Italien I går avslöjade TV-bolaget RAI att de tar bort nykomlingskategorin Nuove Proposte från Sanremo 2022 och låter i stället två vinnare från Sanremo Giovani (som avgörs i december 2021) få delta i Campioni-kategorin där de tävlar om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2022.

Schemat för Sanremo Giovani 2021:

16:e september (kl. 11:00) RAI tar emot ansökningar
16:e oktober (kl. 18:00) Deadline
? Live-auditioner 30 artister → 8 finalister
? Sanremo Area → 4 finalister
15:e december Final 12 finalister → 2 Sanremo-deltagare

Sanremo Giovani 2021

Så här utses de 12 Sanremo Giovani-bidragen:

8 bidrag kommer att väljas ut av en musikkommission efter att de inskickade bidragen lyssnats igenom och 30 stycken genomfört en live-audition.
4 bidrag kommer att väljas ut av samma musikkommission av de som vinner tävlingen Sanremo Area.

Sanremo Giovani 2021 – reglerna i korthet:

12 bidrag tävlar i Sanremo Giovani 2021, där två vinnare får tävla i Sanremofestivalen 2022 om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2022 i Italien.
Mellan torsdagen den 16:e september 2021 (kl. 11:00) och lördagen den 16:e oktober 2021 (kl. 18:00) kan skivbolag anmäla sina artister (som måste ha fyllt 16 år den 1:a januari 2022 men ej fyllt 30 år) tillsammans med två låtar (ett till Giovani och ett annat till Sanremo-festivalen, i fall artisten går vidare dit).
Av de inskickade bidragen väljer en musikkommission, ledd utav Amadeus, ut 30 stycken till en live-audition därifrån 8 artister tar sig vidare till december-finalen. Ytterligare fyra finalister kommer att utses bland vinnarna av Sanremo Area.
Reglerna för Sanremo Giovani 2021, hittar ni hos RAI (samt i en översatt version här på bloggen) där det även finns anmälningsinstruktioner.
(Källor och grafik: RAI och RAI)

Schlagerpinglan: Senast en Giovani-artist vann Sanremo var 2018Mahmood fick en andraplats i ESC 2019 med sin “Soldi“, så visst kan detta format fungera riktigt bra. Utöver det så tycker jag att allt som kan korta ner Sanremo-kvällarna är förändringar i helt rätt riktning. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Italien i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för de som vill skicka in sina bidrag till Norge och Schweiz (15:e september) samt Sverige (17:e september). Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se