Ukraina Efter att TV-bolaget UA:PBC avslutat samarbetet med den privata TV-kanalen STB så har de beslutat sig för att arrangera Vidbir 2022, den nationella uttagning som ska utse Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2022, själva.

Mellan den 8:e och 24:e oktober tar TV-bolaget emot anmälningar från de som är intresserade av produktionen av denna nya uttagning, se mer information här. Förutom själva uttagningen (som ska inledas senast den 12:e februari och vara klar senast den 4:e mars) ska de som ansöker om uppdraget även stå för en back-up-inspelning för ESC 2022.
(Källor: corp.suspilne.media och eurovoix.com)

Ukrainas första Vidbir-vinnare:

1944“, Jamala (ESC 2016-vinnare)

Schlagerpinglan: I ett läge där många TV-bolag redan är i full gång med att ta emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval så tar Ukrainas UA:PBC emot förslag på hur uttagningen ska utformas. Med tanke på att de ser ut att vilja få igång sin nya uttagning senast den 12:e februari (och innan dess behöver få in ansökningar från artister och låtskrivare och göra en första utgallring) så låter det som att de börjar få lite ont om tid. Men, men… många jobbar ju som bäst under tidspress. Lycka till, UA:PBC. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se