SpanienTV-bolaget RTVE har avslöjat att de valt ut en speciell Musik-expert-grupp som ska hjälpa TV-bolagets Eurovision-kommitté att utvärdera och välja ut de bästa bidragen och artisterna av de förslag som skickats in till Benidorm Fest 2022, Spaniens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022.

RTVE:s Eurovision-rådgivare:
Benidorm Fest 2022
J Cruz, Tony Sánchez-Ohlsson och Zahara
(Foto från RTVE / Javier Marañón / Noemí Elias Bascuñana)

Benidorm Fest 2022 – Eurovision-rådgivare:

J Cruz – Fick 13 platinaskivor som låtskrivare på ett år.
Tony Sánchez-Ohlsson – Fick guldskiva som producent för Sweet Californias “Break of day”
Zahara – Har givit ut sex album och tre böcker.
(Källa: rtve.es – se esctoday.com för mer info om musikexperterna)

Under dagens “El festival que quieres”-konferens avslöjade Spaniens delegationschef Eva Mora dessutom att det skrivits under papper på att “Benidorm Fest” kommer att användas som landets nationella Eurovision-uttagning i fyra år.

Vid samma konferens uppgav även Ana María Bordas och Fernando Macías, båda medlemmar av den spanska Eurovision-arbetsgruppen, att RTVE ännu inte bestämt hur de kommer att avslöja vinnaren av Benidorm Fest. Då de tar artisternas rädsla för att förlora i beaktande så kan de eventuellt hoppa över röstningssekvensen.

Resultatet, d.v.s. vilka sex artister som tar sig vidare från de båda semifinalerna samt vinnaren av finalen, kommer dock att offentliggöras på något sätt.
(Källor: rtve.es, esctoday.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Jag följde inte Eurovision-konferensen själv utan får lita på wiwibloggs vad gäller uppgiften att RTVE funderar på att hoppa över röstningsmomentet. Personligen så föredrar jag ju omröstningar då de är ett spänningsmoment men jag kan inte säga att t.ex. Sanremofestivalen skulle bli bättre av att ha en långdragen röstningssekvens utöver allt annat. Det beror m.a.o. på omständigheterna och så länge RTVE är öppna för att testa olika lösningar (de har ju minst fyra år på sig) så blir det säker bra till sist. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, 10:e november, för Spaniens Benidorm Fest. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se