AndorraTidigare så har det meddelats att TV-bolaget RTVA inte har för avsikt att låta Andorra delta i Eurovision Song Contest 2021 men att landets senaste ESC-artist, Susanne Georgi, hävdar att hon har säkrat finansieringen och hoppas på ett positivt svar från TV-bolaget och/eller preimärministern.

För att uppmärksamma detta initiativ så använder hon hashtaggarna #MyFight och #WeCanDoThisAndorra och nu har även en namninsamling startats för att övertyga de beslutande om att intresset för en Andorra-comeback i ESC är stort. Vill ni hjälpa till så kan ni skriva under listan hos change.org.

Wiwibloggs intervju med Susanne Georgi (Andorra 2009):

Andorra at Eurovision 2021? Susanne Georgi has a sponsor for participation (INTERVIEW)
(19:31 – Jun 6, 2020 – wiwibloggs)

Schlagerpinglan: Inte för att det hjälpte så mycket med naminsamlingen för att Bulgarien inte skulle dra sig ur tävlingen 2019… men de kom ju tillbaka året därpå så det skadar nog aldrig med lite påtryckningar. 🙂

Själv håller jag tummarna för att övertalningsförsöket och Susanne Georgis hårda arbete lyckas så att vi får se Andorra i Rotterdam 2021. Efter det bedrövliga ESC-året 2020 så behöver vi lite glada nyheter. 🙂

Mer om Andorras (eventuella) förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Andorra i ESC 2021“ medan de övriga ländernas ESC 2021-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: Namninsamling för en Andorra-comeback”

  1. Adri

    Jag tror väl inte så mycket på namninsamlingar, än mindre på Susanne Georgis faktiska makt i Andorra, men jag uppskattar kampen! 🙂 Jag hade ju inte sagt nej till en comeback från dem! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Om de styrande redan bestämt sig så lär inga namninsamlingar hjälpa, nej, men med rätt timing och rätt person som lägger fram saken på ett sätt så att de tycker att de själva tjänar på det så kan saker hända och då skadar det inte att även kunna presentera ett stort folkligt stöd. Hur som helst, jag håller tummarna för en comeback, om inte 2021 så i alla fall snart. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se