TjeckienTV-bolaget ČT har bekräftat att Tjeckien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 samt att de fram t.o.m. den 30:e september tar emot bidrag till den nationella uttagning som ska utse landets tävlingsbidrag i Italien.

Mer information ang. den nationella uttagningen ESCZ 2022 väntas senast den 17:e september men då TV-bolaget redan nu uppgivit att de förbehåller sig rätten att avbryta uttagningen om landet inte deltar så får det ses som en väldigt preliminär bekräftelse.

Uppdaterat 21-09-16: “ČT tar emot ESCZ 2022-bidrag

Detta gäller vid inskick av bidrag till ESCZ 2022:

Deadline att skicka in låtarna, som kan vara i demoversioner, är satt till den 30:e september. Exakt hur de ska lämnas in specificeras senast den 17:e september. (Uppdaterat 2021-09-16: Anmälningsformuläret hittar ni nu hos ceskatelevize.cz.)
Varje artist får lov att skicka in mer än en låt.
Inlämnade låtar får inte ha publicerats eller ha offentliggjorts i någon form före den 1:a september 2021. Om så skett kommer låten att diskvalificeras.
Huvudsångaren måste vara tjeckisk medborgare (om det är en duett måste minst en av sångarna uppfylla villkoret).
Česká televize förbehåller sig rätten att avbryta tävlingen om Tjeckien inte deltar i ESC 2022.
(Källor: ceskatelevize.cz och esctoday.com)

ESCZ 2022
(Grafik lånad från Česká televize)

Tjeckiens senaste ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning ESC-bidrag ESC-resultat
2022: Eurovision Song CZ?
2021: Internval omaga“, Benny Cristo 15:e i semi 2
2020: Eurovision Song CZ Kemama“, Benny Cristo inställd tävling
2019: Eurovision Song CZ Friend Of A Friend“, Lake Malawi 11:a i finalen
2018: Eurovision Song CZ Lie to me“, Mikolas Josef 6:a i finalen
2017: Internval My Turn“, Martina Bárta 13:e i semi 1
2016: Internval I Stand“, Gabriela Gunčíková 25:a i finalen
2015: Internval Hope Never Dies“, Marta
Jandová & Václav Noid Bárta
13:e i semi 2
2014:
Se även:Tjeckiens samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Nationella uttagningar kan göras på så väldigt många olika sätt. Vissa avsätter otroligt många veckor av deltävlingar och påkostade shower medan andra nöjer sig med en budgetsändning där man helt enkelt bara avslöjar vilken av de tidigare presenterade bidragen som fått flest röster och därmed vann. 🙂

Även om jag själv föredrar de mer invecklade lösningarna så uppskattar jag (för variationens skull) att vissa länder nöjer sig med att vara mer rakt på sak. Därför hoppas jag att det inkommer ett flertal intressanta bidrag till den tjeckiska uttagningen och att de gör “som vanligt”. Helst hade jag velat se något bidrag från Václav Noid Bárta, Marta eller Mikolas Josef men skulle inte säga nej tack till någon ännu okänd, ännu bättre, talang.

Jag har fått tips om att Mikolas Josef (den artist som givit Tjeckien det bästa resultatet i landets ESC-historia) är på väg att ge ut en ny låt. Om den är tillräckligt bra, och han väntar ett tag med att ge ut den, så kanske det kan vara ett alternativ. 🙂

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2022“.

Relaterad information: Nu när även Tjeckien bekräftat sitt deltagande så har eurovisionworld.com (som ännu ej uppdaterat) 25 länder på sin lista över preliminärt bekräftade ESC 2022-länder medan wikipedia (som saknar Kroatien) har 25 länder på sin lista. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Tjeckien 2022: ČT söker Eurovision-bidrag”

 1. Pato

  2015 var bra men tråkig
  2016 var bra
  2017 var begravning
  2018 var överhypat
  2019 var bättre
  2021 var kaos

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se