PortugalTV-bolaget RTP har nu presenterat de 20 låtskrivare som står bakom bidragen i Festival da Canção 2022, Portugals nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, se listan nedan.

Över 600 bidrag inkom när RTP sökte efter bidrag till den 56:e årgången av festivalen och av dessa har fyra bidrag valts ut. De resterande 16 låtskrivarna har fått personliga inbjudningar av RTP.

De 20 “Festival da Canção 2022”-låtskrivarna:
20
(Grafik lånad från RTP)

Festival da Canção 2022 – Låtskrivarna:

Agir Maro
Aurea Norton
Blacci Os Azeitonas
Cubita PZ
DJ Marfox Syro
Fábia Rebordão Valas
Fado Bicha Pedro Marques (inskickat bidrag)
FF Pepperoni Passion (inskickat bidrag)
Joana Espadinha The Mister Driver (inskickat bidrag)
Kumpania Algazarra Tiago Nogueira (Os Quatro e Meia) (inskickat bidrag)

Som vanligt så väljer låtskrivarna själva ut vilka artister som ska framföra deras bidrag.

De 20 bidragen kommer att delas upp i två semifinaler där hälften av bidragen går vidare till finalen i mars 2022. 50/50 tele- och jury-röster kommer att avgöra resultatet, där juryn i semifinalerna består av en proffsjury och i finalen av sju regionala jurygrupper.

Skulle det bli oavgjort i semifinalerna så går det bidrag med högst poäng från juryn vidare till finalen medan det i finalen är telerösterna som avgör vid ett eventuell oavgjort resultat. (Källa och grafik: rtp.pt och Tävlingsregler för Festival da Canção 2022)

Schlagerpinglan: Enligt RTP så var dagens presentation bara den första av många och att fler avslöjanden dyker upp på tävlingens officiella Facebook– och Instagram-konton. Jag håller koll på dem och återkommer (förhoppningsvis relativt snart) med ytterligare info, bl.a. datumen för “Festival da Canção 2022“, som ännu ej presenterats. På återseende. 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Portugal i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se