ESC2021När det var 39 dagar kvar till finalen av Eurovision Song Contest 2021 så släpptes del ett av den nya kortfilmsserienMusic First“, där samtliga 39 ESC 2021 artister kommer att få några minuter i rampljuset.

I dag, då det är 31 dagar kvar till finalen, är det dags för Belgiens Hooverphonic att berätta lite om sitt bidrag “The Wrong Place“:

31 dagar kvar till ESC 2021-finalen: Music First – Belgien


Music First with Hooverphonic from Belgium” (2:47 – Apr 21, 2021 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Vill ni se de övriga “Music First”-kortfilmerna så hittar ni dem alla samlade här (efterhand som de presenterats).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till ““Music First” med Belgiens Hooverphonic”

 1. Micke

  Börjar mer och mer känna att detta är bästa låten i ESC 2021. Jag tycker fortfarande bättre om Irland och Ukraina men ser man till helheten så är detta troligen numero uno Det absolut mest genomarbetade och rengjorda från skavanker. Sångerskan tror jag kommer att äga i maj. När man ser henne och samtidigt tänker på visa andra i årets ESC undrar man om de ens tillhör samma ras

 2. Adri

  Jag tycker inte on Hooverphonic. Jag gillar inte musiken jag hört från dem innan. Jag verkligen avskydde deras jäkla gnäll-anthem ”Release Me” från 2020. Jag gillar inte männen. Framförallt en av dem framstår alltid som extremt extremt uppblåst varje gång jag ser eller läser något han sagt.

  Att de var de enda som vägrade sjunga med i ”Love Shine A Light” förra året för det är en ”hemsk låt”, samt sättet de sparkade sin förra sångerska på (utan förvarning, över videosamtal). De verkar inte så nice helt enkelt.

  Nej, männen – framför allt han i glasögon – håller jag väldigt lågt faktiskt. För min del får de gärna hålla sig borta från scenen… ingen bryr sig om dem ändå. Det är tjejen – eller kvinnan – som bär det.

  Men tyvärr så är inte detta en personlighetstävling, så jag får ge bandet att låten är rätt jäkla bra. Motvilligt.

  Denna är extremt svårtippad. Belgien är ett sånt land som visat sig vara ”sämst när de gäller”. Därför är jag rädd att liveframträdandet kommer slaktas. 2017-2019 hände det samtliga av Belgiens låtar. De byggde upp en hype, klev upp på scen och gjorde folk redigt besvikna. Belgien 2018 är en av de mest fallna favoriter jag nånsin sett.

  Men, får de bara staging rätt. Då kan detta belönas! 🙂

  Dessa tre är tydligen årets tre äldsta artister (kvinnan är bara några dagar äldre än San Marino’s sångerska Senhit). Det märks. Det säger jag varken som hyllning eller förolämpning. Mer objektivt. Man märker en erfarenhet i låten. Detta är inte deras första verk så att säga.

  Tror? Jättesvårt. Men jag säger ändå final. Jag hoppas belgarna lärt sig av sina misstag.
  Tycker? Final.

  Belgiens mest överskattade?
  • Loic Nottet – ”Rhythm inside” (2015)
  – Inte dålig. Så chilla lite. Men inte värd plats 4.

  Belgiens mest underskattade?
  • Micha Marah – ”Hey Nana” (1979)
  – Tight fight mellan denna och 2004. Men denna kom ändå sist. Råknas.

 3. Adri

  Ajdå. Det här var tydligen inte presentationsinlägget. Fel av mig.

  Men jaja. Ni fick mina tankar lite prematurely 🙂

 4. Mikaela

  Delar Adris oro att framträdandet ska döda låten. Den verkar vara en växare för många och då krävs en stark scennärvaro för att folk ska få tid att lyssna.

 5. Micke

  @Adri och Mikaela jag tror inte ni behöver känna minsta oro över Geike Arnaerts framträdande Jag har både sett och hört en hel del av och om denna kvinna och hon utstrålar det som oftast annars saknas i ESC…rutin, erfarenhet och stark scennärvaro. Sen är jag lite rädd för att låten helt enkelt är lite för bra och genomarbeta för den här bubblan, att ytliga röstare inte tar sig tid. Men det år framtiden utvisa

 6. Adri

  Micke: Jag är inte heller rädd för hennes prestation. Men om vi går tillbaks till sist Belgien var en het favorit: 2018. Sennek sjöng kanske inte helt helt 100, men jag tror likväl inte det var rösten som orsakade fallet. Utan framträdandet.

  Och det är ju värre! För det är ju inte artisterna som ligger bakom det, oftast. De anlitar ju någon som ska ha koll, men som inte alltid har det.

  Belgien 2018: Vem bestämde att denna mörka låt skulle framföras mitt i publiken? Omringad av en hetsig flaggviftande publik? Klädd i… en gardin? Totalt jäkla opassande.

  Belgien 2019: Varför var han klädd i en jacka två storlekar större? Vem var den dumme —– som tog in trummor på scenen i en låt där trummorna har en oerhört liten del?

  (Sen ska det dock sägas att killen 2019 sjöng ganska illa ändå, så det kanske inte skulle gå vägen ändå. Men det blev ju inte bättre.)

  Det är där oron ligger. Att nån framträdande-ansvarig ska vilja göra för mycket av det här.

 7. Mr A

  Carola lämnar av rösterna och kommentatorerna klara.

  https://media.melodifestivalen.se/post/edward-af-sillen-och-christer-bjorkman-kommenterar-eurovision

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, OK Belgien blir presentationsland nr 11. 🙂

  @Mr A, Tackar 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se