ESC2020 Schlagerpinglan: I går, den 1:a maj, sändes det tredje avsnittet av det norska TV-bolaget NRK:s inför Eurovision-program “Adresse Rotterdam” som även detta år leds av Marte Stokstad.

Under fyra program behandlar Marte, tillsammans med tre panelmedlemmar (Ingeborg Heldal, Kevin Vågenes och Stian Staysman), en gäst och en fanpanel (Elisabeth Fjalsett, Jim Ø. Pedersen, Even Jacobsen och Adele Hagen), de 38 bidrag som ska tävla mot det norska bidraget i Eurovision Song Contest 2021. Gäst i del tre är Else Kåss Frurseth.

Titta på “Adresse Rotterdam – Del 3” här:
Adresse Rotterdam – Avsnitt 3 (69 min – tv.nrk.no)

Spoilervarning! Längre ner ser ni resultattavlan för det tredje avsnittet.

Adresse Rotterdams panel i avsnitt 3
Marte Stokstad
Ingeborg Heldal, Kevin Vågenes, Marte Stokstad, Stian “Staysman” Thorbjørnsen och
gästen Else Kåss Furuseth (Foto: CLAUS WIESE / NRK – lånad från nrk.no)

Resultatet av “Adresse Rotterdam – Del 3”:

ESC 2021-bidrag Ingeborg
Heldal
Kevin
Vågenes
Stian
Staysman
Else Kåss
Frurseth
Fanpanel Summa
Sverige Sverige
Voices“, Tusse
12 p. 12 p. 7 p. 12 p. 12+7+
8+12
82 p.
Island Island10 Years“,
Daði og Gagnamagnið
10 p. 6 p. 10 p. 12 p. 8+10+
8+12
76 p.
Finland FinlandDark Side“,
Blind Channel
8 p. 1 p. 10 p. 1 p. 2+12+
+10+10
54 p.
Lettland Lettland
The Moon Is Rising“, Samanta Tīna
3 p. 7 p. 12 p. 8 p. 5+1+
12+2
50 p.
Kroatien Kroatien
Tick-Tock“, Albina
5 p. 7 p. 6 p. 8 p. 5+7+
5+3
46 p.
Bulgarien BulgarienGrowing Up
is Getting Old
“, Victoria
5 p. 5 p. 4 p. 2 p. 5+10+
4+10
45 p.
Spanien SpanienVoy a
quedarme
“, Blas Cantó
4 p. 1 p. 5 p. 5 p. 6+4+
6+10
41 p.
Estland EstlandThe Lucky
One
“, Uku Suviste
5 p. 1 p. 5 p. 4 p. 2+10+
8+5
40 p.
Australien Australien
Technicolour“,
Montaigne
3 p. 5 p. 6 p. 12 p. 3+2+
7+1
39 p.
Serbien SerbienLoco Loco“,
Hurricane
6 p. 3 p. 5 p. 3 p. 3+5+
8+5
38 p.
(39?)

Schlagerpinglan: Precis som det första och andra avsnittet av Adresse Rotterdam så tyckte jag att detta tredje var ganska lättsmält och underhållande med en hel del åsikter åt alla håll som levererades av panelmedlemmar som till största delen var smittande glada.

Den största igenkänningen för mig i detta program var nog när Sveriges bidrag diskuterades och Stian inte riktigt var med på tåget medan största frågetecket (verklighetskontakten?) formades när det stod klart att ingen verkar “förstå” att Kroatiens bidrag faktiskt har det där lilla extra. 😉

Oavsett åsikter så är det roligt att se hur olika man kan tycka och redan nu ser jag fram emot det fjärde och sista avsnittet som sänds den 8:e maj.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Adresse Rotterdam (Eurovision 2021): Del 3”

 1. Adri

  Serbien kom iofs sist ser jag, men fortfarande alldeles för höga poäng får jag säga.

 2. Micke

  Har inte sett programmet men all heder till Stian som inte gulli gullar med grannlandet 🙂

 3. Adri

  Övriga iakttagelser:

  • Finland verkar varit en polariserande låtjäkel när man ser poängen.
  • Island förtjänar inte silverplatsen. Varför vill Norden alltid hypea varandra? Obs, Baltikum och Balkan gör det också, så det är inget nordiskt syndrom… men jag som nordisk medborgare kan inte tala åt dem vad dem ska göra.

  Slutligen. Jag saknar Inför Eurovision. Den modellen programmet hade 2008-2012.

  Ingen nordisk panel för jag struntar i vad en för mig okänd liten dansk säger, och absolut inte det där ”rödvinskväll”-programmet som det var 2013-2016.

 4. Adri

  En bra panel hade ju kunnat vara typ: Lena Philipsson (tyckte hon var en jättebra medlem back in the days), Thomas Lundin, Babben Larsson, Edward Af Sillén och… fasen vet jag… Hanna Fahl från DN älskar ju ESC men är hon kul? Jag vet inte.

  Det finns ju de som älskar ESC men främst för att driva. Och det är inte sånt jag vill åt i ett Inför-program, så många faller ju bort. Men en bra panel på fem som faktiskt verkligen gillar ESC for realz bör man kunna knåpa ihop 🙂

 5. Micke

  @Adri, satt precis och pratade med en polare om Inför programmen. Hur bra de var och hur dåliga de sedan blev. Vi satt just då och snackade om eventuella personer i panelen. Vi tog fyra var och mina var Thomas Lundin, Björn Kjellman, Babben Larsson och Edward Af Sillén 🙂 Undrar inte det var vårt rekord här på i bubblan när det gäller att vara överens 🙂

 6. Adri

  Micke: Ja, inte helt oliktänkande. Har väl lite svårt för Kjellman ska jag säga. OBS han är säkert supertrevlig, så detta ska inte ses som en roast av honom. Han är ju kunnig som tusan, men han är inte så kul tycker jag.

  + han gör ju Ica-Reklam, skulle han få ha en så stor roll i ett public service-program? Oklart. Sveriges Radio släppte ju honom från Melodifestivalsändningarna pga det.

 7. Micke

  @Adri, det finns få som vet så mycket om ESC som Björn Kjellman. Jag tycker tvärtom att han är rolig. Vet inte om du sett något roligt med honom eller bara typ Ica-Stig och liknande. Han kan vara jädrigt kul faktiskt.

  Jag vill ha kunnigt, roligt, respektfullt folk i panelen. Jag vill inte ha en panel som triggar varandra i att vara otrevliga och håna bidrag och artister. De fyra jag nämnde gör definitivt inget sånt iaf.

  Just nu är jag irriterad för jag vet en femte som skulle vara perfekt i panelen – en kvinna men jag kan banne mig inte komma på vad hon heter just nu

 8. Adri

  Micke: Jodu. Kjellman har jag koll på. Jag har mött honom i ett MF-quiz (och jag vann… och jag var 11).

  Och även sett honom i massor av grejer. Nu senast spelade han ju en outhärdligt konflikträdd chef i Netflix-serien ”Kärlek och anarki” (älskade den serien, men h-vete vad han var störig).

  Ja som sagt, jag brinner inte för att vara anti Kjellman 🙂 Men han skulle inte vara i min ideala panel 🙂

 9. Micke

  @Adri, en sak kan jag garantera. Med Kjellman i panelen hade vi inte sett en Topp 3 så som i det norska programmet med tre grannländer. Inte för att döma ut de låtarna men Kjellman hade inte plussat bara för att de är grannländer Vilket inte heller övriga bland mina föreslagna panelmedlemmar hade gjort

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag får nog försvara de norska panelmedlemmarna här, för jag tror inte att de sysslade med grannlandsröstning utan de motiverade sina poäng väldigt väl. Det verkade på fullaste allvar som att de tyckte att Sverige fått till ett riktigt bra ESC-bidrag och det får man ju respektera. Sedan kan man naturligtvis ha olika åsikter, men någon extrapoäng för att det var just Sverige tror jag inte att det blev.

 11. Adri

  Micke: Det är faktiskt därför jag inte vill ha den nordiska panelen som var upplägget 2003-2007 för då smörade alla för varandra. Det var så uppenbart att de ibland inte gillade nåt grannlands bidrag men sa sen ”4 poäng”.

  Förutom en norsk man, Jostein Whatever-Whatever, som sa helt öppet att han tänkte ge svenska bidraget låg poäng redan från start.

  Känns det seriöst? Vi kan inte ha folk som kysser varandras fötter, men inte heller sånt där tramsig rivalitet nationer emellan (än tramsigare när den är helt ensidig).

  Men en väl ihopsatt svensk (+ Thomas Lundin) panel. Och så avstå från att betygsätta det svenska bidraget 🙂 För det är svårt att vara objektiv. T.o.m Kjellman tror jag skulle ha svårt för att såga ett svenskt bidrag även om han ville.

  Inte bara pga patriotism, utan för att de – till skillnad från oss på denna bloggen – måste ta hänsyn till att de delar utrymme med dem som de ska bedöma 🙂

 12. Adri

  Pinglan: Jag såg inte programmet och kan inte tala för dessa människor 🙂

  Men däremot har jag klara minnen av hur störd jag blev när nordiska människor (förutom Jostein, som jag störde mig på av exakta motsatsen) satt och mest av allt bara mjölkade en god stämning istället för att säga ”Sorry men det här var inte min grej. 2 poäng.”

  🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag håller helt med att sådan röstning bara är irriterande och är helt med på det. Ville bara förtydliga att de höga svenska poängen i just det här fallet troligtvis beror på att de flesta faktiskt verkade gilla vårt bidrag, vilket jag tycker är glädjande (även om jag personligen kanske inte håller med i deras resonemang utan var mer inne på Stians linje). 😀

 14. Micke

  @Adri, då kanske de skulle ringa mig istället. Jag har inte haft svårt för att såga svenska bidrag sen 2011 🙂

  Men jag håller med dig om den nordiska panelen. Ska man ge sig in i ett sånt här ska man kunna hylla eller såga bidrag oavsett vilket land det handlar om

  Det jag främst har svårt för är “töntar” som kan köra på så här om ett bidrag: “Jag gillar ju versen men den tappar i refrängen. Det känns som det fattas något men sångerskan är ju helt underbar…. Äh jag ger den 10 poäng för hennes skull.”

  Hur jädra seriöst är det? 10 poäng betyder att det inte kan bli bättre. Jag har aldrig någonsin gett en tia till någon i ESC. Har aldrig funnits något ofelbart bidrag. Men just det där oseriösa velandet alltså

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se