ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den trettonde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Ryssland i Eurovision Song Contest:

Ryssland
Land: Ryssland deltagit 22 gånger (+2020) – vunnit 1 gång: 2008
TV-bolag: C1R se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Youddiph kom då 9:a av 25 med “Vechni Stranik

Rysslands tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2020: Uno“, Little Big (Channel One Russia: Internval) inställd tävling
2019: Scream“, Sergey Lazarev (VGTRK (RTR): Internval) 3:a i finalen
2018: I Won’t Break“, Julia Samoylova (C1R: Internval) 15:e i semi 2
2017: Flame Is Burning“,
Yulia Samoylova
(C1R: Internval) Yulia stoppad
av Ukraina
2016: You Are The Only One“, Sergey Lazarev (RTR: Internval) 3:a i finalen
2015: A Million Voices“, Polina Gagarina (C1R: Internval) 2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR: Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (C1R: Internval) 5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR: Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (C1R: Internval) 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR: Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko (C1R: Nationell uttagning) 11:a i finalen
Se även “Rysslands samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Ryssland i Eurovision Song Contest 2021:


Rysslands ESC 2021-bidrag: “Russian Woman”, Manizha

Lyssna på Rysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Russian Woman officiell videofinal-framträdandelåttext
Fler tolkningar: ny studioversion“Zhara Music Awards”-framträdande
“Chto? Gde? Kogda?”-framträdande
Låtskrivare: Manizha Sanghin (t), Ori Avni (m), Ori Kaplan (m)
Semifinal: nr 3 i Semifinal 1 (18:e maj)
Uttagning: Nationell final: Det var länge ovisst hur TV-bolaget Channel 1 Russia skulle utse sitt ESC 2021-bidrag men i mars 2021 bekräftades det att ESC 2020-artisterna Little Big inte internvalts utan det skulle arrangeras en nationell final. Sagt och gjort, den 8:e mars tävlade tre artister med sina bidrag i en kort men välfylld och effektiv final där vinnaren utsågs av 100% tittarröster. Läs mer här: “Rysslands Eurovision-bidrag 2021
Artist: Manizha (Manizha Sangin / Manizha Dalerovna Khamrayeva)
Manizha
(Foto: Egor Shabanov)
Sociala medier:
facebook
spotify
instagram
wikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Manizha (av NOS)
Interview with Manizha (av BBC News)
♥ Se: “10 facts about Manizha” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med Manizha” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-04-24): topp-15 (plats 15) av de 39
Odds att gå till final (2021-04-24): topp-tio (plats 7) av de 16


Åsikter och spekulationer om Rysslands bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 2+ / 5
Betyg: 4 / 10
Det var en rejäl omställning att gå från att ha haft Ryssland (Little Big) som stor personlig favorit 2020 till att inse att ett bidrag som inte alls föll mig i smaken vann i en hastigt presenterad nationell final. Den senaste tiden tycker jag mig ana att “Russian Woman” vuxit till sig en del för mig, men hur mycket jag än gillar sångerskans scennärvaro och utstrålning så har jag väldigt svårt för hennes röst… vilket gör det lite extra svårt för mig att riktigt njuta av bidraget. Likväl, det låter bättre och bättre så kanske lyckas jag vänja mig innan det är dags för semifinal. Just nu hade dock Ryssland varit på väg mot sin andra finalmiss om jag fick bestämma.
Schlagerpinglan tror: Till final
Jag tror att det ska mycket till för att Ryssland ska missa en ESC-final. 2018 var ett sådant år, då live-framträdandet inte höll för avancemang, men att något liknande skulle hända 2021 ser jag som ganska otroligt då Manizha verkar vara en säker live-artist. Att det rapporterats om ett stort motstånd mot bidraget hos vissa i Ryssland spelar ju inte heller det någon roll vad gäller resultatet, då det inte är deras röster som räknas. Det enda som skulle kunna gå snett, som jag ser det, är om Manizha gör en felbedömning vad gäller ESC-showen och gör något som inte går hem hos de som egentligen gillar låten. Då detta inte är något jag förväntar mig så tror jag att både tittare och jurygrupper kan hitta något i det ryska bidraget att ge poäng för. Om det sedan blir höga eller låga poäng vågar jag mig inte på att gissa i nuläget men det bör väl inte bli lägre än att det ger landet ytterligare en finalplats.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Inför ESC 2021: Ryssland – “Russian Woman” – Manizha”

 1. Adri

  Inte mycket att säga här. Jag tycker inte om det. Jag tror inte Europa kommer göra det heller. Det mesta är ganska störigt helt enkelt.

  Tror? Inte final.
  Tycker? Inte final.

  ———————————————

  Rysslands mest överskattade: Dima Bilan – ”Believe” (2008)
  • Kort sagt: tidernas värsta vinnare.

  Rysslands mest underskattade: Yulia Savicheva – ”Believe Me” (2004)
  • Ja, den kom ändå elva vilket är en bra placering. Men Ryssland är ju aldrig underskattade. Då blir det såhär! 🙂 Hon sjöng rätt illa också. Men ja, Ryssland är ju oftare överskattade än underskattade så då blir det såhär!

 2. HW

  Jag blir inte klok på det här bidraget. När jag skulle sätta ihop min topp 39 så var det här det svåraste bidraget att betygsätta. Jag tycker att “refrängen” är riktigt bra medan hennes överdrivna “amerikansk tjej-röst” under andra partier irriterar mig, och låten är väldigt rörig. Men jag gillar att Ryssland äntligen skickar något som sticker ut och det finns delar i låten som jag gillar. Så vad jag tycker om den här kan ändras helt från dag till dag men just nu blir det:
  Betyg: 6/10

  Många verkar tippa finalmiss för Ryssland i år. Jag är inte en av dem. Det behövs ganska mycket för att Ryssland ska missa finalen då de har stort inflytande över många andra länder och dessutom tror jag låten kommer få (redan fått) mycket uppmärksamhet för både text och musik vilket brukar vara en fördel när det gäller ESC. Det kan mycket väl bli så att juryn är för konservativ för bidraget och folket tycker det är för rörigt, men jag tror inte det faktiskt.

 3. Schlagerpinglan

  Rysslands mest överskattade: “Party For Everybody“, Buranovskiye Babushki – ESC 2012
  (nej, detta hittar jag inget bra med alls)

  Rysslands mest underskattade: “Lost And Forgotten“, Peter Nalitch & Friends – ESC 2010
  (trots att jag tyckte att Ryssland borde ha vunnit både 2015 och 2016 så fick de i alla fall pallplatser de åren så därför väljer jag 2010 då denna underbara låt inte ens nådde topp-tio)

 4. Micke

  @Pinglan och Adri. Ibland blir man inte riktigt klok på er två 🙂 Jag har aldrig förstått er frustration över Pinglan. Ryssland 2012. Adri: Ryssland 2009. Bidraget 2012 älskar jag. Hela den grejen är en stor anledning till varför jag ägnar tid åt ESC och musik som egentligen inte är min grej. Bidraget 2009 är ett av de mest harmlösa bidragen i historien. Jag förstår ingenting. Vare sig varför man älskar det eller hatar det. I synnerhet inte det sistnämnda.

  Årets bidrag då? Tack Ryssland så in i hel……….att ni bryter av tristessen och det stereotypa i ESC. Guldklocka för det bara 🙂 Väldigt ojämnt bidrag men 1.37-2.05 och 2.34-3.02 är för mig årets höjdpunkter i hela ESC 2021. Tyvärr täcker ju inte det övriga i bidraget upp för ett komplett bidrag men absolut ett av få bidrag jag gillar i år.

  BETYG bidraget 2021 (7/10) BRA

  ——————————————

  RYSSLANDS mest underskattade låt: “Lost And Forgotten“, Peter Nalitch & Friends – 2010
  * (´Är det på allvar eller är det ett plojbidrag. Jag har hört så många åsikter om detta bidrag men kan rakt av säga att jag skiter i vilket. Jag gillar bidragets verklighet och overklighet. Jag skulle också kunnat nämna The Tolmachevy Sisters istället från 2014. Så illa behandlade som dessa två stackars tjejer blev det året av publik och åhörare önskar jag inte ens min värsta ovän, om jag hade nån. Kryper fortfarande i kroppen på mig av obehag bara av att tänka på det)

  RYSSLANDS mest överskattade låt: ”Solo”, Alsou– 2000
  * (´Ja jädrar. Allt det jag har svårt för med ESC fångat på re minuter En sångerska utan sångröst och närvaro. Två obotar snurrandes runt henne för att om möjligt dämpa och dölja bristerna i sångröst och inte minst ett helt dött bidrag)

  ——————————————

  BÄST AV ALLT I RYSSLAND:

  2020

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmmm… det finns många ESC-bidrag vi inte uppfattar på samma sätt och tydligen är 2012 (som inte ger mig så mycket mer än lite irritation då jag varken gillar låten eller hur det låter) och 2000 (ett bidrag där jag håller med om att det fanns en hel del att fila på men där jag likväl tyckte att det var ganska charmigt med trevliga melodislingor) två av dem. Det är därför roligt att se att vi i alla fall är på samma våglängd vad gäller 2010, som jag själv uppfattar som ett komiskt men pricksäkert och otroligt snyggt bidrag. 😀

 6. Schlagerpinglan

  @HW, Även jag tycker att det är svårt att få ett helhetsintryck av det ryska bidraget, för det finns så många skilda delar i en och samma låt. Tyvärr så är det i mitt fall det negativa som tar övertaget men jag håller med om att det är roligt med bidrag som står ut.

  (Jag tycker dock att Little Bigs “SEX MACHINE”, som släpptes ungefär samtidigt som den ryska finalen och ev. var deras ESC-bud, står ut tillräckligt och vore ett bättre val än “Russian Woman“, även om jag inte gillar den heller. Men, men… jag föredrar ju att Little Big kommer tillbaka när/om de kan presentera en ny vinnar-kandidat.)

 7. Zacke

  En låt som tyvärr tappar mer och mer för mig numera. Det är i grunden en rätt kul låt, men den är lite för rörig för sitt eget bästa och den engelska biten stör mig allt mer. Med det sagt diggar jag verkligen artisten och delar av låten är intressanta. Jag hoppas hon får komma tillbaka ett annat år med en ännu starkare låt.

  Betyg 5/10

  Mest underskattade från Ryssland:
  ”Primadonna”- Alla Pugacheva 1997 (Tävlade ett riktigt starkt år, men tycker ändå denna fantastiska låt hade förtjänat ett bättre öde. Tillsammans med 2003, Ryssland bästa bidrag i tävlingen)

  Mest överskattade från Ryssland: ”Belive”- Dima Bilan 2008 (Är i grunden en ganska generisk ballad, som om den hade framförts på ett mer smakfullt sätt, och hamnat på typ en femtonde plats, inte stört mig nämnvärt. Nu vann den och när den dessutom framfördes så gräsligt, klarar jag inte av den överhuvudtaget. Tillsammans med Lettland 2002 den vinnaren jag tycker allra minst om.

 8. Adri

  Micke: Jag förstår inte din kommentar faktiskt. Jag har inte nämnt 2009 🙂

 9. Micke

  Adri… Sorry skrivit fel bara. Menade 2008

 10. Johanna

  Älskar denna! Rankar den på plats 9 just nu. Vet ju att det funkar live och det skulle vara den största skrällen i år för mig om den missar finalen. Många vänner i semin också så kommer nog avancera lätt! Mer troligt att Azerbadjsjan eller Ukraina åker ut isf (och alla 3 borde gå till final enligt mig)

  Så himla cool artist! Bra “message” på låten lite folkmusik-liknande inblandat (det bästa i hela låten) vad kan gå fel tänker jag. Rysslands bästa sedan 2015!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se