LettlandI dag, den 7:e oktober, började TV-bolaget LTV att ta emot bidrag till Supernova 2022, den nationella uttagning som ska utse Lettlands tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2022 och vars final lär avgöras i februari 2022, se schema och info nedan.

Schemat för Lettlands Supernova 2022:

7:e oktober – LTV tar emot bidrag
7:e december (se tävlingsregler)
december 2021 namnen på utvalda presenteras
februari 2022 Final

Senaste Supernova-vinnaren:

Still Breathing“, Samanta Tīna (Supernova 2020)

Supernova 2022 – Reglerna i korthet:

Mellan den 7:e oktober och den 7:e december (kl. 23:59 lettisk tid) tar TV-bolaget LTV emot anmälningar till Supernova 2022, vars vinnare får erbjudandet att representera Lettland i Eurovision Song Contest 2022.
Även utländska låtskrivare är välkomna att delta så länge de inte står för mer av 33,33% av bidraget. Se tävlingsreglerna i sin helhet (på lettiska) på Supernovas webbsida samt här på bloggen i en svensk Google Translate-version som en backup.
Anmälningsblanketten hittar ni på Supernovas webbsida.
Förutom de bidrag/artister som väljs ut av en jury bland de inkomna förslagen så kan LTV själva bjuda in artister och låtskrivare. Deltagarna kommer att presenteras i december 2021.
För att kunna delta i TV-sändningen så kan deltagarna vara tvungnaatt visa upp Covid19-vaccinationsintyg.
Exakt hur vinnarbidraget ska utses har ej presenterats än (mer info i januari) men finalen väntas att avgöras i februari 2022.
(Källor: supernova.lsm.lv och supernova.lsm.lv)

Schlagerpinglan: Efter Samanta Tīnas många deltagande i Lettlands (och Litauens) nationella uttagningar, 2020-vinsten och 2021-internvalet så var det roligt att se att hon äntligen fick stå på ESC-scenen. Tyvärr så gick “The Moon Is Rising“ inte hem hos vare sig tittarna eller juryn (båda placerade henne på plats 16 av 17 vilket gav en 17:e-plats i den andra semifinalen), men det är ju sådant som händer.

Själv är jag tacksam över att ha både hennes 2020- och 2021-bidrag med i ESC-samlingen. Vi får väl se om hon känner sig nöjd nu eller om hon dyker upp ytterligare några gånger. 🙂

Med en återkommande artist avbockad så kan jag inte låta bli att hoppas på att det nu är Markus Rivas tur. Efter att ha deltagit varje år mellan 2014 och 2020, med mer eller mindre bra bidrag, så har han kanske använt pausen 2021 till att arbeta fram det där perfekta bidraget? Snart vet vi. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Lettland i ESC 2022“.

Relaterad information:TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se