Norge Precis som 2021 så kommer samtliga sex MGP-shower att sändas från H3 Arena i Fornebu, det var ett av de MGP 2022-avslöjanden som MGP-chefen Stig Karlsen gjorde för escNorge under norska Grand Prix-klubbens traditionella höst-träff (och som de fick tillåtelse att dela med sig utav).

Uppdaterat schema för Norges Melodi Grand Prix 2022:

15:e januari Deltävling 1 H3 Arena – Fornebu
22:a januari Deltävling 2 H3 Arena – Fornebu
29:e januari Deltävling 3 H3 Arena – Fornebu
5:e februari Deltävling 4 H3 Arena – Fornebu
12:e februari Deltävling 5 H3 Arena – Fornebu
19:e februari 2022 Final H3 Arena – Fornebu

P.g.a. covid-osäkerheten så vågar NRK inte sikta in sig på en större final-arena (som Trondheim Spektrum eller Oslo Spektrum) då de inte vet hur många som kommer att kunna tas in. Det blir i alla fall publik på plats och enligt Stig så priorieteras fansen.

Stig avslöjade även att det troligtvis blir ett flertal förändringar inför MGP 2022 men att han inte kunde avslöja så mycket då NRK fortfarnade är relativt tidigt i planeringsfasen. Vad han kunde avslöja ser ni här nedan:

Chefen för Norges Melodi Grand Prix:
Stig Karlsen
Stig Karlsen (Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no)

Några av förändringarna (som kan införas) inför MGP 2022:

Någon form av juryröster är på väg tillbaka för att vinnaren även ska kunna tilltala ESC-juryn.
Nytt sätt att presentera låtarna och artisterna på. 2020 och 2021 presenterades de respektive semifinalsvecka, nu kan det bli annorlunda.
Nytt röstningssystem. För att omröstningen ska bli så spännande som möjligt samtidigt som det ska resultera i en framgångsrik vinnare så arbetas det på nya lösningar.
Nya programledare. Eftersom Ronny Brede Åse lämnat NRK blir det garanterat någon form av förändring inför MGP 2022.

Utöver detta så kom det även fram att NRK tagit emot runt 1200 bidrag och att det troligtvis var färre svenska och utländska bidrag än vanligt samt att 10-15 låtar och artister redan är utsedda medan resten spikas de kommande veckorna. (Källa och grafik: escnorge.no)

Schlagerpinglan: Med tanke på att TIX var placerad 13:e hos tittarna och 22:a hos juryn i ESC-finalen 2021 (med en 18:e-plats som slutresultat) så är det inte konstigt att NRK funderar på att utöka juryns makt inför MGP 2022 och eventuellt kan det vara rätt väg att gå. Jurymedlemmar är ju dock människor de med och är ingen garanti för något, men en bra sammansatt jury brukar kunna balansera upp resultatet ganska bra. Vi får väl se hur det blir. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, 29:e oktober, för Danmarks DMGP 2022. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se