ESC 2021 Schlagerpinglan:semifinal-infon och resultat-gissningen är avklarad och jag tidigare tog en sista koll på odds-utvecklingen (ni hittar ännu mer aktuella semi 1-odds här: eurovisionworld.com) så återstår det bara lite småplock innan vi är redo för den första semifinalen här hemma. 😀

Jag vill dock passa på att önska er alla en riktigt trevlig kväll samt hoppas att vi är många som kommer att vara nöjda med de tio bidrag som kvalificerar sig till finalen av Eurovision Song Contest 2021 den 22:a maj. Jag återkommer direkt efter showen med resultatet, som förhoppningsvis överensstämmer bättre med min favoritlista än min resultat-tippning. 😉

Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Eurovision 2021: Snart dags för den första semifinalen”

 1. Mikaela

  Hurra! Barnen nattade, glassen framtagen, SVTplay verkar samarbeta. Ska bli så roligt.

 2. Schlageroskar

  Tittade tv-tablån ser att om 10 minuter börjar den stora eurovisionsschlagern, har såklart varken sett eller hört något bidrag (förutom Sverige) så det här blir spännande. Nu ställer jag fram chips och ostkrokarna

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, 😀 Jepp, allt är redo (barnen kan jag dock inte natta, de är lite för stora för det och de skulle protestera högljutt), ska bli så skoj. 😀

  @Schlageroskar, Jag tänkte flera år att jag ville bli överraskad vid Eurovision… men jag övergav den tanken ganska snabbt, jag är alltför nyfiken och har alldeles för roligt vid försäsongen. Jag är dock lite avundsjuk för det är något visst med första gången man hör ett bidrag. 😀

 4. Mikaela

  Litauen – har ju tyckt årets låt är blek mot fjolårets, men wow vad bra de är på scen. Hoppas så de kommer topp 5 i år.

  Slovenien – hon har ett lite för överdramatiskt scenuttryck, MEN nu hör jag att låten faktiskt är bra.

  Ryssland – hon är hur cool som helst, men musikmässigt inget för mig, utom körbiten och instrumentella slingan.

  Sverige – han är en så genuin person, men låten är tråkig. Vad är grejen med den epilepsiframkallande bakgrunden?

 5. Mikaela

  Australien – blir inte klok på detta. Gillar det men ändå inte. Angående framträdandet gillar jag outfits och bakgrund, och hon låter bra men känns för stel. Kan

  Nordmakedonien – han har karisma men vilket skräp till låt. Småkul med Dotter-tröjan.

  Irland – Förstår varken låt eller framträdande. Låter inte bra live heller.

  Cypern – har svårt för “sexiga” nummer. Det är snyggt och kompetent, men blir tråkigt i refrängen. Börjar starkt men blir sen repetitivt.

 6. Mikaela

  Norge – han sjunger bra, men jag gillar varken låt eller framträdande.

  Kroatien – låter bra! Effektivt framträdande. Börjar smågilla låten nu. Tycker denna borde vara större favorit än Cypern.

  Belgien – hon låter bra men känns alldeles för stel.

  Israel – kompetent och bekvämt framträdande, bra sånginsats. Gillar låten mer än tidigare. Imponerade hög ton där!

 7. Mikaela

  Rumänien – knepigt nummer och skakig sånginsats. Synd, för hon har häftig röst.

  Azerbajdzjan – ett till “sexigt” nummer som känns osympatiskt, men effektfullt.
  Tycker inte om låten, men orientaliska biten är bra.

  Ukraina – tycker lite som med Ryssland. Extremt cool sångerska, vissa häftiga partier, men generellt inte en stil som passar mig.

  Malta – känns nervös. Känns också lite trist efter allt etno i bidragen före. Men stor röst och hittig låt.

 8. Mikaela

  Ny tippning:
  Litauen, Ryssland, Sverige, Australien, Cypern, Kroatien, Israel, Azerbajdzjan, Ukraina, Malta.

 9. Mikaela

  Hm nej, Slovenien istället för Australien.

  Största växare för mig: Ukraina.

 10. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag får tacka för dina kommentarer, roliga att ta del av. Det som slog mig mest efter att ha sett de 16 bidragen är att jag inte förstår hur jag inledningsvis inte gillade Ukrainas bidrag (det var eventuellt kvällens bästa, efter Litauen då) samt att jag inte förstår vad det var med Azerbajdzjans bidrag som tidigare störde mig. Fungerade bra nu. 🙂

 11. Nathalie

  Ryssland var en stor besvikelse för mig ikväll. Nu tokröstar jag på Kroatien och Ukraina.

 12. HW

  Många starka framträdanden ikväll måste man ändå säga. Tyvärr höll inte riktigt Irland så den får jag nog inte med mig till finalen. Tror kanske Rumänien missar också, framträdandet kanske blir för svårt för både jury och teleröster.

 13. Mikaela

  Pinglan, helt med dig att Ukraina var bäst ikväll. Jag har inte gillat låten tidigare men nu känner jag att jag vill se framträdandet igen.

  Känner generellt att många låtar plötsligt känns väldigt starka.

 14. HW

  Herregud vad de skrämde mig på slutet 🙂

 15. Adri

  Alltså förlåt… men Israel??? Hur i h-vete? Och hatar att behöva säga det, men Sverige förtjänade inte finalen.

 16. Mikaela

  Väldigt förvånad att Kroatien inte gick vidare.

 17. Mikaela

  Adri, överens med dig om Sverige.

 18. Ed

  9/10 rätt i min orginaltippning. Inte för att va den, men, efter liveframträdanden böt jag Kroatien mot Israel, så 10/10.

  Bra kväll! Efter 2 års lång väntan.
  Ukraina var bäst, tycker jag! Var lite nervös på slutet där.

 19. Adri

  Sorgligt att Australien, Irland, Rumänien och Kroatien får sitta på bänken och se Tusse och Eden Alene heeeelt oförtjänta sjunga i finalen.

 20. Mikaela

  Tycker inte Israel var oförtjänt, hon gjorde en rktigt fin insats.

 21. Adri

  Mikaela: Inget emot Eden. Hon är duktig. Men hon försökte göra hjärt- och lungräddning på en låt som var totalt livlös. ”Set me free” är för mig 100% årets trååååååkigaste låt.

  Jag känner liksom min puls sakta ner nästan till död-gränsen av musiken i den låten.

 22. HW

  Förvånad över Belgiens och Israels platser måste jag säga, och jag hade såklart helst velat ha vidare Irland och Rumänien, men det kunde varit värre om ett annat land ropats upp sist så jag ska inte klaga. Och jag får ju med mig Azerbajdzjan, Litauen och Ryssland som jag också gillar 🙂

 23. Ed

  Är lite rädd för att att Tusse räddades av juryn. Mottagandet verkar vara svalt. Tusse är suverän och fantastisk person, men “Voices” är inte Sveriges starkaste bidrag direkt.

 24. Johanna

  Jag visste att jag skulle hållt mig till min ursprungliga tippning där jag hade med Israel istället flr Kroatien. Då hade jag haft 10 rätt ikväll (dock gillar jag Israel mycket mer än Kroatien så sjukt nöjd med resultatet ikväll)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se