Ukraina Tidigare i år bekräftade TV-bolaget UA:PBC att Ukraina kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 men hur de tänkt utse det tävlande bidraget avslöjades inte. Nu står det i alla fall klart att samarbetet mellan TV-bolaget och den privata TV-kanalen STB inte kommer att förlängas.

Efter två treårskontrakt 2016-2018 samt 2019-2021, som innebar att STB bekostat den nationella uttagningen Vidbir och bidraget i stort medan UA:PBC stått för deltagar-kostnaderna, så förhandlar UA:PBC nu i stället med andra mediagrupper med målet att kunna fortsätta bjuda på en högkvalitativ nationell uttagning även inför ESC 2022.
(Källor: STB och Ukraine in Eurovision)

Ukrainas senaste Vidbir-vinnare:

Solovey“, Go_A (Vidbir 2020)

Alla Ukrainas ESC-bidrag som valts ut genom Vidbir:

Årgång Vinnar-bidrag Resultat i ESC
Vidbir 2016: 1944“, Jamala 1:a i ESC-finalen
Vidbir 2017: Time“, O.Torvald 24:a i ESC-finalen
Vidbir 2018: Under The Ladder“, MELOVIN 17:e i ESC-finalen
Vidbir 2019: Siren Song (Bang!)“, MARUV (Ukraina drog sig ur ESC 2019)
Vidbir 2020: Solovey“, Go_A (ESC 2020 ställdes in)

Schlagerpinglan: Som sagt, när det gäller Ukraina så kan man oftast förvänta sig en överraskning eller två när det gäller deras ESC-deltagande. Vad gäller Vidbir så har det varit en underhållande uttagning som jag gärna sett en fortsättning på och ser därför ovanstående nyhet som en aning tråkig, även om det kanske är precis vad som behövs.

Jag tycker nämligen att showen tappade lite de senaste åren så det finns ett rejält utrymme för förbättringar och förhoppningsvis så är det precis det som nu kommer att hända. Jag är därför försiktigt optimistisk och hoppas att TV-bolaget lyckas sätta ihop en nationell uttagning som lockar till sig både skickliga låtskrivare, nya talanger och ett flertal kända artister. Lycka till, UA:PBC. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se