DanmarkFör en tid sedan meddelade TV-bolaget DR att Danmark har för avsikt att delta i Eurovision Song Contest 2022 och nu har de även bekräftat att de kommer att använda sig av den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2022” för att utse tävlingsbidraget.

De som vill tävla i den danska motsvarigheten till Melodifestivalen har fram till den 29:e oktober på sig att skicka in sina bidrag för att få chansen att se sin låt bland de 8 bidrag som väljs ut till finalen av DMGP 2022 den 5:e mars, se mer info nedan.

Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

Øve Os På Hinanden“, Fyr Og Flamme

Så här väljer Danmark ut sitt Eurovision-bidrag 2022:

Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses genom den nationella uttagningen Melodi Grand Prix 2022 där 8 bidrag kommer att tävla i finalen den 5:e mars.
DR tar emot bidrag, i form av professionella demos, till DMGP 2022 från såväl danska som utländska låtskrivare. En av låtskrivarna i varje team eller artisten måste dock vara dansk medborgare eller ha motsvarande, stark anknytning till Danmark för att få delta.
Varje låtskrivare får lov att skicka in flera bidrag och låtarna får vara på valfritt språk men de måste vara DR tillhanda via dr.dk innan den 29:e oktober kl. 12.00.
Tävlingsreglerna hittar ni hos dr.dk (samt här på bloggen som en backup).
(Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: En efter en söker ESC-länderna efter lämpliga tävlingsbidrag, vilket betyder att vi sakta men säkert närmar oss säsongen för de nationella uttagningar. 😀

Förutom DanmarksDMGP” söks det för tillfället bidrag till NorgesMGP“, SverigesMelodifestivalen“, AustraliensAustralia Decides“, AlbaniensFestivali i Këngës” och FrankrikesC’est vous qui décidez!” medan FinlandsUMK“, TjeckiensESCZ 2022” och EstlandsEesti Laul” börjar ta emot bidrag i september.

Fler nationella uttagningar väntas tillkomma, t.ex. SerbiensBeovizija“, KroatiensDORA“, UkrainasVidbir” och ItaliensSanremofestivalen“, för att nämna några, men de har ännu inte kommit med några specifika detaljer. Hur som helst så ser det ut som att Eurovision-kalendern 2022 kan bli riktigt fullspäckad. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Danmark i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, 31:a augusti, för Nederländernas internval. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se