ESC 2021 Schlagerpinglan: Innan jag tar en sista titt på resultatet av den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021 så är det lika bra att få ut tiderna för repetitionerna av den andra semifinalen, som snart inleds.

I dag, onsdag, kommer semifinal två att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det är dags för livesändningen klockan 21:00.

Som vanligt så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster kommer sedan, under torsdagens direktsändning, att läggas samman med tittarnas röster och avgör vilka tio bidrag som tar sig vidare till finalen. Exakt hur tittarna respektive juryn röstat får vi däremot inte veta förrän efter finalen.

Snabbrepris av den andra semifinalens bidrag i startordning:

OFFICIAL RECAP: Second Semi-Final – Eurovision Song Contest 2021

Repetitionsschema onsdagen den 19:e maj 2021, Semifinal 2:
15:00-17:10 Dress Rehearsal 1, Semifinal 2
(se bilder och kommentarer hos Aftonbladets Schlagerbloggen)
18:00-18:45 Presskonferens med värdarna Chantal, Jan, Edsilia och Nikkie
21:00-23:10 Jury Show, Semifinal 2 (juryn röstar)
(se bilder och kommentarer hos Aftonbladets Schlagerbloggen)
Repetitionsschema torsdagen den 20:e maj 2021, Semifinal 2:
15:00-17:10 Dress Rehearsal 3, Semifinal 2
(se bilder och kommentarer hos Aftonbladets Schlagerbloggen)
18:00-18:45 Presskonferens med EBU och Värd-TV-bolaget
21:00-23:10 Eurovision Song Contest 2021 Semifinal 2 – LIVE (tittarna röstar)
23:40-00:25 Presskonferens med de 10 finalisterna + Finaldragning

Schlagerpinglan: Smakprov på hur de individuella repen gått (inkl. intervjuer, repfoton, repetitions-, meet & greet- och presskonferens-klipp samt resultaten av pressens omröstningar) hittar ni här: dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8

Relaterad information:
I kväll, den 19:e maj kl. 19.00, kommer The Wiwi Jam at Home 2021 att sändas.
I kväll, den 19:e maj kl. 21.00, sänds SVT:s “Inför Eurovision” i appen Mello Tillsammans.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


50 kommentarer till “Eurovision 2021: Tiderna för den andra semifinalens repetitioner”

 1. Mr A

  Albanien är underskattad.

 2. Micke

  @Pinglan, en liten fråga från en som fortfarande har lite hopp om att se finalen om allt faller på plats. Skulle vilja veta om det fanns något bidrag igår som höjde sig live? Frågan gäller sen också semi 2 . Tar självklart gärna svar även från andra här. Dock inte intresserad av bidrag som dippade live

 3. HW

  @Micke Den som höjde sig mest live enligt mig var Israel, många bra framträdanden men Eden var lite vassare än de flesta andra

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Ukraina och Belgien är väl de två jag kommer på på rak arm…. finns kanske andra. Eventuellt Azerbajdzjan, men det är kanske mer baserat på att jag blev överraskad och inte på att det var 100% perfekt. 😀

 5. Engsla

  Micke, vet naturligtvis inte vad du gillar, men bara att se Ukraina kommer vara värt att slå på esc på lördag! Tycker jag iaf 🙂

 6. Micke

  @Pinglan, tack för info 🙂

 7. HW

  Ukraina måste såklart också nämnas bland de som var bra live, men jag gillade redan låten så mycket så där ändrades inget 🙂

 8. Adri

  Micke: Folk verkar inte hålla med här på bloggen. Men jag tycker Ryssland höjde sig rejält.

  Innan har jag sett Rysslands låt som typ… gränsfall skämtlåt i stil med ”Toy” från Israel 2018, men framträdandet igår var faktiskt jäkligt känslosamt och kraftfullt!

  Och därför klagade jag inte när Ryssland fick en finalplats, även om låten i sig inte är en favorit 🙂

 9. K2

  @ Micke, Belgien, Israel och Ukraina och höjde sig ordentligt enligt mig.

 10. Micke

  Tack för svar allihopa. Mitt ESC-hjärta vill så jäv…..gärna se finalen men jag orkade bara inte med mer av detta esc-år när jag hoppade för två veckor sedan. Tog en heldag i förra veckan och verkligen tog in allt från scratch för att se vad som skulle hända.

  En positiv sak hände iaf. När jag lämnade hade jag bara sex bidrag jag rankade som bra eller bättre. I skrivande stund har jag nu istället tolv bidrag jag tycker är bra eller bättre än så. Kan ju aldrig vara fel. För två veckor sen hade jag bestämt mig för att kolla finalen om tre av mina sex är i final. Nu säger jag om sex av mina tolv är i final. Såg resultatet från semi 1och tar man den och de redan finalklara så är fem av mina åtta där i final. I semi2 har jag fyra kvar. Ingen av dem tror jag går till final men om en överraskar så 🙂

  Hur som helst är det sju växare för mig nu. Ett av dem har avancerat från plats 35 till plats 4 i min ranking

  Ska ge dem som ni nämnde som växare en chans till. Hoppas ni vill göra samma sak efter semi 2 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Lycka till. 😀

 12. Micke

  Tack Pinglan! Jag hoppas och tror att detta jag nu ska skriva inte är det sista ESC 2021 för nog ska väl en av mina fa gå vidare imprgon 🙂

  Som jag sa hände något när jag lade ned en heldag från scratch. Plötsligt hittade jag sju växare. Ingen av dem når upp på topp 3 för mig men de är stora växare. Nu vet jag inte hur de lät igår but honestly I don´t give a shit. Jag tar dem utifrån studioversionerna.

  ———————————————

  DE SJU STORA LYFTARNA (I bokstavsordning)

  “Technicolour”, Montaigne – AUSTRALIEN
  (* Ett genomgående tema i årets ESC är den dåliga matchningen vers kontra refräng. Detta gäller också Australiens bidrag i år. Första gången jag hörde versen fick jag lite Annie Lennox vibbar men det försvann direkt när refrängen dök upp. Har kämpat med den sen dess och den har åkt jojo i ranking för mig. Plötsligt var det dock som att allt negativt fick mindre kraft och versen blev det ledande i hela låten. Hoppas nu bara inte att hon havererar live på samma sätt som hon gjorde förra året. Men man ska koncentrera sig och tänka positivt)

  “Last Dance”, Stefania – GREKLAND
  (* Ännu ett bidrag i “bra vers, dålig refräng or the other way around”. Troligen tillsammans med Australien det bidrag som hoppat mest i ranking. Men jag gillar detta. Min stora oro inför liveframträdandet är att de ska förstöra detta med att slänga in en massa robotar som ska svansa runt henne och dra ned helhetsintrycket. Hoppas verkligen Stefania ger mig en riktig käftsmäll och utbrister “Dumma jävla Micke. Tror du inte jag har koll själv över min egen låt och min egen röst? Jag behöver inga jädra töntiga robotar som ska ta fokus från brister i röst och melodi. Jag står för min röst och min låt.” Ge mig den käftsmällen Stefania. SNÄLLA!)

  “Amnesia“, ROXEN – RUMÄNIEN
  (* Är förvånad över att det trots allt verkar finnas ganska många som gillar den här. Det är en stil som oftast går förbi ESC-lyssnare. Desto roligare då att många tycks gå samma väg som jag och hittar in i en helhet och atmosfär som ger stort utrymme till den påträngande och tunga melankolin som flyter genom hela låten. Stämningen är lågmäld, men ändå knivskarp och medryckande. Min stora oro är dock liveframträdandet. Har ännu inte sett något live med Roxen men jag har tyvärr ganska dåliga vibbar om det)

  “Voy a quedarme“, Blas Cantó – SPANIEN
  (* I denna låt ligger både min styrka och min svaghet som musiker och som musikkritiker. Min styrka är att jag hatar falsett, vilket är musikens terrorism. Min svaghet är att denna starka övertygelse ibland går ut över riktigt bra låtar att jag i mitt låsta läge inte kan se igenom mistlurarna. Nu när jag tog mig en extradag för att kolla upp låtarna lyckades jag dock se igenom falsetten i Spaniens bidrag och upptäckte plötsligt istället en mycket vacker låt. Det är trånande, starkt och uppriktigt. Det är så känslosamt vackert att inte ens falsetten lyckas med att döda låten. Häpnar över att folk inte har upptäckt den här. Alla är väl inte lika jädra dumma som jag och låser sig vid en enda detalj (i mitt fall falsett). För ert eget bästa….gör som jag och lägg fördomar åt sidan…sätt er ner….låt bidraget föra in er i en värld som sällan ESC håller till i. Detta är utan minsta tvekan årets största växare och tyvärr också ett bevis på fakta om ESC och dess lyssnare. Vi tar oss inte tid)

  “Amen“, Ana Soklič – SLOVENIEN
  (* Halleluja på er allihop. Bredvid falsett så är gospel det värsta jag vet. Något som är en bristvara i ESC och än mer MF är ju riktigt bra sångerskor/sångare. Men det är rösten som är den stora stjärnan i detta bidrag och ett praktexemplar som Ana Soklič går rakt igenom och lyfter låten till ett tak där den egentligen inte hör hemma. Hon dominerar fullständigt och är utan minsta tvivel i besittning av årets bästa röst. Till slut finns det ingenting kvar att göra än att bara lägga sig ned raklång och kapitulera inför övermakten)

  “I don´t feel hate”, Jendrick – TYSKLAND
  (*Efter att ha sett lite förhandsstuk från snubben hade jag lite förhoppningar om något lite udda, längt från radio-stuk och liknande. Helt enkelt något utanför den mallen och även utanför det jag brukar lyssna på. Jädrar så besviken jag blev när detta bidraget poppade upp med sitt stökiga inre. När jag dock nu tog en ny koll frågar jag mig själv varför jag sabbar en hel låt för det. Det flyger för det mesta men jag kan inte låta bli att tänka på vad det hade kunnat bli. Tar nu till mig det övriga istället med inbillade hörselskydd på under de stökiga partierna och gläder mig över att det åtminstone finns nån som går utanför ramarna)

  “Amen”, Vincent Bueno – ÖSTERRIKE
  (* Inledningsvis kände jag det som jag oftast gjort sen 2011……jaja, båda mina länder Sverige och Österrike presterar som vanligt nada. Vad gäller årets bidrag och Sverige har det på sista tiden blivit än värre men så inte med Österrike. Jag bryr mig som jag sagt nada om texter i ESC men här känner jag till hela historien på förhand så jag behöver inte ens öppna öronen för texten. Här behöver jag inte fundera över röst då jag känner till snubben och vet att han håller live. Ett musikaliskt försök som trevar efter något stort men inte når riktigt fram men ändå så att det håller ihop på ett bra sätt)

 13. Micke

  Förresten en sak till. Härligt att ni nämner Ukraina som en växare igår För mig var den redan lätt topp 3 och är den dessutom en växare så 🙂

 14. Adri

  Micke: Jag har gillat Australien, Rumänien och Grekland från start. Tyvärr förlorade vi ju två av dem igår. Men de finns kvar i mitt hjärta iaf! 🙂 Men det finns en annan sak jag håller med dig om:

  Tyskland.

  Utöver semifinalisterna igår så framfördes ju även tre finalklara: Italien, Nederländerna och Tyskland. Och döm av min förvåning när freaking Tyskland visar sig vara en av låtarna som blir mycket bättre på scen! 🙂

  Är Jendrik en stor sångare? Gud nej. Tvärtom, är det nåt han ska öva på inför lördag är det flåset. Men själva framträdandet var nära på oemotståndligt. De skräniga skit-bitarna mellan ukulele-plinket är inte alls lika störigt live. Och Jendrik framstår som genuint överglad live, istället för i musikvideon där han framstår som en riktigt dryg jäkel som jag absolut aldrig skulle vilja dela hiss med! Stort framsteg! 🙂

 15. Micke

  Adri kul det du säger Att Tyskland får till det på scen. Kanske får se det då om jag kollar finalen.

  En fråga rakt ut här. Finns det verkligen ingen här på bloggen som precis som jag har hittat storheten i Spaniens bidrag. Tog tid bara vilket väl dess klättring på min ranking från 35 till 4 visar

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Jodå, både jag minst en till har lovsjungit bidraget. 😀

 17. Micke

  Pinglan…. Kul att höra 🙂 Långt ifrån det bästa som varit i ESC men om man bara tänker på Vacker låt då undrar jag om det finns många som slår den. Jättekul att du (och en till) gillar den 🙂

 18. Micke

  De fem som jag gillar som är klara för final är: Ukraina, Frankrike, Spanien, Belgien o Ryssland

 19. Nathalie

  *. Micke- Spanien tycker jag är ganska bra- fantastisk om man jämför med de nordiska bidragen som verkligen inte är min tekopp i år.

 20. Micke

  @Nathalie, är överens med dig om Norden. Sämst är tyvärr Sverige. Island är också hemsk. Norge begriper jag mig bara inte på. Danmark är egentligen dålig men kan även vara lite kul ibland. Finland har en bra refräng men tråkig vers

 21. Adri

  Micke: Spanien’s herre har årets sämsta röst! Det i sig gör att jag tyvärr inte är mottaglig.

 22. oe

  @Micke, håller med om att Spaniens låt är väldigt fin, jag har den på plats 15. Inte jättehögt, för tydligen gillar jag 14 låtar ännu mer.

  Angående Norge så tycker jag att melodin är hur fin som helst. Får man lov att tipsa om en piano cover i hopp om att du hittar något där? Själv tycker jag att den vackra melodin försvunnit en aning i produktionen av den “riktiga” låten, kommer fram lite bättre här.

  https://www.youtube.com/watch?v=dZayyV0bVgA

 23. Micke

  @Adri, det var ju det som var mitt problem i början. Men nu när jag tog mig en dag från scratch glömde jag det och hittade en fantastiskt vacker låt för att vara ESC:-)

 24. Micke

  @oe, ska ta mig tid o lyssna på ditt tips imorgon. Jag har ju haft problemet i år att jag tycker nästan allt är skit vad gäller låtar. Tycker fortfarande att det mesta är dåligt men jag har också hittat fler småpärlor.

  När det gäller Norge har jag dock ett annat problem. Finns inte en chans att jag skulle säga att den är helt kass. No way.Jag fattar bara inte vad det är med den. Den rullar på och jag fattar nada

 25. oe

  @Micke låten handlar om att känna sig otillräcklig, om det nu hjälper 😛 Nej mitt tips lär väl inte omvända dig, men schysst att du ger det en chans 🙂

 26. Adri

  Micke: Hoppas perioden att växa till sig inte är slut då, för Norge är ju min vinnare (om inget annat överraskar imorgon)! Älskar den! 🙂

  Ska dock tilläggas att även med en annan röst skulle jag inte gilla Spaniens låt. Jag skulle gilla den mer, men topp 30 skulle det aldrig kunna bli. Den är ganska stadig på plats 36-37.

 27. Micke

  Vänder mig nu främst till två personer här…JOHANNA och ZACKE som är de två som oftast matchar min smak här. Hoppas ni ser detta. Jag har ju gjort en extrem tvärvändning när det gäller ett bidrag här. Pratar ju om Spanien som jag tidigare hade på plats 35 men som nu är på min plats 4.Det tidigare irritationsmomentet falsetten bryr jag mig inte ett skit om längre utan har hittat en grymt vacker låt bakom. Falsettskalet var inte lätt att få bort men när jag väl fick grepp i ytterkanten om det var det lika lättskalat som en mogen banan.

  Hade varit jädrigt kul att höra er åsikt om bidraget 🙂 Skit samma om ni hatar det eller älskar det. Men jag är intresserad 🙂

 28. Micke

  @oe, nema problma. Ber du mig om en sak så är det klart jag gör det. Det är väl därför vi är här 🙂

  Jag köper helt det du säger. Det är en fin melodi. Mitt problem med detta är att jag inte känner att sångaren riktigt greppar detta. För mig blir det lite en tvådelad uppenbarelse. En melodi som lever ett liv och en sångare med vingar som inte harmoniserar med grundplåten och inte ger utrymme till den atmosfär som ges i melodin. Det blir lite som ett stort luftslott utan fast grund.

  Tveklöst är det som du säger en fin melodi. Önskar bara de hade grundat låten på det och lite på det vi får till oss på scen Visst jag har förstått hans bakgrund. Jag känner än mer till den tragiska bakgrunden i Österrikes text. Tar till mig allt sånt hela tiden i livet men nu är jag i ESC och är handlar det om en låttävling och då lämnar jag sånt utanför och låter mig inte påverkas

 29. Micke

  @oe

  “grundat låten på det och lite på det vi får till oss på scen”

  Det skulle givetvis ha stått

  grundat låten på det och INTE på det vi får till oss på scen

 30. oe

  @Micke, fair enough, alla kan ju inte gilla samma saker. Är det bara scenframträdandet du har problem med, eller sångaren även i studioversionen? Jag tyckte först också att scenframträdandet var lite överdrivet, men å andra sidan är det ju Eurovision 🙂 och jag tycker det passar in i hans historia, så jag har börjat gilla det så smått.

  Blir lite nyfiken på bakgrunden till Österrikes text, den låten också är en av mina favoriter. Artisten har väl inte varit med och skrivit låten vad jag förstår?

 31. Micke

  @oe, om jag sagt tidigare. Texter är viktiga för mig men inte i ESC. En bra text kan göra en dålig låt bra och tvärtom. Tydligen känner du något med testen och bakgrunden i Norges bidrag. Det är ungefär som jag gör med Österrikes. Den handlar om tre saker. Vincent och hans hustrus förlust av deras lilla dotter som dog tidigt. Den handlar också om ytterligare en tragisk död i hans liv. Detta tillsammans med relationsproblem. Jag har svårt att tro att Vincent inte varit delaktig på något sätt i texten när övriga runt den själva berättar innehållets mening.

  Men Norges då Jag känner ju inte det du gör med texten i Norges bidrag. Inte för att jag är okänslig eller utan empati (jobbar tvärtom med sånt) utan att jag som sagt inte går in i texter här. Det var en annan grej med Österrike då jag känner till saker bättre där.

  Jag hör som sagt en vacker melodi i Norges men jag kan tyvärr inte få ihop den med rösten. Oavsett om det är live eller studio. Sorry om jag låter knäpp i dina öron men jag måste ju vara ärlig 🙂

 32. Micke

  @Försöker en gång till med JOHANNA och ZACKE ifall de missat frågan här ovan 🙂

 33. oe

  @Micke, texter i ESC har inte varit jätteviktiga för mig heller, men det verkar ha ändrats lite grann i alla fall på senare tid. Men fortfarande tycker jag melodi, rytm, röst och resten av låten är viktigare. Och “Fallen Angel” har jag fastnat för vad gäller alltihopa, inklusive texten som jag tycker är fin även om det bara är en ganska liten del av varför jag gillar låten.

  När jag hör texten till “Amen” tycker jag egentligen enbart att det handlar om en relation som tagit slut. Men visst, det faktum att relationen “dör och begravs” tyder ju faktiskt på att det kan finnas en annan koppling också. Sorgligt med sådana tragedier, men ändå fint när det kan inspirera till vacker musik. Även denna låten gillar jag främst för låten i övrigt, men texten är ett fint komplement.

  Och du låter inte alls knäpp, klart man måste vara ärlig, annars är det väl ingen mening med att hålla på att skriva här 🙂 Som sagt, alla kan ju inte tycka om samma saker, för hur kul skulle det vara 🙂

 34. Adri

  Adri: Ingen frågade mig. Men här kommer jag, oinbjuden som ett oväder, och bidrar till snacket om text. För jag önskar jag var lite mer så som Micke säger han är, och som OE säger att du var innan – att texten inte skulle spela roll.

  Men jag kan inte bortse från en text, ifall den är på svenska, engelska eller franska. Då kommer texten automatiskt – även om jag lyssnar passivt som ett as – vara med i bedömningen 🙂

  Som tur är så brukar det ofta vara till låtens fördel, mer än nackdel. Men jag önskar jag ändå kunde gå in med den mer neutrala, nyktra perspektivet och stänga ute låtens tema. Tyvärr fungerar inte jag så dock. Det är det positiva med exempelvis Ukrainas låt… jag har fasen ingen aning om vad den handlar om. (Sen är det även en grym låt överlag, men språket hjälper).

  I tisdags under semifinalen fick jag upp ögonen – ÄNNU MER, för jag gillade den redan – för en låt då jag för första gången förstod texten. Och det var Rumäniens låt. Den låttexten träffade mig på ett sätt som jag inte hade väntat mig. Trist att jag gått runt i 2 månader och inte hört vad sångerskan sjöng, för texten lyfte den verkligen för mig. Men ni kanske inte känner samma sak. Mycket handlar ju om vilket sammanhang man kommer ifrån när man lyssnar, och med mina tankebanor blev jag riktigt påverkad av Rumäniens låt.

  Här är texten till Rumäniens låt. Ni kanske redan kan den, men hennes engelska är ju tyvärr väldigt knackig så jag klandrar ingen om ni inte heller förstått budskapet. Lyssna/läs… eller inte. Men jag rekommenderar den.

  För mig är detta årets låttext https://www.youtube.com/watch?v=Wp9XEpyHgMM

 35. Adri

  Nämen alltså. Det där var ju inte ett svar till mig själv. Sämst är jag.

 36. Schlagerpinglan

  @Adri, Här kommer i alla fall ett svar till dig. 😀 Jag önskar också att jag inte hängde upp mig så mycket på texten som jag gör för tack vare det så har jag väldigt svårt för t.ex. Finlands bidrag i år, som jag älskar rent musikmässigt men där texten drar ner det rejält.

  Vad gäller Rumäniens bidrag så har det varit min jumbo ett tag, trots texten som jag inte fick upp ögonen för förrän i semifinalen. Då var det däremot något som lossnade och texten stod ut på ett helt annat sätt. Nu är jag nästan helt säker på att jag om några månader kommer att tycka att Rumänien borde ha gått vidare till final. Tråkigt att det skulle ta så lång tid.

 37. Adri

  Pinglan: På individnivå är det ändå bättre sent än aldrig att kunna få upp ögonen för en text, framför allt Rumäniens 😉 Men tråkigt för artisten/låtskrivarna då jag gissar mycket krut lagts på budskapet, men som då kanske går över huvudet på många (inte minst dock då sångerskan har väldigt svag engelska tyvärr, men det ser ut att betyda så mycket för henne).

 38. Johanna

  @Micke Kul att du är här igen och vet du vad! Spanien är årets största växare för mig och jag rankar den numera på plats 13 (upp 13 platser sedan första rankingen jag gjorde) och jag tycker den är väldigt vacker och dynamisk i melodin och jag gillar Blas. Jag tycker också att det jag sett av scenshowen verkar bli väldigt stämningsfullt och jag hoppas att den går bättre än oddsen tror för det är Spaniens bästa på många år!

 39. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja, jag är ju tacksam för alla bidrag jag kan lägga till i mina spellistor men det är ju tråkigt för de som jobbat så hårt för något som visade sig behöva fler lyssningar än vad semifinalen kunde ge det. Svårt dock att på förhand veta vilka låtar som behöver det, men ROXEN fick i alla fall tillfället att nå ut till en ny publik. 🙂

 40. Micke

  @Adri, varför ska du alltid be om ursäkt för allt du gör? För mig är det ett stort plus varje gång du skriver. Ska vara helt ärlig mot dig. För mig är numero uno på denna bloggen diskussion. I andra hand listor och andra inlägg.

  Det är en stor anledning till att jag haft så svårt med intresset i år. Det är lite mindre diskussion än vanligt här. Men då finns ju den andra delen med inlägg om listor, ranking och allt sånt. Yepp men när man som jag tycker det mesta är urdåligt i år är det intresset på lägre nivå och när då diskussion är mindre i år då blir intresset mindre.

  Sluta nu be om ursäkt. Skriv av dig allt du önskar och vill 🙂

  @oe, jättekul att du hoppade in här 🙂

 41. oe

  @Adri nej det är inte helt lätt att stänga ute texter. För mig är nog texten som påverkar mig mest faktiskt Finlands, och då på ett mycket negativt sätt. Har ingen aning om vad låten egentligen handlar om, men när det första jag hör är “put your middle fingers up”, då slutar jag liksom lyssna.

  Annars håller jag med dig om att Rumäniens låt har en stark text. Rumänien, plus Bulgarien och Norge, (mina två favoriter överlag) har nog de tre bästa budskapen i årets tävling, för min del. Men de tre tillhör ju mitt absoluta toppskikt, och de låtar man lyssnar mest på är väl de som får texten att fastna bäst. Så där är kanske andra bra texter som jag missat. Men oavsett, verkligen synd att Rumänien åkte ut.

  @Johanna “… Spaniens bästa på många år”. Jag säger bara – Amen!

 42. Micke

  Johanna tack för det. Jodå är bara ett av mina fyra i semi 2 till final så blir det final för mig med.

  Jättekul att både du och OE har tagit till sig Spanien. Hoppas på fler 🙂

  Mina favvisar ikväll: Georgien, Bulgarien, Österrike o Grekland. Hoppas ni får en trevlig ESC kväll

 43. Zacke

  Micke: Ber om ursäkt för sent svar. Men kul att du är tillbaka här iaf 🙂
  Om Spanien: Från början tyckte jag den var precis i mitten. Varken bra eller dålig. Men sen började den växa och började verkligen tycka om den. Den är egentligen inte jättespeciell men den har en väldigt fin melodi och jag tycker faktiskt falsetten fungera rätt bra här. Just nu är den en av 12 låtar jag tycker bra om i år.

 44. Micke

  Zacke… Tack för det. Kul det känns att fler än jag börjar upptäcka det vackra i Spaniens bidrag.

  Tillbaka vet jag först ikväll när jag vet hur många av mina som är i final. Hur såg Bulgarien och Victoria ut förresten. Fick hon till det?

 45. Adri

  Micke: Gud ja!!! Årets bästa framträdande – hands down!

 46. Adri

  Micke: Av dina favoriter ikväll får du med dig Grekland och Bulgarien till finalen 🙂

  Väldigt förtjänt. De var min topp 2 efter framträdandena ikv! Grymma var de!

 47. Micke

  @Adri, se där. Då får jag med mig 7 av de 12 bidrag som jag tycker håller klass 🙂 Mer än jag trodde

  I finalen på lördag finns det med sju bidrag som jag klassar som bra eller än bättre än så.

  1. Ukraina
  2. Frankrike
  3. Spanien
  4. Bulgarien
  5. Belgien
  6. Ryssland
  7. Grekland

  Där finns också fem bidrag som jag fortfarande kämpar lite med. Dessa är i bokstavsordning:

  Albanien, Azerbajdzjan, Finland, Italien och Portugal

 48. Micke

  Där finns främst en mängd dåliga bidrag men värst av dessa är sju bidrag som jag tycker riktigt illa om. Dessa är i bokstavsordning

  Cypern, Island, Israel, Moldavien, San Marino, Serbien och Sverige

 49. Adri

  Min topp för imorgon är, nu när jag sett framträdandena (vilket jag inte tror du har, va?)

  1. Grekland
  2. Bulgarien (årets bästa scenframträdande)
  3. Norge
  4. Ukraina
  5. Italien
  6. Azerbajdzjan
  7. San Marino
  8. Schweiz
  9. Cypern
  10. Malta
  11. Ryssland (årets växare)
  12. Nederländerna
  13. Frankrike
  14. Belgien
  15. Storbritannien
  16. Sverige
  17. Litauen
  18. Moldavien
  19. Albanien
  20. Finland
  21. Portugal
  22. Tyskland (bättre live, men jag tycker fortfarande inte om låten)
  23. Island
  24. Spanien
  25. Israel
  26. Serbien

  Så vi är lite ense och lite oense. No surprises there 🙂

 50. Micke

  Adri… Har inte sett något överhuvudtaget. Tråkigt men kanske bra för att inte riskera att hoppa finalen också

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se