Internval) 18:e i finalen
2015: Beauty Never Lies“, Bojana
Stamenov
(Odbrojavanje
za Beč
)
10:a i finalen
2014: – – – – – – – – –
2013: Ljubav Je Svuda“, Moje 3 (Beosong 2013) 11:a i semi 1
2012: Nije Ljubav Stvar“, Željko
Joksimović
(Internval) 3:a i finalen
2011: Čaroban“, Nina (Pesma za Evropu) 14:e i finalen
2010: Ovo Je Balkan“, Milan
Stanković
(Tri pa jedan
za Oslo
)
13:e i finalen
2009: Cipela“, Marko Kon & Milaan (Beovizija 2009) 10:a i semi 2
Se även “Serbiens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Serbien i Eurovision Song Contest 2021:


Serbiens ESC 2021-bidrag: “Loco Loco”, Hurricane

Lyssna på Serbiens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Loco Loco officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: akustisk versionlive i “Ami G Show”
“PrePartyES 2021”-videoengelsk version
Låtskrivare: Sanja Vučić (t), Nemanja Antonić (m), Darko Dimitrov (m)
Semifinal: nr 9 i Semifinal 2 (20:e maj)
Uttagning: Internval: Den 17:e december 2020 bekräftade TV-bolaget RTS att de internvalt sina ESC 2020-artister Hurricane att få representera Serbien i Rotterdam 2021. Det var meningen att tittarna skulle få hjälpa till att välja ut tävlingsbidraget men p.g.a. pandemin så ställdes dessa planer in. Bidraget “Loco Loco” valdes i stället ut internt och presenterades den 3:e mars. Läs mer här: “Hurricane officiellt bekräftade för ESC 2021!” – “Serbiens Eurovision-bidrag 2021
Artister: Hurricane
Gruppmedlemmar: Sanja Vučić, Ivana Nikolić, Ksenija Knežević
Hurricane
(Foto: Dejan Milićević)
Sociala medier:
hurricaneofficial.comfacebook
spotifyinstagramtiktok
youtubewikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Hurricane (av wiwibloggs.com)
Interview with Hurricane (av eurovisionlive)
Interview with Hurricane (av Eurovision Hub)
Interview with Hurricane (av Eurovoix)
Hurricane vann Beovizija 2020 och var tänkt att tävla med “Hasta la vista” i ESC 2020
Sanja Vučić kom på 18:e-plats i ESC 2016 med “Goodbye (Shelter)
Ksenija Knežević var bakgrundssångerska för Montenegro i ESC 2015 då hennes
pappa Knez kom på en 13:e-plats med “Adio
♥ I Rotterdam 2021 kommer gruppen att ha tre bakgrundssångare:
Mladen Lukic, Olga Popović och Jelena Pajic.

♥ Se: “10 facts about Hurricane” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Get to know Hurricane – Serbia” (eurovision.tv)
♥ Se: “Instagram-intervju med Hurricane” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with Hurricane from Serbia” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-04-20): botten-20 (plats 21) av de 39
Odds att gå till final (2021-04-20): topp-tio (plats 8) av de 17


Åsikter och spekulationer om Serbiens bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final SerbienSerbienSerbienSerbienSerbien Betyg: 2 / 5
Betyg: 3 / 10
Efter många om och men så började jag att uppskatta tjejernas 2020-bidrag “Hasta La Vista” (lagom tills dess att tävlingen ställdes in) men denna gång så verkar jag inte få något aha-ögonblick utan “Loco Loco” stannar kvar i botten av mina listor. Jag gillar ju egentligen gruppen som sådan och deras färgstarka och attitydfyllda stil och därför trodde jag att jag skulle smältas av låten till sist. Det svänger ju… men tydligen på fel sätt då jag inte alls rycks med utan tvärtom inte skulle bli speciellt ledsen om Serbien missar finalen i år.
Schlagerpinglan tror: Till final
Även om jag själv inte uppfattar det som att “Loco Loco” svänger på rätt sätt så tror jag att helhetsintrycket kommer att vara så pass publikfriande och proffsigt att det räcker till en finalplats. Tjejerna kan ju sjunga och lägger man till att de har både attityd och utstrålning och troligtvis även kommer att bjuda på en snygg show så har jag svårt att se att det skulle kunna sluta på något annat sätt. Allt är naturligtvis möjligt, speciellt om det visar sig att majoriteten, liksom jag själv, är lite avigt inställda till själva låten… men inte ens det tror jag skulle sätta käppar i hjulet för en serbisk finalplats i år.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Inför ESC 2021: Serbien – “Loco Loco” – Hurricane”

 1. Adri

  Ja. Ni vet ju redan detta. Men det här. Det är min sistaplats året 2021. Jag var aldrig speciellt glad i ”Hasta La Vista” 2020 men jääääävlar vad jag kan sakna den nu. För även om den refrängen var rakt över disk usel, så hade den åtminstone ganska bra verser faktiskt och framförallt ett dramatiskt och tungt intro (som sen tyvärr som sagt mynnade ut i en crappy refräng).

  Men den här. Den har ingenting. Jag gillar inte låten, jag gillar inte tjejerna – vare sig deras artist-personas eller ens deras röster speciellt. Jag har ingen aning vad texten går ut på men den är säkert superkorkad.

  Låten är så ”in your face” men på helt fel sätt. Tjejerna’s artist-personas verkar så jäkla dryga. Som fjortisarna längst bak i klassrummet på högstadiet.

  Nej. Yuck. Sist för mig.

  Och den är faktiskt bortom räddning för om tjejerna mot förmodan imponerar live, så är låten så pass usel att jag inte ens med de godaste intentioner kan önska den till final.

  Så istället hoppas jag rakt av att framträdandet blir uselt, för annars kommer ju detta gå till final vad det verkar som. Och det gör mig lite nedstämd. Så som sagt… jag sitter och hoppas på ren uselhet i maj.

  Men tills dess.

  Tror? Final.
  Hoppas? Inte final.

  ————————————————

  Serbiens mest underskattade: Marko Kon – ”Cipela” (2009)
  • Sångaren påminner mig om både Adam Alsing (RIP) och Seth Rogen. Det är kul. Låten är oerhört dum, jag vet. Men… I love it. Största anledningen? Dragspel. Jag älskar dragspel! (Förutom Tysklands låt 2014 – enda gången ett dragspel aktivt förstört en redan dålig låt istället för att rädda den).

  Serbiens mest överskattade: Bojana – ”Beauty Never Lies” (2015)
  • Denna låt är helt ok, men verkligen inte mer, i två minuter ungefär. Sen bryter den ut i nåt av det billigaste jag någonsin hört på ESC-scenen under sista minuten. Nämen det här hörde inte hemma i topp 10.

 2. Zacke

  Håller helt med Adri hör. De här är verkligen bedrövlig. Forcerad, taktlös och jobbig att lyssna på. Gillade inte alls deras låt förra året, men detta är en av de ganska få artisterna, som skulle varit med förra året, som har en sämre låt i år. Jag hoppas den åker ut, men tror tyvärr den har viss chans att ta sig vidare

  Betyg 1/10, just nu min 38/39

  —————————-
  Serbiens mest underskattade: ”Čaroban”- Nina 2011. En av mina få favoriter, ett väldigt svagt år. En bra retro-låt, som inte kändes specialskriven för tävlingen. Hade förtjänat åtminstone en topp 10 placering.

  Serbiens mest överskattade: ”Beaty never lies”- Bojana Stamenov.
  Jag minns i ett inför program där en deltagare sa att detta är den typen av låt, som alla de som avsky eurovision, hävdar oförtjänt att alla låtar låter som. De ligger något i det. Den känns väldigt beräknande och insmickrande. På något sätt förstå jag att den kunde komma topp 10, men jag tycker de var väldigt oförtjänt. Synd då jag ändå gillar artisten.

 3. Mikaela

  Instämmer med er andra. Detta är i min botten.

  Har tyvärr inte gillat ett serbiskt bidrag sedan 2012, som var väl värt sin pallplats.

 4. HW

  Jag måste hålla med alla här och säga att jag inte tycker det här är något vidare. Visst är det bra att Serbien fortsätter köra på eget språk, och låten fastnar i hjärnan ibland, men den är ganska irriterande och inte min typ av musik. Sist är den inte för mig, men jag tycker inte den är värd en finalplats utan finns många bättre och mer originella låtar.
  Betyg: 3/10

  När det gäller finalplats så satte jag Serbien på 50/50-chans när jag skulle förutspå semi 2 igår, och för det känns som det lika gärna kan bli miss som finalplats. Men jag lutar faktiskt mer åt finalhållet, känns som bidraget kommer kunna övertyga i alla fall en del av publiken och till skillnad från många liknande låtar så tror jag definitivt tjejerna kommer leverera live.

 5. Micke

  Finns det någon person i världen som verkligen kan urskilja Serbiens bidrag längre? Det var de en gång i tiden Europabäst på, tillsammans med Turkiet. De var ESC, de andades ESC Hela deras själ var ESC. Idag känns det mer som de ligger på IVA med syrgas eller något liknande. Jag instämmer definitivt med övriga talare här. Detta är rent ut sagt uselt.

  “Dale a tu cuerpo alegría Macarena”

  Kan man inte åtminstone försöka göra det lite mindre uppenbart. Los del Rio river sig i frustration i sina hår

  Tyvärr måste jag erkänna att jag inte är rätt man att recensera detta till fullo. Min besvikelse över att detta är Serbien som skitar ner sig så här är alldeles för stor för att jag ska vara 100% nollställd inför en bedömning. Jag är tyvärr inte fullkomlig. Eller kanske tack och lov inte fullkomlig. Kan bara säga att det är bedrövligt.

  BETYG (1/10) MYCKET DÅLIG

  ——————————————

  SERBIENS mest underskattade låt: ”Ovo je Balkan”, Milan Stanković – 2010
  * (´Ett av tidernas största glädjepiller i ESC. Går det att inte bli på gott humör av detta utan att ha psykiska problem? Det här är så jä….mycket ESC för mig att jag lägger mig platt. Hur kunde den hamna på plats 13?)

  SERBIENS mest överskattade låt: ”Beauty never lies”, Bojana Stamenov – 2015
  * (´Inget halvdant bidrag från Serbien har hamnat högt så det är svårt att ta ut. Men det blir detta då. Inte för att det är speciellt dåligt utan mest för sin plats 10)

  ——————————————

  BÄST AV ALLT I SERBIEN:

  Har redan tagit upp det. Solklart 2004 om den ska räknas in. Annars 2007. Två underbara bidrag från tiden då Serbien andades fritt och rent

 6. Johanna

  Nämän det här är ju ändå sämst i år. Klarar inte av den här. Hoppas att den åker ut. Jag tänker att det är 50/50 på att den ska ta sig vidare men den har inga andra balkanländer (om man inte räknar Albanien) i sin semi och deras live-framträdande förra året med sin dåvarande låt lämnade mycket kvar att önska. Kan inte tänka mig att juryn gillar denna vilket innebär att den måste komma minst topp5 för tittarna och det är jag inte alls säker på att den gör. Om den gör det åker Moldavien eller San Marino ut för de konkurrerar om samma röster och alla tre borde inte gå vidare….

  Men oddsen säger ju att den går vidare så det kan den mycket väl göra men då på typ plats 10…..

  Nej 0 poäng och plats 39 i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se