MontenegroEfter att ha varit borta från tävlingen sedan 2019 så påbörjade i dag TV-bolaget RTCG sitt sökande efter Montenegros bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom att börja ta emot bidrag från intresserade låtskrivare och artister, se nedan:

Montenegros bäst placerade ESC-bidrag:

Adio“, Knez (internval som kom 13:e i ESC- finalen 2015)

Montenegros ESC 2022-val i korthet:

TV-bolaget RTCG tar emot bidrag inför sitt ESC 2022-val fr.o.m den 28:e oktober. Deadline: 10:e december.
Låtskrivare från hela världen är välkomna att skicka in upp till två bidrag per person.
Artisterna måste däremot inneha montenegrinskt medborgarskap.
Bidragen skickas på CD eller USB i ett stort kuvert som även ska innehålla fem kopior av låttexten samt ett mindre kuvert med info om artisterna och låtskrivarna.
Fullständigt regelverk och mer info om hur man skickar in bidrag hittar ni hos RTCG (på montenegrinska och engelska) samt här på bloggen som backup.
De inskickade bidragen bedöms av RTCG och dess panel, som inledningsvis inte vet vem som skrivit eller framför bidraget.
Det mindre kuvertet (med info om låtskrivarna och artisterna) öppnas inte förrän bidraget gått vidare till nästa fas i uttagningen.
Bidragen kommer att poängsättas vad gäller komposition (upp till 50 poäng), text (upp till 30 poäng) och produktionspotential (upp till 20 poäng).
(Källa: rtcg.me)

Schlagerpinglan: Även om det inte står något i reglerna om valet kommer att göras internt eller genom en nationell uttagning så tyder det mesta på att det inte kommer att bli någon Montevizija 2022. Enligt eurovoix.com så uppger TV-bolaget både ekonomin och corona-osäkerheten som orsaker till att det den klassiska uttagningen hoppas över denna gång. Personligen är jag bara tacksam över att de är tillbaka och hoppas att de hittar ett konkurrenskraftigt comeback-bidrag. 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2022“.

Relaterad information: Se även: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se