I går släpptes nyheten att det nu är klart att det blir NBC som kommer att sända den amerikanska versionen av Eurovision Song Contest, som fått namnet American Song Contest och är ett samarbete mellan Propagate och Universal Television Alternative Studio (en del av Universal Studio Group). Den nya showen har premiär 2022.

American Song Contest
(Grafik: EBU)

Den amerikanska versionen kommer att bestå av liveframträdanden som representerar alla 50 delstaterna, fem amerikanska territorier och huvudstaden Washington, D.C. som alla tävlar om att vinna “Bästa Originallåt“. Den vinnande staten eller territoriumet sållas fram genom tre rundor där ett antal kvalificeringsrundor och semifinaler leder fram till den avgörande finalen

Anders Lenhoff, Peter Settman, Christer Björkman och Ola Melzig (som tillsammans har över 20 års erfarenhet av ESC som producenter) har skaffat rättigheterna för American Song Contest från EBU och samarbetar nu med Propagate för att ge även ge de amerikanska tittarna sin egen Eurovision-tävling.

Arbetet med att hitta lämpliga tävlanden har startat och snart tas anmälningar emot från intresserade artister. (Källa: eurovision.tv)

Relaterad information:
Se även: Ola Melzig diskuterar American Song Contest” (2020-11-19)
Se även: Premiär för The American Song Contest i slutet av 2021” (2020-08-15)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “American Song Contest har premiär nästa år”

 1. Mr A

  Blir lite spännande ändå.

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… lite väl intressant skulle jag vilja säga. 🙂

 3. Patrik

  Det blir spännande och intressant om den Amerikanska tävlingen American song contest blir succe .
  Har man inte i grannlandet Kanada också smidit planer på en liknande sångtävling som kan komma att heta Canadian song contest med liknande upplägg som den Amerikanska tävlingen? och om Kanada kan eventuellt också specialinbjudan till ESC i framtiden?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se