ESC 2021 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2021 där tio länder kommer att ta sig vidare till finalen den 22:a maj medan de sju övriga länderna ser slutet på, i många fall, en nästan två års lång resa.

Traditionsenligt så följer här min gissning av resultatet där jag som vanligt reserverar mig för att jag kan ändra mig efter att ha sett själva showen:

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2021 – Semi 2: (i startordning)
San Marino San Marino: – “Adrenalina“, Senhit
Grekland Grekland: – “Last Dance“, Stefania
Österrike Österrike: – “Amen“, Vincent Bueno
Island Island: – “10 Years“, Daði og Gagnamagnið
Serbien Serbien: – “Loco Loco“, Hurricane
Albanien Albanien: – “Karma“, Anxhela Peristeri
Portugal Portugal: – “Love is on My Side“, The Black Mamba
Bulgarien Bulgarien: – “Growing Up is Getting Old“, VICTORIA
Finland Finland: – “Dark Side“, Blind Channel
Schweiz Schweiz: – “Tout l’Univers“, Gjon’s Tears
Övriga bidrag: (i startordning)
Estland Estland: – “The Lucky One“, Uku Suviste
Tjeckien Tjeckien: – “omaga“, Benny Cristo
Polen Polen: – “The Ride“, RAFAŁ
Moldavien Moldavien: – “SUGAR“, Natalia Gordienko
Georgien Georgien: – “You“, Tornike Kipiani
Lettland Lettland: – “The Moon Is Rising“, Samanta Tīna
Danmark Danmark: – “Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme

Schlagerpinglan: Med tanke på att det visade sig att min gissning inför den första semifinalen (där jag fick 9 rätt av 10) nästan var identisk med oddsen så hade det kanske varit lättast att utgå från de aktuella oddsen och justerat dem. Jag tycker dock att det är roligare att utgå från de första gissningarna jag gjorde vid min genomgång av samtliga 39 bidrag och se om något förändrats under rep-perioden. 🙂

Efter att jag lokaliserat de som jag fortfarande tror är säkra finalister och säkra finalmissar så visar det sig att jag numera har Portugal (efter att ha sett en skymt av deras imponerande scenshow) med bland de jag tror går vidare till final. Följdfrågan blev då om det var Serbien (som borde tilltala i alla fall tittarna) eller Moldavien (snyggt, svängigt och fungerar kanske i öst) som jag skulle plocka bort, eller kanske plocka in Danmark (mest önsketänkande), till den sista finalplatsen.

Efter lite velande hit och dit så valde jag till slut att tro på Serbien, dels för att de är ganska säkra sångerskor och förmodligen kommer att presentera sitt bidrag på ett publikfriande sätt och till viss del för att det är det bidrag jag hoppas minst på av de tre (nejdå, jag har inte blivit pessimist men märker att jag har en förmåga att bedöma mina favoriter lite väl välvilligt ibland). 😀

Ja, så här har jag resonerat denna gång och tydligen blev det en gissning som är helt identisk med de nuvarande oddsen. Vi får väl se om det betyder att jag även i kväll får ett bra tippnings-resultat. Själv håller jag tummarna för att jag inte får det då jag hellre ser att jag har framgångar med mina personliga favoriter som ni hittar här. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Eurovision 2021: Vilka tio länder går vidare till finalen?”

 1. Adri

  Vi tippar exakt lika ikväll!

  Tror på samma 10 som du. Väldigt länge trodde jag även på Tjeckien, men Benny verkar inte hitta gnistan för varje klipp jag sett låter väldigt livlöst och surt. Så han är nog ute trots allt.

  Tror Lettland och Danmark har viss finalchans, men tror det väger över på den negativa sidan, dvs finalmiss. Men jag håller tummarna för båda.

  Georgien och Polen är väl egentligen de enda jag atrukit direkt från en eventuell final. Inte ens den massiva polska diasporan över Europa kan väl rädda den trafikolyckan? 🙂

 2. Zacke

  Dessa tror jag går vidare:

  Schweiz
  Island
  Bulgarien
  Grekland
  Finland
  San Marino
  Albanien
  Portugal
  Österrike
  Danmark (Egentligen tror jag nog att någon annan tar den sista finalplatsen, men jag vill så gärna ha vidare Danmark, att jag struntar i logiken i detta fall. Väldigt frustrerande att vi inte får röstar i denna semifinalen.)

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja, egentligen är det väl bara Georgien och Polen som jag inte tror har en chans, vilket i teorin betyder att jag inte givit upp hoppet om vare sig Danmark, Estland, Moldavien eller Lettland men att mer än en eller två av dem skulle få plats i finalen finns ju inte på kartan.

  @Zacke, Vi är nog många här i Sverige/Danmark som gärna skulle vilja hjälpa Danmark i kväll. Det är bara att hoppas på att övriga Europa också får upp ögonen för bidraget. Helt omöjligt är det ju inte. 🙂

 4. Adri

  Nej frågan är ju då vilka vi tippat till final som isf skulle få flytta lite på sig. Albanien? Österrike? Portugal? Finland?

  Vill säga Serbien också, men den känns som att den har ”tittarfavorit” skrivet rakt över sig.

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Kanske någon av dem ja…. men jag har svårt att se det. Blir en väldigt spännande kväll. 🙂

 6. Mats

  Dessa tio tror jag går vidare till final:

  Island
  Schweiz
  Bulgarien
  San Marino
  Grekland
  Finland
  Albanien
  Serbien
  Österrike
  Moldavien

  Hade gärna satt upp Danmark här men tyvärr tror jag att möjligheterna till avancemang är mycket små. Det skulle i så fall vara om danskarna kan få väldigt mycket telefonröster för juryn är nog inget hoppas på i det fallet. Trevlig schlagerkväll!

 7. Schlagerpinglan

  @Mats, Jag önskar även dig en trevlig schagerkväll och håller tummarna för att vi båda blir överraskade över hur mycket Europa visade sig gilla det danska bidraget (och att du får rätt ang. Moldavien). 😀

 8. Mikaela

  @Pinglan Verkar som många tippar som du, och just nu talar det mesta för att det blir så. Jag hade hoppats på Estland, men har förstått att den är helt död.

 9. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Som jag ser det så ställer Estland upp med en “bra” låt som jag förmodar kommer att framföras “bra” med en artist/scenshow som kommer att se “bra” ut i sändningen så teoretiskt så är det inget som hindrar den från att få en massa röster från både jury och tittare, så jag har inte givit upp hoppet. Tyvärr är just ordet “bra” ganska “dåligt” i Eurovision-sammanhang då det ofta betyder att det riskerar att glömmas bort och rösterna i stället går till bidrag som sticker ut lite mer, oavsett om de är bättre eller sämre (smaksak). Men hoppet finns. 😀

 10. Cama

  Mycket svårare idag än i tisdags känner jag. Jag har ungefär som du, men har svårt att släppa Moldavien och då ryker kanske Albanien (trots lägre oddset) men sen hoppas jag ju på Danmark in i det sista så skall finjustera lite. Så de som tävlar om sista två platserna är:
  Albanien
  Moldavien
  Österrike
  Danmark

  Vi får se helt enkelt, tack för en mycket bra sida!

 11. Schlagerpinglan

  @Cama, Tack själv för kommentaren, alltid roligt att ta del av andras smak och resonemang. 😀 Även om en del bidrag känns som självklara i final så finns det ju utrymme för en eller kanske två skrällar. Jag gillar ju Albaniens bidrag och har fått uppfattningen att Anxhela Peristeri är en säkrare sångerska än Natalia Gordienko och att Albanien kanske därför har en fördel hos juryn, men går jag bara efter hur jag känner för bidragen så vill jag verkligen att Moldavien går vidare. 🙂

 12. Artemisia

  Dessa tror jag går vidare:
  1. San Marino
  2. Grekland
  3. Österrike
  4. Moldavien
  5. Island
  6. Serbien
  7. Albanien
  8. Bulgarien
  9. Finland
  10. Schweiz

 13. Schlagerpinglan

  @Artemisia, Så roligt att se att så pass många fortfarande tror på Moldavien. Jag håller tummarna för att ni får rätt. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se