Island TV-bolaget RÚV har bekräftat att Island kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 samt att de tänker utse sitt bidrag genom den nationella uttagningen “Söngvakeppnin 2022“, som de nu i dag börjat att ta emot bidrag till, se schema och kort info nedan.

Uppdaterat 2021-10-13: “Runt 160 bidrag inskickade till Söngvakeppnin

Schemat för Islands Söngvakeppnin 2022:

3:e september RÚV börjar ta emot bidrag
6:e oktober Deadline att skicka in bidrag till RÚV (midnatt isländsk tid)
januari 2022 de 10 utvalda bidragen presenteras
? Semifinal 1 5 bidrag → 2 finalister
? Semifinal 2 5 bidrag → 2 finalister
februari 2022 Final 4-5 finalister → 2 superfinalister → 1 vinnare

Söngvakeppnin 2022
(Grafik lånad från RÚV)

Söngvakeppnin 2022 – i korta drag:

Mellan den 3:e september och 6:e oktober (midnatt isländsk tid) tar TV-bolaget RÚV emot bidrag (via mitt.ruv.is) till Islands nationella ESC 2022-uttagning “Söngvakeppnin 2022“.
Regelverket för Söngvakeppnin 2022 hittar ni här: RÚV:s officiella pdf-fil (på isländska) samt en svensk Google Translate-version (här på bloggen).
Även utländska låtskrivare tillåts delta så länge två tredjedelar av låten och halva texten är gjord av isländska låtskrivare.
Precis som föregående år så måste bidragen framföras på isländska i semifinalerna medan man i finalen tävlar med sina bidrag på det språk man planerar att framföra dem på i ESC.
Även denna gång består uttagningen utav två semifinaler och en final, se schemat ovan, och antalet bidrag är även denna gång 10 stycken.
Från de båda semifinalerna, där fem bidrag tävlar, väljer 100% tittarröster ut de två bidrag som går vidare till finalen.
I finalen kommer därför fyra bidrag att tävla, men det kan tillkomma ett wildcard om den utsedda tävlingskommittén tycker att det behövs.
I finalen kommer först två superfinalister att utses av 50/50 tittar- och juryröster innan tittarna via en extra omröstning väljer ut slutsegraren.
(Källor: ruv.is och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Så där ja, då har ytterligare ett land bekräftat sitt deltagande och uttagningsmetod och i nuläget ser det ut att bli runt 20 nationella uttagningar inför ESC 2022. Vi har m.a.o. en fullspäckad Eurovision-säsong framför oss och den kommer allt närmre. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Island i ESC 2022“.

Relaterad information: Mer information om när, var och hur man skickar in / laddar upp sina bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se