Malta I förra veckan kom beskedet att TV-bolaget PBS satsar på en tredje säsong av talangshowen “X Factor Malta” och i dag började de att ta emot ansökningar från manade artister. Fortfarande är det oklart om showen även är tänkt att utse Maltas artist i Eurovision Song Conetst 2022.

De som är intresserade av “ett stort pris och en livstid av möjligheter” kan ansöka till “X Factor Malta” genom att skicka ett videoklipp via Whatsapp, se mer info här.
(Källa: X Factor Malta)

Uppdaterat: Det stora priset det hänvisades till visade sig vara €50 000, vilket blir den största vinstsumma som betalats ut i maltesisk TV. (Källa: X Factor Malta)

Uppdaterat: Enligt Jason Micallef, som varit kopplad till TVM i flera år, så kommer Maltas ESC 2022-artist inte att utses genom X Factor Malta utan genom en separat show. Några officiella uttalanden från TV-bolaget har ännu ej gjorts. (Källa: wiwibloggs.com)

Uppdaterat: Första avsnittet av “X Factor Malta” – Säsong 3 sänds på TVM den 3:e oktober klockan 20:50. (Källa: X Factor Malta)

Första “X Factor Malta”-vinnaren:

Michela (här med sitt ESC-bidrag “Chameleon“)

Tidigare X Factor Malta-vinnare och deras ESC-bidrag och resultat:

År X Factor Malta Vinnare ESC-bidrag ESC-resultat
2019: Säsong 1 Michela Chameleon 14:e i finalen
2020: Säsong 2 Destiny All Of My Love inställd tävling
2021: Je Me Casse 7:a i finalen
2022: Säsong 3

Schlagerpinglan: Då det första avsnittet av förra säsongen av X Factor Malta sändes innan TV-bolaget avslöjade att det var landets ESC-uttagning så är fortfarande allt möjligt inför 2022. Att det skulle bli en nationell uttagning känns dock inte som speciellt troligt så jag hoppas på ett tredje försök med talangshowen men håller nu tummarna för att den utvalda låten blir mer i min smak än de två föregångarna. 🙂

Uppdaterat 2021-06-21:
Schlagerpinglan: Jaha, då ser det nästan ut som att MESC kan komma tillbaka, eller i alla fall någon form av nationell uttagning. För mig personligen, jag som verkligen har saknat den maltesiska uttagningen med sina många återkommande artister, så låter det nästan för bra för att vara sant. Därför tar jag inte ut något i förskott utan väntar otåligt på att TV-bolaget ska gå ut med sina planer. 😀

Se “Malta i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““X Factor Malta” tar emot ansökningar”

  1. Adri

    Hoppas Micallef har rätt då! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se