IsraelTV-bolaget KAN har tidigare meddelat att de tog emot anbud från de som var intresserade att ha hand om Israels uttagning av artist till Eurovision Song Contest 2022 och tidigare i veckan kom beskedet om vem som valts ut.

Efter fyra år av finalmissar så anlitade TV-bolaget The Next Star som Israels ESC-uttagning, 2015 till 2020, vilket resulterade i att samtliga fem vinnar-artister (som fick tävla i ESC) tog sig vidare till ESC-finalen. Inför 2022-säsongen så förlorade dock Keshet 12-showen budgivningen mot X Factor Israel (på privata TV-kanalen Reshet 13), som kunde presentera ett mer lockande erbjudande, inklusive reklampaket och extra samarbeten.

X Factor Israel hade premiär i Israel 2013 och har vunnits av bl.a. Eden Alene, som senare även vann The Next Star som gav henne Eurovision-biljetten. Redan har TV-bolaget bekräftat att Simon Cowell (mannen bakom det brittiska originalet), Netta Barzilai (ESC 2018-vinnaren) och Aviv Geffen kommer att ingå i showens jury. (Källor: esctoday.com och wikipedia.org)

Uppdaterat 2021-05-31: “Simon Cowell hoppar av X Factor Israel

Vinnaren av X Factor Israel – säsong 3:

Set Me Free“, Eden Alene (Israels ESC 2021-bidrag)

Schlagerpinglan: Eftersom det blev en sådan tydlig skillnad i ESC-resultat för Israel efter att de började använda sig utav The Next Star som artistuttagning (idel finalplatser, inkl. en vinst, efter fyra år i rad med finalmissar) så passar kanske uttrycket “If it ain’t broke, don’t fix it” ganska väl in här.

Likväl så kan jag (utan att veta några detaljer om avtalet) förstå att KAN valde X Factor över The Next Star. Att få Simon Cowell med på köpet (om det nu verkligen blir så) måste ju vara en dröm för de som önskar höga tittarsiffror. Om det sedan blir lika roligt när det kommer till det efterföljande ESC-resultatet återstår dock att se. 🙂

Se “Israel i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se