ESC 2021 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021, se resultatet här, och här nedan kommer några korta åsikter om (och mina personliga betyg till) de 16 bidragen efter den första semifinalens live-sändning:

Kvällens största positiva överraskning

SHUM“, Go_A – Ukraina

ESC 2021 – Semifinal 1 – De 16 semifinalbidragen i startordning

(Med länkar till bidragens semifinal-framträdanden)
Litauen 1. Litauen – “Discoteque“, The Roop BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4+/5]
Schlagerpinglan: Då Litauen varit en av mina favoriter under hela försäsongen så var jag väldigt nöjd med valet av “Discoteque” som öppningsnummer för startfältet. The Roop framförde låten precis så energifyllt och medryckande som jag förväntade mig, med sin synkroniserade dans, karismatiska sångare och kycklinggula scenkläder. Ett av kvällens bästa bidrag och en självklar finalist.
Slovenien 2. Slovenien – “Amen“, Ana Soklič BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Trots att jag aldrig riktigt fångats av “Amen” så är det en låt jag verkligen hade velat tycka bättre om än jag gör. Ana har ju en sådan kraftfull röst, jag älskar den speciellt när hon använder den till de lite mörkare tonerna i verserna, och sättet hon lever sig in i låten gör att jag undrar vad de är hon hör och känner när hon framför låten. Det enda jag vet är att jag inte är där och därför inte tycker att det var speciellt konstigt att Slovenien var ett av de länder som missade finalen.
Ryssland 3. Ryssland -“Russian Woman“, Manizha BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Även om det ryska bidraget vuxit till sig rejält för mig sedan jag hörde det för första gången så märkte jag att det fortfarande inte riktigt är min typ av musik. Det blir lite väl mycket hopkok för att det ska flyta på bra. Det som trots allt räddade bidraget för mig, och som gjorde att jag hade med Ryssland bland de tio jag ville ha vidare till finalen, var Manizha själv med sin härliga scennärvaro och utstrålning. Uppenbarligen var jag inte den enda hon lyckades att sälja in sin låt till.
Sverige 4. Sverige – “Voices“, Tusse BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Jag hade hoppats att semifinalframträdandet skulle ge mig den rejäla aha-upplevelse som äntligen kunde få mig att se storheten med “Voices”… men tyvärr så lyckades det inte den här gången heller. Det är inget direkt dåligt bidrag, men i jämförelse med konkurrenterna så hittade jag inget här som direkt imponerade på mig. Jag glädjer mig i alla fall åt Tusses framgång och önskar honom lycka till i finalen, där jag hoppas på det bästa.
Australien 5. Australien – “Technicolour“, Montaigne BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 3-/5]
Schlagerpinglan: Då Australien var det enda land som tävlade med ett förinspelat framträdande så blev det ju tyvärr så att de inte fick samma förutsättningar som de övriga länderna. De fick dock tre försök på sig att spela in det live-on-tape-version de ville skicka in medan artisterna på scenen endast fick en chans, så det slog ju åt båda hållen. Jag ska vara lite diplomatisk och säga att detta var ett bidrag som jag stundtals tyckt riktigt bra om (speciellt det energiska “We got..”-partiet) men där slutresultatet inte alls tilltalade mig. Jag förstår valet av scenshow, då det fungerar med låtens text, men att i en tid då många längtar efter live-framträdanden satsa på en show som ser ut som en musikvideo var kanske inte helt rätt. Även om jag tycker att det är tråkigt att även Australien missade finalen till slut så kan jag inte påstå att jag tycker att det var ett direkt felaktigt resultat.
Nordmakedonien 6. Nordmakedonien – “Here I Stand“, Vasil BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Inför finalen så hade jag med Vasil bland de jag hoppades skulle ta sig vidare till finalen, under förutsättning att han lyckades att leverera sin låt på rätt sätt. Misstanken fanns ju att det skulle bli alltför överdrivet men även om tendenserna fanns där så gillade jag faktiskt det jag såg. Det började lite väl musikalaktigt för min smak men sedan var det en fröjd att se där hans generösa poser, genuina glädje och väldigt vackra ljusshow, för att inte tala om hans röst, fick bidraget att bli något oförglömligt. Om jag hade fått bestämma så hade Nordmakedonien gått vidare till finalen, men jag har full förståelse för om många ansåg att det trots allt var “för mycket”.
Irland 7. Irland – “MAPS“, Lesley Roy BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Irlands bidrag var nog det som fick mig att bli mest kluven. Jag älskar låten, med sin oerhört starka text, i studioform, tycker att scenshowen var riktigt kreativ och upplever Lesley som en väldigt älskvärd person som jag så gärna hade unnat glädjen av att ta sig till ESC-finalen… men hur mycket jag än ville se Irland i final så kändes det inte helt orättvist att det inte blev så. Konkurrensen om de tio platserna var hård och då är de de små detaljerna som avgör.
Cypern 8. Cypern – “El Diablo“, Elena Tsagrinou BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Enligt mig så stod Cypern (i hård konkurrens med Ukraina) för kvällens snyggaste scenshow och det till största del p.g.a. den som jag höjde betyget till landets bidrag. Det mesta här (helheten med dess färger, pyro, scenkläder och koreografi) upplevde jag som en fröjd för ögat och tydligen var det därmed lättare att bortse från mycket av det som stör mig med själva låten, som t.ex. likheterna med ett flertal Lady Gaga-låtar. Det visade sig dock att jag inte heller är så förtjust i Elenas live-sångstil så någon ny favorit blev det inte.
Norge 9. Norge – “Fallen Angel“, TIX BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: När det gäller “Fallen Angel” så har jag inte ändrat mig nämnvärt. Det är ett bidrag som jag uppskattar väldigt mycket, med sina vackra melodislingor och gripande text, men där jag fortfarande inte är så förtjust i själva scenshowen. Allt hör dock ihop på ett sådant självklart sätt att jag inte ens skulle få för mig att föreslå en förändring. Det är så här låten är tänkt att framföras, vilket också resultatet visar. Det är kanske inte min typ av scenshow men jag respekterar och imponeras av de som har en vision och följer den oavsett andras åsikter (gränser finns naturligtvis). En självklar finalist.
Kroatien 10. Kroatien – “Tick-Tock“, Albina BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Att Kroatien inte gick vidare till finalen ser jag som kvällens största besvikelse, även om jag så här i efterhand kanske har lite större förståelse för det. “Tick-Tock” var en av mina personliga favoriter inför semifinalen men när inte ens jag var helt övertygad (jag föredrog DORA-framträdandet med de lite mer säckiga scen-kläderna) så var kanske resultatet inte helt förvånande. Det var dock samma medryckande låt som framfördes och i sammanhanget så tyckte jag likväl att det (med marginal) var ett av de tio bästa bidragen. Nåja, man kan inte alltid få som man vill.
Belgien 11. Belgien – “The Wrong Place“, Hooverphonic BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Eftersom jag själv har behövt att ge “The Wrong Place” så många lyssningar innan jag fick upp ögonen för låten så hade jag inga större förhoppningar om att låten skulle lyckas beröra tillräckligt många som ev. hörde låten för första gången under semifinalskvällen. Kanske var det just denna övertygelse som gjorde att det nog var Belgiens finalplats som jag jublade högst åt eller så var det bara så att Hooverphonic faktiskt lyckades att påverka mig mer än jag anat med sin underbart smådeppiga men attitydfyllt mysiga låt. Så roligt att se att ESC-publiken kan uppskatta även de lite mindre utstickande bidragen. Omväxling förnöjer, som sagt.
Israel 12. Israel – “Set Me Free“, Eden Alene BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Eden Alenes ESC 2021-bidrag, förutom att det är en stor besvikelse jämfört med hennes 2020-bidrag “Feker Libi” som hon tyvärr aldrig fick tävla med i ESC. Hade jag hört “Set Me Free” på radion så hade jag nog knappt reagerat och jag får väl erkänna att jag trots ivrigt lyssnande inte visste om att hon sjöng rekordhöga toner där innan jag såg nyheten om det. Det är m.a.o. artisten som jag ser som bidragets stora behållning här och min förhoppning var därför att hon skulle lyckas få låten att lyfta men tyvärr så blev det snarare tvärtom. Från att ha funnits med bland mina finalister inför showen så kunde jag efteråt räkna upp minst tio andra bidrag som jag placerade före Israel, som jag därmed inte längre hade med bland mina finalister.
Rumänien 13. Rumänien – “Amnesia“, ROXEN BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Inför tävlingen så placerade jag tyvärr ROXEN på min sistaplats, vilket inte berodde på sångerskan utan på att jag helt enkelt aldrig riktigt fick grepp på låten. Jag vill inte gå så långt som att säga att jag gör det nu heller men framträdandet fick det i alla fall att lossna lite och jag började sakta men säkert att uppskatta bidraget och dess starka text. För mig var det dock fortfarande en klar finalmiss, vilket gör att jag inte direkt klagade på resultatet, även om det känns lite tråkigt när man misstänker att det ev kan bero på missar i framträdandet och inte bidraget som helhet.
Azerbajdzjan 14. Azerbajdzjan – “Mata Hari“, Efendi BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Även om jag hela tiden föredragit “Mata Hari” framför Efendis 2020-låt “Cleopatra” så har jag haft mina tvivel om detta bidrag då det fanns något i själva låten som störde mig. Exakt vad det var vet jag inte och det var inget jag märkte något av under framträdandet, som var precis så välgjort och snyggt som man kan förvänta sig av ett bidrag från Azerbajdzjan. Ska jag vara petig så var jag väl inte så förtjust i scenkläderna, men där fanns det ju en tanke bakom så jag fokuserar i stället på att jag blev positivt överraskad av helheten och upptäckte att jag helt plötsligt ville ha bidraget vidare till final, dit det även gick.
Ukraina 15. Ukraina – “SHUM“, Go_A BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4+/5]
Schlagerpinglan: Trots att jag egentligen visste att Ukraina hade ett bidrag som började lite trolskt med underbar flöjtmusik och sedan arbetade sig upp till någon form av rave-aktig, modern folkmusik så var jag inte alls beredd på vad Go_A presenterade. Detta var utan tvekan kvällens största (positiva) överraskning för mig. Med den snygga inramningen och sångerskans speciella utstrålning så blev det ett riktigt imponerande nummer som nu letat sig upp bland mina personliga favoriter. En självklar finalist.
Malta 16. Malta – “Je Me Casse“, Destiny BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Ända sedan jag följde Destinys väg genom X Factor Malta, där hon till slut blev utsedd till Maltas ESC 2020-artist, har jag slagits av att hon visserligen imponerar som sångerska men alltid verkade ha en förmåga att välja bidrag som inte faller mig i smaken. Tyvärr så har detta mönster fortsätt även när hon presenterade sina båda ESC-bidrag. Jag förstår att Destiny, som artist, är med i vinnar-spekulationerna men hur “Je Me Casse”, oavsett hur den framförs, kan vara så populär är något jag ser som ett av årets stora Eurovision-mysterium. Allt jag hör är en alldaglig poplåt med inslag som inte riktigt passar ihop, vilket skaver i mina öron men som uppenbarligen fungerar fint för många andra. Det här med olika smaker är sannerligen intressant.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2021: Några tankar om den första semifinalen”

 1. Adri

  Korta kommentarer – eller jag ska försöka i alla fall:

  Litauen:
  • Jag kan inte kritisera det här egentligen. Men den har tjatat ut sig. Där är ju problemet mer mitt än låtens dock. Låten och gruppen gör sitt, och de gör det bra 🙂 Men då jag tröttnat hade dem missat finalen om jag var envåldshärskare i ESC. Men klagar inte för högt, då jag en gång i tiden var där jag förmodar att förstagångstittarna var igår! 🙂

  Slovenien:
  • Det är så pinsamt när artisten får feeling, men publiken har noll feeling. ”Sing it!” och ”Woo!” kändes helt malplacerade när publiken ger noll respons. Ana var bra dock!

  Ryssland:
  • Gårdagens stora växare för mig! Älskade känslorna Manizha bjöd på i låtens andra halva! 🙂

  Sverige:
  • Nämen jag var aldrig så glad i denna låt, men nu är jag sååå galet trött på den. Jag vill önska Sverige väl, för Tusse är grym. Men tyvärr, jag tycker inte vår finalplats är förtjänad! Men jaja. Gillar Tusse än 🙂

  Australien:
  • Älskar denna låt och förstår inte hur denna varit så ljummet mottagen hela säsongen. Påminner er om att Australien nådde final 2017… hur? Justice 4 Montaigne!

  Nordmakedonien:
  • Behöver inte höra denna igen i alla fall. Kul 🙂 Det bästa var referensen till Dotter. Synd bara att Dotter själv inte var där 🙂

  Irland:
  • Jag älskar att ha rätt oftast. Men igår ville jag inget annat än att ha fel angående Lesley. Men tyvärr, jag hade fel. Hon var svagast av de scenen igår. Älsk på scenshowen dock! 🙂 Så jag hade ändå gett finalplats!

  Cypern:
  • Lite halvkeff låt, framför allt verserna. Men showen gillar jag 🙂

  Norge:
  • Min etta, troligtvis. Etta igår i alla fall 🙂 Älskar detta! All kärlek åt TIX! 🙂

  Kroatien:
  • Öppet sår här. Hur – HUR – drog Israel det längsta ”tjej med danslåt”-strået här? Kroatien var vida överlägsen! Hoppas Kroatien hoppar av, för vi förtjänar inte deras närvaro! Detta måste vara droppen.

  Belgien:
  • Bra röst, men det visste vi 🙂 Och bra låt. Men showen gav mig… en dålig känsla bara. Nåt var bara så off.

  Israel:
  • Alltså… om ”Set me free” var en människa skulle jag vilja ge den en örfil för den är liksom både tråkig som en Bergman-film men också störig som ett lekland. Jag är så provocerad av denna finalplatsen. Det är en jä**a tur för Israel att de har Eden, för hon får högt betyg hos mig! Men jag vill aldrig höra denna låten efter lördagens final!

  Rumänien:
  • Jag vill ge Roxen en stor kram! Hon var så nervös. Hon gav mig känslor som Blanche (Belgien 2017). Då räckte det, men sårbarheten här vändes väl inte till Roxens fördel tydligen. Roxen, om du läser det här (och kan svenska): ALL KÄRLEK TILL DIG! Och låten är grym fortfarande! 🙂 Finalplats för min del!

  Azerbajdzjan:
  • Älskar fortfarande versen, och slutet. Men stör mig på basrösten innan droppet. Och jag är inte helt övertygad av det visuella framträdandet! Men, förtjänt finalplats 🙂

  Ukraina:
  • Blev som man trodde: SUCCESS! 🙂

  Malta:
  • Blandade känslor. Destiny har utstrålning och framträdandet är lekfullt kaxigt. Låten har vissa moment jag gillar, andra som bara går ut på att Destiny ska tjuta. Men ja ok, finalplatsen är förtjänad 🙂 Men någon vinnare såg vi inte här.

  Så ja. 6 av 10 av mina favoriter gick vidare. Misslyckande.

  Desto bättre gick tippningen. 9/10 rätt. Trodde Norge skulle åka ut, till Sloveniens fördel. (Precis innan bytte jag ut Rumänien mot Israel… det var tyvärr rätt).

  Hade varit gladare om siffrorna var tvärtom dock!

  Aja. Det är bara Eurovision! Life goes on.

 2. Adri

  Rättelse:

  ”Men tyvärr, jag hade rätt” ska det stå om Irland.

 3. HW

  Litauen: Här var det inga överraskningar, men om något inte är trasigt ska man inte fixa det. Bra val som öppningsnummer och spred lite bra stämning. Helt rättvis finalplats.

  Slovenien: Jag var inte alls oroad för Anas sång och den funkade väldigt bra, men jag får hålla med om att helheten kändes lite ointressant. Hade blivit final om jag fick bestämma, men inte så ledsen av att det blev miss.

  Ryssland: Riktigt bra framträdande, fick fram det annorlunda i bidraget. Jag har tidigare tyckt att låten består av för ojämna beståndsdelar, men nu var det inget jag störde mig på i den riktigt. Solklar finalist.

  Sverige: Tusse gjorde bra ifrån sig och låten är okej, men inte mer än så. Jag tror faktiskt juryn räddade oss här för jag har svårt att tro att tillräckligt många framför TVn verkligen fastnade för den här. Kul att vi gick till final dock.

  Australien: Montaigne är säkert jättetrevlig, men jag har väldigt svårt för hennes röst tyvärr. Hon såg lite rädd ut och jag tyckte det var lite för mycket kör i bryggan. Min åsikt om låten har inte heller ändrats, så det blev en definitiv finalmiss för mig.

  Nordmakedonien: Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här, men jag lutar nog åt att det fortfarande är för mycket “överdramatisk musikal”. Vasil sjöng bra, men varför de försökte kopiera Dotters nummer 2020 förstår jag däremot inte. Rättvis finalmiss.

  Irland: Jag gillar verkligen låten, men det funkade inte riktigt live. Sången satte inte riktigt (inte så dåligt som vissa trodde dock) och de försökte med scenbygget men det kändes lite rörigt. En finalist för mig, men förstår att de som ser/hör allt första gången inte känner likadant.

  Cypern: Jag som inte gillar låten måste erkänna att allt funkade finfint live. Artisten känns mer “amerikansk” på scenen än i videon av någon anledning. Ingen finalist för mig, men jag förstår varför det blev så.

  Norge: Jag gillar texten och TIX kan faktiskt sjunga. Men låten eller det lite för bokstavliga framträdandet fattar jag inte alls tyvärr. Inte final här heller.

  Kroatien: Också bra live. Men jag hade lite på känn att den här skulle åka ut faktiskt och jag som aldrig fastnat för låten känner att det var ganska rättvist.

  Belgien: Det här var den enda låt jag tippade helt fel om. Blev besviken på framträdandet som jag tyckte kändes ganska “low effort”, men jag tycker ändå det är en ganska bra låt och därför en välförtjänt finalplats.

  Israel – Hatade den här låten när den först valdes. Sen kom revampen som höjde den några snäpp, och igår lyckades Eden helt övertyga mig med sitt självsäkra, riktigt vassa framträdande. Var tveksam tidigare, men nu känner jag att finalplats var det enda rättvisa.

  Rumänien – Roxen sjöng helt okej och dansarna lyckades få fram ångestkänslan i låten tyckte jag. Blev det för svårt för Europa? För introvert eller anonymt? Helt oförtjänt finalmiss tycker jag.

  Azerbajdzjan – Sången och uttalet kan nog finputsas lite grann, men Efendi och dansarna såg väldigt självsäkra ut och skapade ett passande framträdande. Låten tycker jag fortfarande är grym, så solklar finalist för mig!

  Ukraina – Mina höga förväntningar blev uppnådda. Sången (kan inte vara helt lätt att sjunga sådär) satt som en smäck och det “elektroniska” skogslandskapet passade låten. Låten är fortfarande bäst i år enligt mig 🙂 Hoppas på en bra placering i finalen nu, även om jag inte vågar tro på vinst.

  Malta – Jag har stört mig på den här låten väldigt mycket (särskilt trumpetandet) eftersom jag tycker att den består av för många delar och ingen av dem är bra. Röstmässigt var det inga konstigheter utan det funkade och jag tyckte Destiny översjöng aningen mindre än i studion. Fick mer “fredagsmys-program” vibbar än “eurovisionvinnare” av det här men det kan vara mina egna åsikter som snackar där 🙂

 4. Mr A

  Min top 16 efter semin:

  Toplista efter första semin:

  1. Litauen
  2. Kroatien
  3. Cypern
  4. Norge
  5. Malta
  6. Sverige
  7. Belgien
  8. Slovenien
  9. Azerbajdzjan
  10. Irland
  11. Rumänien
  12. Israel
  13.NordMakedonien
  14. Ukraina
  15. Australien
  16. Ryssland

  Ja, Ukraina gjorde bra framträdande men det är inget jag kommer lyssna på efter ESC2021.
  Nu lämnar jag semi 1 och går vidare till semi 2.

 5. Ed

  Litauen: Gillar verkligen melodislingan i refrängen, men tappar intresset under tre minuter. Så nära, men ändå långt borta. Man tröttnar snabbt. Men det blev en speciell känsla eftersom det var det första ESC-framträdandet på två år. 4,5/10

  Slovenien: Sångerska som var mycket bättre än låten. 4/10

  Ryssland: Framträdandet hjälpte deras chanser, kändes det som. Manizha lyfter låten rejält. 7/10.

  Sverige: Nja…Tusse kändes väldigt nervös, och vad hände med numret? Förlåt men det var ju sämre än i MF? Det blev bättre på slutet men är rädd för att det blir 21 tittarpoäng. 3/10

  Australien: Känns som 80 låtar i en. Ibland är det bra, ibland är det bara kaos. Tycker synd om henne som inte åka till Rotterdam 🙁 4/10

  Nordmakedonien: Kommer inte ihåg en enda ton. Vasil sjöng bättre än alla andra och lyfte sig verkligen. Jag tillhörde de få som gillade “You” och det skulle vara så intressant om han kunde tävlat med en bättre låt och samma starka insats. 4/10

  Irland: Ett av de snyggare numren. Förtjänade finalen. 6/10

  Cypern: Man behöver inte göra det svårare än en “Bad Romance” – refräng och snyggt nummer. 8/10

  Norge: Ok artist. Ok låt. Ängelkostymen gjorde störst intryck. 5/10

  Kroatien: Den svagaste av danslåtarna, i mitt tycke. Synd att det inte gick vidare, men hon blev säkert 11:a igår. 4/10

  Belgien: Varför verkar ESC-fans så förvånade att de gick vidare? De kunde ju verkligen framföra låten live. 7/10.

  Israel: Återigen artist som är bättre än låten, som iförsig blivit bättre. Men välförtjänt finalist i konkurrensen absolut. 6/10.

  Rumänien: Kanske fick fram känslan i låten bra. Men jag upplevde det mest som ganska rörigt, svag sång. Låten i sig hade gärna fått gå till final, men framträdandet…tyvärr. Väntad finalmiss. 5/10.

  Azerbajdzjan: Hade svårt att hålla intresset uppe. Inte dåligt, inte så jättebra. 5/10.

  Ukraina: Klart bäst! Det märktes på publiken att de också gillade det. Jag håller tummarna för att de fick en ganska höga telefonpoäng igår. Det är väldigt speciellt, så förståeligt att folk inte gillar det. Men det livar upp bland alla andra låtar på engelska. 9/10.

  Malta: Nej. Jag hade väl för höga förväntningar men det här kändes inte som någon vinnare alls. Kommer tittarna ens rösta så jättemycket, nu är hon ska starta i första halvan av finalen dessutom? Gillar bara trumpetsticken, men annars…meh. 4/10.

 6. Mats

  Skall försöka mig på några kommentarer om låtarna i semifinal 1

  1. Litauen
  Gillar verkligen den här, bra refräng som sätter sig snabbt. Kan få en fin placering på lördag. Litauens bästa placering genom tiderna är en sjätteplats för eländet “We are the winners” från 2006.

  2. Slovenien
  Hoppades in i det längsta att den här i mitt tycke vackra låten skulle kunna skrälla sig till final men är inte överraskad att det inte blev så.

  3. Ryssland
  Växte verkligen för mig igår. Har dissat den tidigare men tycker att de gjorde ett mycket bra scenframträdande och förtjänade en finalplats

  4. Sverige
  Tusses sång kändes lite svajig och numret känns överhuvudtaget lite ointressant. Tippar att Sverige får en mittenplacering i finalen

  5. Australien
  Hade gärna sett den i final. Låten är bättre än artisten, tycker inte att Montaigne gjorde något riktigt starkt framträdande igår. Jag har också lite svårt för hennes röst.

  6. Nordmakedonien
  Den minst intressanta låten i första semifinalen, har lyssnat på den åtskilliga gånger men har ändå svårt att komma ihåg någonting av den.

  7.Irland
  Det är svårt att förstå att Irland med sin fina musiktradition och Eurovisionhistoria har så otroligt svårt att skicka bra låtar till ESC numera. Det här var ytterligare en i raden som kommer att falla i glömska för mig.
  Ett plus dock för koreografin.

  8.Cypern
  Växte för mig igår, vaknade med den i huvudet i morse. Precis som du skriver pinglan så andas det verkligen Lady Gaga om den, snyggt scenframträdande.

  9. Norge
  En av mina favoriter i hela tävlingen i år, Tycker att både vers och refräng är otroligt vacker. HEJA NORGE!!
  TIX känns också väldigt säker på scenen.

  10. Kroatien
  Min enda feltippning igår vad gäller vilka som skulle gå till finalen, var ganska säker på att den skulle gå vidare. Om jag skall gissa skulle jag tro att den hamnade precis utanför finalen d.v.s. på 11:e plats.

  11.Belgien
  Anledningen till min feltippning, det var den här platsen jag trodde Kroatien skulle ta. Möjligen hade den fördel av att grannländerna Tyskland och framförallt Nederländerna röstade igår, det går ju inte helt att undvika grannröstning i semifinalerna.

  12. Israel
  Faktiskt inte överraskad att den gick vidare, bra sångerska (hennes höga ton fantastisk) och helt ok låt som har växt undan för undan för mig.

  13.Rumänien
  Stackars Roxen! Här var det nog Eurovisionnerver som gjorde att tonerna inte alls satt som de skulle. Jag vet inte hur det lät på genrepet som ju jurygrupperna röstar efter men det här framträdandet gav nog inte på röster. Tyvärr är det sånt som händer, bara synd att det skulle hända här.

  14.Azerbajdzjan
  Har svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den här låten, refrängen är rätt bra och sätter sig men nja, lite mellanmjölk. Förtjänade dock en finalplats.

  15. Ukraina
  Inte någon favorit, tjatig och nästan lite enerverande att lyssna på, Deras finalplats var väntad men själv hade jag gärna sluppit den på lördag.

  16. Malta
  Kan mycket väl vara årets vinnare! Om jag jämför med Italien och Frankrike som tippas bli Maltas svåraste konkurrenter på lördag så skulle jag gärna se “Je me casse” i topp. Skulle dessutom vara kul eftersom Malta aldrig vunnit.

 7. Nathalie

  Jag undrar om Sverige har mutat jurygrupperna- hur annars gick skiten vidare? Att fjäska för Sverige tycks ju vara prioritet ett i finalen så jag kommer säkert bli tokig.
  För mig så får gärna Ukraina vinna. Det bidrag som imponerade absolut mest på mig. En fantastisk show och låten är underbar!

 8. Nathalie

  Vad är det som är så fantastiskt med Malta? Är det för att sångerskan är tjock och tar plats som får de politiskt korrekta att skrika av glädje?

 9. Johanna

  @Nathalie Tycker Maltas låt är superbra! Catchy, riktigt bra refräng. Bra budskap. Sjukt duktig sångerska. Bra attityd som passar låten. Och det kan inte gå fel med lite blås i låten heller! Hur hon ser ut är abdolut inte viktigt alls! Det är den låten jag trodde skulle vinna före repetitionerna men nu har hon fått tuff konkurrens och dessutim dragit första halvan i finalen när de andra favoriterna dragit ansra halvan. Men hoppet lever väl än!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se