ESC 2021 Schlagerpinglan:semifinal-infon och resultat-gissningen är avklarad och jag tidigare tog en sista koll på odds-utvecklingen (ni hittar ännu mer aktuella semi 2-odds här: eurovisionworld.com) och Wiwi Jam är avslutad så är det snart dags för den andra semifinalen att börja. 😀

Jag vill dock passa på att önska er alla en riktigt trevlig kväll samt hoppas att vi är många som kommer att vara nöjda med de tio bidrag som kvalificerar sig till finalen av Eurovision Song Contest 2021 den 22:a maj. Jag återkommer direkt efter showen med resultatet, som jag idag mer än någonsin hoppas överensstämmer bättre med min favoritlista än min resultat-tippning. (Heja Danmark, Finland och Estland!) 😉

Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


39 kommentarer till “Eurovision 2021: Snart dags för den andra semifinalen”

 1. Mikaela

  San Marino – nja, tycker inte det lyfter riktigt. Men visst, glad låt och Senhit är karismatisk. Flo rida hade jag kunnat vara utan.

  Estland – lite svajig sånginsats och scennärvaro, men jag tycker fortfarande att den här låten är SÅ hittig.

  Tjeckien – det finns ju en bra melodi här, men han känns flamsig och det hela lämnar inget större intryck.

  Grekland – snyggt nummer, förutom hennes stelhet. Låten är riktigt bra.

 2. Mikaela

  Österrike – oj. Hans scennärvaro och röst lyfter låten ordentligt.

  Polen – guilty pleasure, tycker de fångar 80talsvibben på ett roligt och charmigt sätt.

  Moldavien – en av mina favoriter, som dock visar att hon inte alls kan sjunga. En rejäl besvikelse, men hon har iaf kul på scen.

  Island – de är fantastiska att se som grupp. Men jag sörjer att de inte fick ställa upp med Think about things, som är en så mycket bättre låt.

 3. Adri

  Mikaela: Oj vi hörde nog olika på Österrike. För jag överraskades av fler röstsprickor än väntat. Trodde Vincent skulle vara stabilare.

  Men då är frågan, blev Serbien – den sämsta av alla – bättre live?

  Nope. För jag hade en villfarelse att de iaf skulle sjunga bra. Men det gör de faktiskt inte. Eller det kanske de gör, men här verkar koreografin priorterats över.

 4. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag kan bara skriva under på allt du skriver om Polens bidrag. Inte startfältets bästa… men jag älskar det. 😀 (Finns andra bidrag jag gillar men eftersom detta är så uträknat så blir kontrasten så stor.)

 5. Mikaela

  Serbien – jag blir imponerad av dem som grupp, de sjunger bra trots aerobicsdans och har fantastisk energi. Men låt och sexigt-rumpvickande-framförande ligger i min botten.

  Georgien – väldigt fin låt som framförs stämningsfullt. Men särskilt minnesvärt är det inte.

  Albanien – nej nu börjar jag få nog av halvnakna kvinnor med sängkammarblick. Låten är ok, rösten fenomenal och uttrycket överdramatiskt.

  Portugal – låten är fin men det är för gubbigt.

 6. Engsla

  Mikaela, jag hänger på med mina intryck så här långt 🙂

  San Marino – väldigt rörigt intryck, men jag tycker det var medryckande och ett bra öppningsnummer

  Estland – det syntes att han var lycklig att få stå på esc-scenen och det är väl gott så

  Tjeckien – kul för stunden

  Grekland – håller med Mikaela här, snyggt men lite stelt

  Österrike – fin röst men jag har fortfarande lite svårt med texten

  Polen – märks att han jobbar med annat än sång i vanliga fall, men han bjöd iaf på sig själv

  Moldavien – håller återigen med Mikaela här, skulle velat att de gått lite mer åt det knasiga hållet med scenografin, som de gjorde i videon

  Island – texten är inte alls i min smak, men de är ju så charmiga och roliga så det går nog bra ändå, hoppas att de mår bra allihop

  Serbien – jag vet att sånt här är populärt i esc men för mig låter och ser det mest skränigt ut

  Georgien – han sjunger fint och det märks att han känner för låten men jag glömmer den tyvärr ganska snabbt

  Albanien – duktig sångerska som lever sig in i sin låt, scenen kändes lite tom

  Portugal – jättefin iscensättning, jag gillar låten, men har fortfarande väldigt svårt för hans röst

 7. Adri

  Nämen alltså. Bulgarien!!! Det är så jä**a bra. Jag hann precis tröttna på låten lite när repen kom, och det är stört vilken raket ”Growing up…” har varit på min lista sen dess.

  Hade det bara varit framträdandet som avgjordes hade det troligtvis varit min vinnare! Inte många fel där inte!

 8. Engsla

  Bulgarien – de har verkligen lyckats med scenografin här och hon går genom rutan. jättebra!

 9. Adri

  Jag tror Finland får en finalplats men den senaste veckan eller nåt har jag haft känslan att Finland kommer bli en ”fallen favorit”. Känslan håller i sig än.

  Denna var populär i oddslistan innan, men nu tycker jag snarare det känns som typ en… 22a plats.

 10. M

  Förra året var Bulgarien min absoluta favorit, kan tyvärr inte säga samma sak i år. Men kan bara instämma med ovanstående – wow vad det lyfte i rutan. Tänk bara hur fantastiskt det hade kunnat vara förra året med den kapaciteten 😉

 11. Engsla

  Finland – rock som är lätt att sjunga med i och det är snyggt på scen. konstigt om detta inte går vidare

 12. Adri

  Fasen. Jag älskar Lettland, men detta fungerar inte.

 13. Engsla

  Lettland – jättefånigt av mig, men den gröna färgen får mig att tänka på Conan Osíris, och jag hör fortfarande “Bahrain”… men kudos för att hon verkligen bjuder på sig själv!

  Schweiz – oj så fint han sjunger och vad fint han förmedlar låten! inte helt förtjust i sceneriet, men annars väldigt välgjort

  Danmark – även om jag inte älskar låten: det är jättecharmigt och trallvänligt, perfekt avslutningslåt. Heja Danmark!

 14. Mikaela

  Bulgarien – förstår inte favoritskapet alls. Refrängen känns som samma två toner om och om igen. Hon har ett särskilt uttryck och sjunger fint, men det är sömnigt detta.

  Finland – lyfter lite för mig, refrängen är väldigt direkt. In the end-flörten är effektiv.

  Lettland – skränigt och tråkigt på samma gång. Det enda jag gillar här är hennes klänning.

  Schweiz – wow. Bra röst, bra låt, bra framträdande, och han är så gillbar. Absolut vinnarkandidat.

  Danmark – gillar det instrumentella partiet efter refrängen. I övrigt är det inte alls min grej, det känns mossigt istället för att vara en nytolkning.

 15. Engsla

  Det var en vacker mellanakt 🙂

 16. Adri

  Bulgarien, Grekland och Danmark hejar jag på ikväll mest av alla (har fler favoriter, men där bankar hjärtat mest!)

  B & G lär väl gå vidare? Danmark behöver nog turen på sin sida tror jag tyvärr. Men i gårdagens Press Poll kom de 11a. Om den riktiga juryn har den där också så finns där hopp, för jag tror de kan vara lite av en tittarfavorit ändå? Eller är det mer att jag vill det så gärna… vi får se

 17. Mikaela

  Mellanakten – Chingiz, is that you?

  Fler tankar:
  Schweiz var min favorit ikväll.
  Undrar om inte Danmark tar sista platsen istället för Österrike trots allt.

 18. Schlagerpinglan

  Danmark måste ju bara ta den sista finalplatsen. Hur kan man inte gilla detta (oavsett om man förstår texten eller ej)? 😀

 19. Adri

  Pinglan: Jag vet ju att du kommer dela med dig av tankarna vid ett senare inlägg. Men jag frågar ändå, lite i förväg, så får du göra vad du vill med det:

  Vad tycker du om Bulgariens framträdande?

  Jag är verkligen blown away. Min andraplats ikväll (även om framträdandet är bäst, så har Grekland mer ”hela paketet” för mig). Och lite gåsis ändå. Ser ovan att folk håller med 🙂 kul.

  Du har ju haft den väldigt långt ner innan. Kommer du fortsätta med det, eller hände någonting med dig också?

 20. K2

  Schweiz var jättebra ikväll. Gillar Albanien och har gjort hela tiden. Skulle bli glad om Dnmark går vidare för även om en del tycker det är mossigt så känns det förlösande och charmigt efter det mesta man hört ikväll.

 21. Schlagerpinglan

  @Adri, Rent visuellt så är jag helt förstummad. Det var ett otroligt fint framträdande. Jag tror inte att man skulle kunna ha presenterat låten på ett bättre sätt och jag är helt övertygad om att det går vidare. Jag fick dock inte samma aha-upplevelse av den som jag fick av Rumäniens bidrag i tisdags (som inte lyckades lika bra med sin scenshow) så nej, “Growing Up is Getting Old” är fortfarande inte med bland de bidrag jag hoppas tar sig vidare. Jag håller först och främst tummarna för Danmark, Estland, Lettland, Finland, Moldavien, Polen, Grekland och San Marino. (kanske inte i den ordningen) 🙂

 22. Engsla

  Går Schweiz, Bulgarien, Danmark och Finland vidare blir jag mer än nöjd 🙂

 23. Engsla

  Spanien har en fin låt och Blas sjunger bra, men körbiten stör jag mig fortfarande jättemycket på. Det tar över hela låten till slut :/

 24. Adri

  Serbien i final, men Danmark ute…? Ajajaj.

 25. K2

  Precis vad jag tänkte. Serbien vidare och Danmark ute. Trist!!

 26. Adri

  Och så då gissa de utslagna. Jag tror följande:

  11. Österrike
  12. Danmark
  13. Estland
  14. Tjeckien
  15. Polen
  16. Lettland
  17. Georgien

 27. Zacke

  Serbien, Portugal, San Marino och Moldavien vidare men inte Danmark alltså.. väldigt besviken på resultatet, men men. Får heja på Bulgarien, Ukraina och Schweiz istället.

 28. Nathalie

  Överlycklig att Albanien och Serbien gick vidare och de första som räknades upp dessutom.

 29. Mats

  Glad för att San Marino, Island och Grekland är vidare men lite besviken att Danmark åkte ur även om jag visste att det skulle bli svårt, 80-talsnostalgin som Aftonbladet kallade den idag gick inte hem tillräckligt.

  Precis som i tisdags lyckades jag pricka in 9/10 finalister. Portugal tycker jag inte förtjänade en finalplats, känns slätstruken och ointressant

  Man kan alltid spekulera om hur placeringarna blev, gissar att Island, Bulgarien och Grekland är topp-3 och att Österrike var närmast utanför finalen.

 30. dragi

  Nu förstår jag att många inte gillar Serbien. I do hehe. Men asså var det ingen annan som tyckte ljudet var lågt på deras sång? Sanja (den mörkhåriga) brukar höras så mycket mer och de har alla bra sångröster. Repetitionerna har ljudet varit bra på.

 31. dragi

  Ps: önskar så att Danmark hade gått vidare. Jag älskar den låten.

 32. Daniela

  Varken San Marino eller Bulgarien skulle gått vidare! Polen och Österrike skulle gjort det istället!

 33. Daniel

  Bäst ikväll: Portugal – annorlunda och stämningsfull
  Sämst ikväll: Bulgarien – blev uttråkad och det kändes som om hon knappt sjöng ibland.
  Mest saknad i finalen: Tjeckien – en självklar finalist med medryckande gung.

 34. Johanna

  Moldavien är väl den enda jag inte såg komma. Hon kan ju inte sjunga alls (och ja jag gillar låten i studioversion) Hade nog gärna plockat in valfri annan låt från semin istälket. Dock att jag tippade 19 av 20 finalister rätt får man ju vara nöjd med. Även om jag inte gillar någonting med Serbiens låt så är det bra att den gick vidare för Ex-Jugaslaviens representation i finalen (misstänker att fler av de ev kynde dragit sig ur ESC annars)

 35. Adri

  I båda semis tippade jag 9/10. Trodde Österrike och Slovenien, framför Norge och Moldavien.

  Så trots allt tjöt om detta ”öppna år” visade sig semifinalerna vara mer lättippade än vanligt 🙂

 36. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan säga ungefär detsamma (9/10 i båda). Jag trodde på Kroatien och Österrike framför Israel och Moldavien så jag får väl glädjas åt att Moldavien tog sig vidare i stället för Kroatien. 🙂

 37. Anton

  Så nöjd med den här semin!! Bulgarien och Schweiz var så bra att jag nästan grät, och min tredjeplats går till Grekland. Den enda jag hade bytt ut är finland som är min plats 39 iår, men förstår varför folk gillar den så jag är inte ens arg. Jag hade bytt ut den mot Österrike dock

 38. Schlagerpinglan

  @Johanna, Inte heller jag hade med Serbien bland de jag hoppades skulle gå vidare till finalen, men ditt argumet gör att det trots allt blir lättare att se det som något positivt. 🙂

 39. Daniela

  @Anton jag håller med dig om Österrike!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se