IsraelSom det tidigare meddelats så valde TV-bolaget KAN att avsluta sitt samarbete med The Next Star, som nu givit landet sex ESC-finalister i rad, för att i stället låta X Factor Israel ha hand om Israels val inför Eurovision Song Contest 2022.

Med i dealen med talangshowen var att Simon Cowell (mannen bakom det brittiska originalet) skulle vara en av domarna, men han har nu hoppat av och hänvisar till “privata skäl“.
(Källor: dn.se och variety.com)

Vinnaren av X Factor Israel – säsong 3:

Eden Alene (här med sitt ESC 2021-bidrag “Set Me Free“)

Schlagerpinglan: Jag är inte speciellt intresserad av talangshower egentligen och har endast följt ett fåtal där det varit en ESC-plats som pris, men just denna såg jag faktiskt fram emot lite och det var enbart p.g.a. Simon Cowell.

Utan detta dragplåster så blir det nog enbart resultatuppdateringar därifrån (som jag brukar) i väntan på att ett fåtal finalister sållats fram (eller hur upplägget nu ser ut). Frågan är om TV-bolaget KAN nu ångrar att de övergav den show som visat sig fungera så bra eller om det faktiskt fanns andra fördelar med X Factor Israel? Vi får väl se. 🙂

Se “Israel i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se