Armenien TV-bolaget AMPTV har ännu ej avslöjat något om sina planer inför Eurovision Song Contest 2022 men då Armenien fanns med på EBU:s deltagarlista, som presenterades tidigare i dag, så får landets deltagande ses som bekräftat.

Armeniens senast utvalda ESC-bidrag

Chains On You“, Athena Manoukian (ESC 2020)

Armeniens senaste ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning Bidrag Resultat
2022: ?
2021: – – – – – –
2020: Depi Evratesil Chains On You“, Athena Manoukian inställd tävling
2019: Internval Walking Out“, Srbuk 16:e i semi 2
2018: Depi Evratesil Qami“, Sevak Khanagyan 15:e i semi 1
2017: Depi Evratesil + Internval Fly with me“, Artsvik 18:e i finalen
2016: Internval LoveWave“, Iveta Mukuchyan 7:a i finalen
2015: Internval Face The Shadow“, Genealogy 16:e i finalen
2014: Internval Not Alone“, Aram MP3 4:a i finalen
Se även:Armeniens samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Som jag skrev tidigare, när jag rangordnade landets samtliga bidrag, så står AMPTV i samma situation som resten av ESC 2020-länderna gjorde 2021 då de fick välja medan att fortsätta sin uttagning som vanligt eller att ge sin ESC 2020-artist chansen att representera landet i ESC.

Personligen så saknar jag “Depi Evratesil” så mycket att jag inte gärna vill vara utan den ännu ett år… men samtidigt så förtjänar ju även Athena Manoukian att få sitt ESC-äventyr (och dessutom är jag väldigt nyfiken på hennes eventuella ESC 2022-bidrag, speciellt efter att ha hört uppföljaren “Dolla“). Oavsett hur det blir så är det glädjande att ha landet tillbaka och jag önskar AMPTV lycka till. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Armenien i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för de som vill skicka in sina bidrag till Portugals (21:a oktober), Irlands (22:a oktober) och/eller Frankrikes (24:e oktober) nationella uttagningar. Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se