ESC2021 De nederländska myndigheterna har bekräftat att Eurovision Song Contest 2021 kommer att kunna tillåta en begränsad publik vid de tre liveshowerna och sex repen under strikta villkor som säkerställer hälsa och säkerhet för fans, medarbetare, press och deltagare.

Maximalt 3 500 personer kommera att tillåtas i arenan, uppskattningsvis 20% av arenas kapacitet. Biljetter, som släpps den 8:e maj, kommer endast att säljas till dem som lyckats att köpa biljetter till ESC 2020-showerna. De som är berörda kommer att få vidare instruktioner den 5:e maj. Några ytterligare biljettförsäljningar kommer inte att ske. Se detaljer ang. biljetter på den officiella biljettsidan.

Uppdaterat: Efter att de berörda biljettinnehavarna köpt sin del av ESC 2021-biljetterna fanns det några över. Dessa kommer att gå till försäljning den 11:e maj kl. 16:00 CEST. De som är intresserade måste registrera sig här så fort som möjligt. (Källa: eurovisionworld.com)

ESC 2021-scenen
Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy (Foto: Nathan Reinds)

Alla i publiken kommer att få följa strika hälso- och säkerhets-protokoll som instiftats av de nederländska myndigheterna genom deras “Fieldlab Events”-program, se nedan.

Det här gäller för besökande publik vid ESC 2021:

Alla besökare måste kunna visa upp ett negativt testresultat som inte är äldre än 24 timmar när de går in på arenan.
De ombeds även att göra ett test fem dagar efter evenemanget, vilket är gratis via Testing For Access.
Innan de åker hemifrån får de ett antal frågor via en specialapp. De som uppvisar COVID-19-symptom uppmanas att stanna hemma.
För att minska antalet kontakttillfällen tillåts ingen stående publik utan det finns endast sittplatser i arenan.
Publiken uppmanas att ankomma och lämna arenan enligt angivna tidsluckor.
Alla besökare måste använda munskydd när de är i rörelse (på väg till sin plats, när de besöker toaletterna o.s.v.).
När man köper biljetterna så förbinder man sig att följa de regler och villkor som ingår i köpet.

P.g.a. restriktioner och karantänregler så förväntas det inte komma så många utländska besökare vid ESC 2021. Situationen kan dock ändras snabbt och myndigheterna kan ev. behöva omvärdera sitt beslut. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Med tanke på omständigheterna så är det ju ett glädjande besked att någon publik överhuvudtaget tillåts i arenan, även om det så klart är tråkigt att det inte släpps några nya biljetter. De som inte begärt återbetalning av sina ESC 2020-biljetter har m.a.o. fortfarande chansen att få en av de eftertraktade ESC 2021-biljetterna den 8:e maj, då biljettsläppet sker för dem. Lycka till till er. 😀 Vi andra får vänta på nästa års tävling och bättre förutsättningar.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2021: Begränsad publik tillåts i Rotterdam Ahoy”

  1. Adri

    Liten publik är bättre än ingen publik! Så det här gjorde mig glad 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se