USA Efter flera års rykten och förberedelser är det nu bekräftat att The American Song Contest kommer att ha premiär i slutet av 2021, se nedan för mer info.

Uppdaterat 2020-11-19: “Ola Melzig diskuterar American Song Contest
Uppdaterat 2021-11-12:American Song Contest har premiär den 21:a februari 2022
Uppdaterat 2022-01-20:American Song Contest har premiär den 21:a mars 2022

Trailer för The American Song Contest

Trailer : American Song Contest (2021)

The American Song Contest – i korthet

Den första The American Song Contest är bekräftad för “the holiday season of 2021”, d.v.s i slutet av 2021 / början av 2022.
I den amerikanska versionen kommer samtliga 50 delstater att ställas mot varandra i 5-10 kvalificeringsrundor som leder till två semifinaler och en final.
De 50 representanterna kommer att utses av regionala tittare samt The American Song Contest Academy, bestående av USA-baserade musik-proffs som representerar olika genrer och bakgrunder.
Tävlingen är öppen för alla artister (antingen som soloartist, duo eller band upp till 6 medlemmar) vare sig de är amatörer eller har kontrakt med stora skivbolag.

Personerna bakom The American Song Contest

Anders Lenhoff (producent)
Peter Settman (tv-entreprenör och producent)
Ola Melzig (tv- och mega-evenemangsproducent)
Christer Bjorkman (tidigare ESC-artist och producent)
Ben Silverman (producent och tv-chef bakom bl.a. The Biggest Loser, Who Wants To Be A Millionaire, Ugly Betty, Jane The Virgin m.m.)
(Källor: eurovision.tv och variety.com)

Schlagerpinglan: Trots de positiva rapporterna 2017 vad gäller förberedelserna inför Eurovision Asia så verkar det alltså som att The American Song Contest blir den första Eurovision-kopian. Även om det sista jag behöver är ytterligare ESC-tävlingar att följa så måste jag erkänna att deltstats-upplägget gör mig väldigt nyfiken. Vi får se hur det utvecklar sig. 😀

Relaterad information:
De amerikanska superstjärnorna Justin Timberlake (2016) och Madonna (2019) har båda agerat mellanakt på ESC-scenen med sina senaste singlar.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Premiär för The American Song Contest i slutet av 2021”

  1. Patrik

    Om man ger USA inbjudan till deltagande i esc 2022 då kan man likaväl också ge Kanada en formell inbjudan till ESC-deltagande 2022 och hoppas att man i Kanada arrangerar en sångtävling i år kallad Canada Song contest

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se