Andorra TV-bolaget RTVA har avslöjat för ESCToday att Andorra inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 i Italien. Xavi Mujal, RTVA:s chef, sade att TV-bolaget var på samma ställe som tidigare, d.v.s. att de inte tänker delta i ESC 2022. (Källa: esctoday.com)

Enligt Susanne Georgi, Andorras senaste ESC-artist och den som kämpat länge för landets ESC-comeback, så är det TV-bolagets ägare, d.v.s. regeringen, som tar det avgörande beslutet. Susanne, som samtalat med regeringschefen, skaffat en privat sponsor och sade sig ha fått “muntligt klartecken” för ESC 2022, verkar ha stora förhoppningar om att de ska kunna komma fram till en lösning som gör att landet ska kunna delta i ESC 2022.
(Källor: Susanne Georgi och wiwibloggs.com)

Andorras senaste bidrag i Eurovision Song Contest:

La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi (15:e i semifinal 1 2009)

Andorras samtliga ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning ESC-bidrag ESC-resultat
2009: Passaport a Moscou La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi 15:e i semi 1
2008: Internval Casanova“, Gisela 16:e i semi 1
2007: Projecte Eurovisió Salvem El Món“, Anonymous 12:a i semifinalen
2006: Internval Sense Tu“, Jennifer 23:a i semifinalen
2005: Eurocàsting 2005 +
Desitja’m sort
La Mirada Interior“, Marian van de Wal 23:a i semifinalen
2004: Nationell uttagning Jugarem A Estimar-nos“, Marta Roure 18:e i semifinalen
Se även:Andorras samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Jag hoppas innerligt att Susanne Georgi till slut lyckas att få tillbaka Andorra i ESC men hur hoppfull hon än verkar vara så vågar jag inte tro på någon comeback förrän det sker förändringar hos TV-bolaget så att de blir mer positivt inställda till tävlingen. Även om regeringschefen skulle gå över huvudet på TV-bolaget och bestämma att Andorra ska delta så är det ju trots allt RTVA som ska ta hand om deltagandet och utan en eldsjäl som verkligen brinner för projektet så är det kanske lika bra att invänta en bättre tidpunkt.

Själv hoppas jag att TV-bolaget ska inse vilken möjlighet Eurovision Song Contest är och gör en comeback där de verkligen storsatsar. Om detta tar ytterligare några år så får det väl göra det, hellre det än att de skickar iväg något halvhjärtat för få tyst på Susanne och “bevisa” att ett deltagande är bortkastade pengar. Den som väntar på något gott. 🙂

Se “Andorra i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Andorras TV-bolag planerar inget ESC 2022-deltagande”

  1. Lukas (ESC-Panelen)

    Minst sagt beklämmande. Susanne Georgi har ju inte enbart hon drivit på en comeback, utan även samtliga av de andra deltagarna har stöttat henne. Även det andorranska folket vill få tillbaks landet i tävlingen, och ändå lyssnar inte RTVA.

  2. Henning Wickström

    Vill gärna se Andorra igen i Eurovision!
    De har varje år förutom 2005 varit underskattade. Jag tror Andorra skulle tjäna på det ”nya” systemet, med 50% telefonröster/smsröster och 50% juryröster.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se